FLINKE FAGFOLK: Noen av medarbeiderne til El Team Nord som har vært i sving på Kvitbrygga. Fra venstre Sverre Wang, Preben Fagervik, Endre Eliassen, Frank Zobel, Benjamin Patto og Henning Hansen.

Skaper tv-magi fra
trolske Kjerringøy

Når du neste år får servert «Hver gang vi møtes» fra Kvitbrygga på Kjerringøy, er det fagfolkene fra El Team Nord som har sørget for at det elektriske fungerer ned til minste detalj

– Det har vært travelt, men det er en aldri så liten ære å få lov til å være med på dette prosjektet, sier daglig leder Grete Ingebrigtsen i El Team Nord.

– Det er ekstra morsomt når utbygger legger ekstra penger i belysning. Vi har lagt vekt på å finne moderne og lekker belysning og elektriske komponenter som passer til det mørke interiøret, sier hun.

 KORTE TIDSFRISTER

Det var i vår av det ble klart at TV2 ville legge et av Norges mest populære TV-programmer til magiske Kjerringøy. Det betød også at det kom til å bli meget korte frister:

– Jeg er utrolig stolt over hvordan folkene våre har stått på her. De har flyttet på sommerferie og jobbet lange dager for å komme i mål, sier Ingebrigtsen.

Saken fortsetter under bildet.

GJENNOMTENKT LYSDESIGN: Fagfolkene hos El Team Nord har lagt ned mye arbeid når det gjelder å skape en perfekt lysdesign på den nye Kvitbrygga.

HISTORISK LØFT

For det er et kjempeløft som er gjort på det historiske handelsstedet i forbindelse med tv-innspillingen. Det ikoniske brygga er bygget opp på nytt. Det innebærer et nytt studio, storkjøkken, garderober og servicebygg.

Saken fortsetter under bildet.

TROLSKE OMGIVELSER: – Denne brygga og disse omgivelsene kommer til å skape en magisk tv-opplevelse, sier Grete Ingebrigtsen (t.v.) og Gunn Lekanger i El Team Nord.

Til tross for at alt er nytt, ser det ut som om bygningen har stått der i hundre år, inklusive et nytt og flott utvendig tretak.

– Dette har virkelig vært et lagarbeid, hvor vi har jobbet side om side med de andre faggruppene og alt har virkelig gått knirkefritt, sier Ingebrigtsen.

Saken fortsetter under bildet.

DETALJER BETYR ALT: Nye spotter som stikker litt ned fra taket skaper en helt spesiell stemning.

EIERSKAP TIL PROSJEKTET

Hun forteller at fagfolkene hos El Team Nord virkelig fra dag én har følt et ekte eierskap til prosjektet:

– Dette er jo et bygg som skal vises frem i beste sendetid for en hel nasjon. Da er det ekstra flott å kunne slå på fjernsynet, vel vitende om du at har vært med på å skape bygget som nå huser kjente artister.

Saken fortsetter under bildet.

NYE UTFORDRINGER: Endre Eliassen forklarer den avanserte lysstyringen til daglig leder Grete Ingebrigtsen i El Team Nord.

KREVENDE LOGISTIKK

Det faktum at Kvitbrygga ligger på Kjerringøy har ført til noen logistikkmessige utfordringer, da alt av utstyr og folk må inn via ferga.

– Selv har jeg jo opplevd å miste en avgang fordi ei ku nektet å flytte seg ut av veien, forteller koordinator Gunn Lekanger hos El Team Nord.

Saken fortsetter under bildet.

ENGASJERTE FOLK: Stemningen er god når elektriker Benjamin Patto diskuterer de siste detaljene med koordinator Gunn Lekanger.

Men nettopp slik utfordringer har skapt litt ekstra entusiasme. For det har vært et eventyr å bygge ei brygge som skal takle presset fra en stor og komplisert tv-produksjon. Bare teamet til TV2 og produksjonsselskapet Mastiff teller 60 personer. På toppen kommer det åtte artister.

ELSKER UTFORDRINGER

– Det er klart at vi har måtte forholde oss til en rekke nye og spesifikke krav når det er snakk om en tv-produksjon. Men nettopp dette har også blitt en faglig utfordring som folkene vår elsker, sier Grete Ingebrigtsen.

Saken fortsetter under bildet.

SISTE JUSTERINGER: Henning Hansen foretar de siste justeringene, slik at lyset skal være helt perfekt når tv-teamet rykker inn.

Noe som igjen har betydd at de har fått anledning til å bruke og montere avanserte løsninger som ellers ikke er hverdagskost.

– Dette vider også at folkene vår kan takle oppgaver på et meget høyt nivå, prosjektet har vært som en liten eksamen. En eksamen alle har bestått med glans, sier Lekanger.

Saken fortsette under bildet.

DEN NYE MØTEPLASSEN: Daglig leder Grete Ingebrigtsen og koordinator Gunn Lekanger i El Team Nord tar et raskt møte på bryggekanten utenfor den nye Kvitbrygga.

TUNG KOMPETANSE

Da kommer det godt med at El Team Nord har lang og tung kompetanse fra krevende prosjeker:

  • Alt av elektriske installasjoner på det nye og avanserte bakeriet til Coop på Fauske
  • Lagerhall/drive-through for Coop Obs i handelsparken på Fauske
  • Hele fryselinjen på laksefabrikken til Salten Salmon
  • Det nye Eiksentret i Bodø
  • Coop Extra Stormyra
  • Industribygget Burøyveien 12
  • Utleieboligene til Nobl i Petter Engens vei

Og i nær fremtid skal selskapet i gang med blant annet Norrøna Aparments i Bodø, iParken, Buholmen Båt og Mørkvedbukta Eiendom. De har også sikret seg en rammeavtale med Vegvesenet i samarbeid med GK.

Saken fortsetter under bildet.

NYE PROSJEKTER: Det svært spennende prosjektet «Norrøna Apartments» i Bodø er noe av det som venter når El Team Nord nå er ferdige med Kvitbrygga på Kjerringøy.

HELT ELEKTRISK

El Team Nord er også et av de ledende firmaene i Bodø når det gjelder å montere elbil-ladere, både til privat og til borettslag og sameier. De har montert ca 50 større elbilladeranlegg for sameier og borettslag i Bodø. Her har de blant annet et tett samarbeid med Bodø Energi Kraftsalg.

El Team Nord er medlem i EL-PROFFEN, Norges største elektrikerkjede med over 4.000 elektrikere.

– Det gjør at vi kan tilby våre kunder høy service over hele landet og vi har et solid nettverk å trekke veksler på, sier daglig leder Grete Ingebrigtsen hos El Team Nord.

Du kan lese mer om El Team Nord her.