ET LYSENDE EKSEMPEL: Da TV2 skulle flytte "Hver gang vi møtes" til Kjerringøy, var det El Team Nord som fikk oppdraget med å sørge for at det ble lys og varme.

Den unike
møteplassen

Det er fagfolkene fra El Team Nord og utbyggerne som står bak den elektriske stemningen som strømmer ut fra Kvitbrygga på Kjerringøy - "Hver gang vi møtes".

Artistene har dratt, vinteren har krøpet inn, men fortsatt hører du ekkoet av tverrfløyta til Jarle Bernhoft. Den har dro frem på slutten da han tolket Tix's "Fallen Angel". Du hører fortsatt klirringen av terningen som VG rullet frem til en soleklar 6.

Saken fortsetter under bildet.

TOTAL FORVANDLING: Den nye Kvitbrygga er lun, hjemmekoselig og med en nøye planlagt lyssetting

–Det var en hektisk høst, men når vi nå ser hvor bra det blir på tv, så banker pulsen ekstra hardt. Det var en ære å få lov til å bidra til dette prosjektet, sier daglig leder Grete Ingebrigtsen i El Team Nord.

Allerede nå har reiselivsnæringen på Kjerringøy merket at TV-programmet har gjort inntrykk hos det norske folk. Bestillingene strømmer inn, alle vil få med seg en bit av den magiske halvøya.

Saken fortsetter under bildet.

FLINKE FAGFOLK: Noen av medarbeiderne til El Team Nord som har vært i sving på Kvitbrygga. Fra venstre Sverre Wang, Preben Fagervik, Endre Eliassen, Frank Zobel, Benjamin Patto og Henning Hansen.

Noe av grunnen til at programmet har blitt så bra, er at utbyggerne på den nye Kvitbrygga har investert i en gjennomtenkt plan når det gjelder belysning.

–  Vi har lagt vekt på å finne moderne og lekker belysning og elektriske komponenter som passer til det mørke interiøret, sier Ingebrigtsen.

 KORTE TIDSFRISTE

Det var i fjor vår av det ble klart at TV2 ville legge et av Norges mest populære TV-programmer til magiske Kjerringøy. Det betød også at det kom til å bli meget korte frister:

– Jeg er utrolig stolt over hvordan folkene våre taklet oppdraget. De  flyttet på sommerferie og jobbet lange dager for å komme i mål, sier Ingebrigtsen.

Saken fortsetter under bildet.

DEN GODE STEMNINGEN: Den nye Kvitbrygga har fått et klart særpreg og en lun og hjemmekoselig stemning hvor lyset er en viktig del av interiøret.

HISTORISK LØFT

For det er et kjempeløft som er gjort på det historiske handelsstedet i forbindelse med tv-innspillingen. Det ikoniske brygga er bygget opp på nytt. Det innebærer et nytt studio, storkjøkken, garderober og servicebygg.

Saken fortsetter under bildet.

TROLSKE OMGIVELSER: – Denne brygga og disse omgivelsene kommer til å skape en magisk tv-opplevelse, sier Grete Ingebrigtsen (t.v.) og Gunn Lekanger i El Team Nord.

Til tross for at alt er nytt, ser det ut som om bygningen har stått der i hundre år, inklusive et nytt og flott utvendig tretak.

– Dette har virkelig vært et lagarbeid, hvor vi har jobbet side om side med de andre faggruppene og alt har virkelig gått knirkefritt, sier Ingebrigtsen.

Saken fortsetter under bildet.

DETALJER BETYR ALT: Nye spotter som stikker litt ned fra taket skaper en helt spesiell stemning.

EIERSKAP TIL PROSJEKTET

Hun forteller at fagfolkene hos El Team Nord virkelig fra dag én har følt et ekte eierskap til prosjektet:

– Dette er jo et bygg som skal vises frem i beste sendetid for en hel nasjon. Da er det ekstra flott å kunne slå på fjernsynet, vel vitende om du at har vært med på å skape bygget som nå huser kjente artister.

Saken fortsetter under bildet.

NØYE PLANLAGT: Ingenting er overlatt til tilfeldighetene når det gjeler å skape den rette stemningen. Her ser vi hvordan kreativ lysmontering i vinduet løfter helhetsinntrykket.KREVENDE LOGISTIKK

Det faktum at Kvitbrygga ligger på Kjerringøy førte til noen logistikkmessige utfordringer, da alt av utstyr og folk måtte inn via ferga.

– Selv opplevde jeg å miste en avgang fordi ei ku nektet å flytte seg ut av veien, forteller koordinator Gunn Lekanger hos El Team Nord.

Saken fortsetter under bildet.

ENGASJERTE FOLK: Stemningen er god når elektriker Benjamin Patto diskuterer de siste detaljene med koordinator Gunn Lekanger.Men nettopp slike utfordringer skapte litt ekstra entusiasme. For det har var et eventyr å bygge ei brygge som skal takle presset fra en stor og komplisert tv-produksjon. Bare teamet til TV2 og produksjonsselskapet Mastiff talte 60 personer. På toppen kom det åtte artister.

ELSKER UTFORDRINGER

– Det er klart at vi  måtte forholde oss til en rekke nye og spesifikke krav når det er snakk om en tv-produksjon. Men nettopp dette har ble en faglig utfordring som folkene vår elsket, sier Grete Ingebrigtsen.

Saken fortsetter under bildet.

SISTE JUSTERINGER: Henning Hansen foretar de siste justeringene, slik at lyset skal være helt perfekt når tv-teamet rykker inn.Noe som igjen har betydd at de fikk  anledning til å bruke og montere avanserte løsninger som ellers ikke er hverdagskost.

– Dette viste også at folkene vår kan takle oppgaver på et meget høyt nivå, prosjektet blet som en liten eksamen. En eksamen alle bestot med glans, sier Lekanger.

Saken fortsette under bildet.

DEN NYE MØTEPLASSEN: Daglig leder Grete Ingebrigtsen og koordinator Gunn Lekanger i El Team Nord tar et raskt møte på bryggekanten utenfor den nye Kvitbrygga.

TUNG KOMPETANSE

Da kommer det godt med at El Team Nord har lang og tung kompetanse fra krevende prosjekter. Og i ordreboka står står det mange og spennende oppdrag fremover:

  • Norrøna Apartments: ferdigstilles sommeren 2022.
  • Mørkvedbukta terrasse – fra årsskiftet 2021 til årsskiftet 2023. 25 nye enheter
  • Buholmen Båt – nytt bygg for salg og service av båter fra sommeren 2022 til årsskiftet 2023
  • Iparken - varighet fra sommeren 2022 til årsskiftet 2023. 114 nye leiligheter    

 I tillegg har selskapet små og mellomstore oppdrag som kommer og går:

  • Renovering og ombygging på Tverlandet
  • fritidssenter
  • Renovering og ombygging på Vegstasjonen
  • på Fauske Renovering av Sjøgata 22

Saken fortsetter under bildet.

NYE PROSJEKTER: Det svært spennende prosjektet «Norrøna Apartments» i Bodø er noe av det som venter når El Team Nord nå er ferdige med Kvitbrygga på Kjerringøy.

HELT ELEKTRISK

El Team Nord er også et av de ledende firmaene i Bodø når det gjelder å montere elbil-ladere, både til privat og til borettslag og sameier. De har montert ca 50 større elbilladeranlegg for sameier og borettslag i Bodø. Her har de blant annet et tett samarbeid med Bodø Energi Kraftsalg.

El Team Nord er medlem i EL-PROFFEN, Norges største elektrikerkjede med over 4.000 elektrikere.

– Det gjør at vi kan tilby våre kunder høy service over hele landet og vi har et solid nettverk å trekke veksler på, sier daglig leder Grete Ingebrigtsen hos El Team Nord.

Du kan lese mer om El Team Nord her.