STORTRIVES PÅ JOBB: – Som tømrer og betongarbeider ser du hele tiden resultatet av det du gjør, noe som virkelig er givende, sier Øyvind Johan Sørdal. (Bildet er tatt for anledningen og ikke mens det pågikk produksjon)

Skapte sin egen
arbeidsplass

Skrevet for BYGGOPP Hålogaland
08.06.2021 18:44

Som 25-åring har Øyvind tatt to fagbrev, han får mesterpapirene i sommer og har startet egen bedrift. Men dette er bare begynnelsen.

– Jeg har alltid likt å skape ting. 
 
Øyvind Johan Sørdal fra Myre i Vesterålen har allerede rukket mer enn mange får til i løpet av et langt liv.
 
Nå er han da også arvelig belastet, faren er snekker. Så Øyvind Johan har vokst opp til lyden av kappsag og spikerpistol. Likevel var det studiespesialisering har først begynte på, da valget skulle gjøres i forbindelse med videregående.

Saken fortsetter under bildet.

 MÅ BRUKE HODET: – Som tømrer og betongarbeider får du brukt både hodet og kroppen. Derfor blir det aldri kjedelige dager, sier Øyvind Johan. (Bildet er tatt for anledningen og ikke mens det pågikk produksjon)
 DET HAR GÅTT FORT
– Etter ett år innså jeg at det var det praktiske som var gøy, det var den veien jeg ville gå.
 
Og, som nevn, den veien har gått fort. I løpet av tre år har Øyvind Johan tatt fagbrev i tømrer og betongarbeid. Nå kommer mesterpapirene og han er i full gang med å etablere sin egen bedrift.
 
DRØMMEJOBBEN
– Jeg kan virkelig anbefale byggfag som utdanning og jobb. Her ser du hele tiden resultatene av det du skaper. Du må like å jobbe fysisk, men for meg er dette drømmejobben, uten tvil. Du får også brukt hodet hele tiden, så dette er et komplett yrke.
 
I et Norge og en landsdel hvor det er skrikende mangel på fagfolk, så mangler det heller ikke på oppdrag. Derfor fant Øyind Johan ut at han like godt kunne starte sin egen bedrift.

Saken fortsetter under bildet.

STARTET EGEN BEDRIFT: Sammen med Hans Ketil Reinholdtsen (t.v.) har Øyvind Johan Sørdal skapt sin egen bedrift, Myre Byggservice. – Det er ekstra gøy når du i tillegg til å bygge hus, kan bygge din egen arbeidsplass, sier Øyvind Johan. (Bildet er tatt for anledningen og ikke mens det pågikk produksjon)
 BYGGER EGEN BEDRIFT
– Det blir noe helt ekstra når du vet at du er ansvarlig for din egen lønn. Og igjen, det handle om å skape noe. Det er utfordrende å bygge et hus og det er givende å bygge opp et selskap.
 
Med seg på laget har han fått Hans Ketil Reinholdtsen, som var fadderen hans uten lærlingeperioden. De fant fort kjemien og nå jobber de side om side i Myre Byggervice.
 
– Den umiddelbare planen er å ansette et par medarbeidere til, slik at vi kan ha to snekkerlag.
 
Så stopper det selvfølgelig ikke der. Øyvind Johan er hele tiden på jakt etter ny kunnskap og ekstra kompetanse.
 
– Jeg satser på å ta utdanning som takstmann, noe som vil gi selskapet et ekstra bein å stå på.

VARIERTE OPPDRAG
 
Oppdragene til Myre Byggservice har variert. Akkurat nå er de leid inn for å jobbe med kommunale omsorgsboliger. Det er bredden og variasjonen i jobbene som gjør at arbeidsdagene aldri blir kjedelig.
 
– Vi har også satt opp et funkis-hus og det var utrolig gøy med en konstruksjon som er litt utenom det vanlige.

Saken fortsetter under bildet.

VINN-VINN SITUASJON: – Når du kan bo i en av Norges beste regioner og samtidig få lov til å jobbe med det du elsker, da har du fått en ekte vinn-vinn situasjon, sier Øyvind Johan.
 BYGGER SITT EGET HUS
For Øyvind Johan holder det ikke med snekring på dagtid. Han er også i full gang med å forberede sitt eget hus.
 
–  Det er jo litt ekstra gøy når det er snakk om et sted hvor du selv skal bo og hvor du får bygge det akkurat slik du vil ha det, helt ned til egen bar i kjelleren.
 
På fritiden er Øyvind glad i jakt og fiske og han er en habil midtstopper på fotballaget til Morild IL i femtedivisjon.
 
– Jeg bor i kanskje en av de flotteste regionene i Norge, får jobbe med det jeg vil og skape min egen fremtid. Det blir ikke bedre enn det.
 
Og historien til Øyvind Johan Sørdal er et godt eksempel på hvor smart det er å ta yrkesfaglig utdanning:

Saken fortsetter under bildet.

GARANTERT JOBB: – Med et fagbrev i hånda er du garantert en godt betalt jobb, forteller daglig leder Jørn Ridderseth i BYGGOPP Hålogaland.
 GARANTERT GODT BETALT JOBB
– Som rørlegger, elektriker, tømrer eller betongarbeider er du garantert et godt betalt jobb når du står med fagbrevet i hånda, sier daglig leder Jørn Ridderseth i BYGGOPP Hålogaland. Dette er opplæringskontoret for bygg- og anleggsteknikk i de tre nordligste fylkene.
 
BYGGOPP Hålogaland er opprettet av private og offentlige bedrifter i Nordland, Troms, Finnmark og Svalbard for å forbedre lærlingordningen innenfor byggfagene.
 
– I dag har vi ansvaret for rundt 250 lærlinger og har nærmere 130 medlemsbedrifter, sier Ridderseth.
 
Undersøkelser som er gjort av NHO viser også at det ikke er mastergrader næringslivet trenger mest, men arbeidere med fagutdanning.
 
Trenger din bedrift hjelp til å få på plass en god lærlingeordning.?

Les mer om BYGGOPP Hålogaland her.