EN STOR FAMILIE: Økonomene hos ØkoRåd Salten og Opptur-festivalen har bevist at samspill er nøkkelen til suksess. – Vi er som en stor familie, sier f.v. daglig leder og statsautorisert regnskapsfører Lisbet Karlsen, Opptur-general Ørjan Strand og statsautorisert regnskapsfører Therese Østrem.

Slik fant de tonen

Det er ingen enkel oppgave å holde styr på økonomien til en musikkfestival. Derfor har Opptur-general Ørjan Strand valgt ØkoRåd Salten.


– De har vært med oss fra dag én og med hånda på hjertet kan jeg si at de er de klart beste i Nord-Norge, sier Strand.

Samarbeidet begynte i 2010 og siden har partene fulgt hverandre, på tur opp og på tur ned.

– Det har vært en lang reise, med en særdeles bratt læringskurve, innrømmer Strand.

TILGJENGELIG 24/7

I mange år holdt de dessuten til i de samme lokalene, så det var kort vei hvis noen lurte på noe. Og det var det mange ganger.

– For oss har det vært viktig å være tilgjengelige 24/7, sier statsautorisert regnskapsfører Therese Østrem. hos ØkoRåd Salten.

Til og med når dro på ferie var det med datamaskinen under armen, klar til å bistå når det skulle bli nødvendig.

Saken fortsetter under bildet.

 STOR STEMNING: I fjor var stemningen skyhøy under Opptur-festivalen.

– Den oppfølgingen vi har fått av ØkoRåd Salten har vært helt suveren. Og da handler det ikke bare om de konkrete regnskapstjenestene, men også en løpende rådgiving.

EN JUNGEL AV FORSKRIFTER

– Vi vil gjerne være med i forkant, slik at vi kan sikre at endringer eller nye tiltak tilfredsstiller alle lover og forskrifter, sier Østrem.

For per I dag er det en aldri så liten jungel du skal forholde deg til, og særlig da hvis du jobber innenfor kulturnæringene.

– Kravene til rapportering og dokumentasjon blir skjerpet, år for år, sier daglig leder og statsautorisert regnskapsfører Lisbet Karlsen i ØkoRåd Salten.

  ØkoRåd Salten

  • Økoråd Gruppen er en byråkjede som utøver regnskapstjenester og økonomisk rådgivning med stor grad av yrkesstolthet og entusiasme. Vi er nesten 100 spreke medarbeidere spredt utover 11 kontorer fra Helgeland til sør i Troms og Finnmark.

 

EKSTRA TRYGGHET

For Opptur-festivalen og Ørjan Strand føles det betryggende å ha den rette kompetansen i ryggen:

– Nå vet vi at regnskapene går knirkefritt gjennom hos revisor og at alt er gjort etter boka. 

Felles for både Opptur-festivalen og ØkoRåd Salten er at de brenner for verdiskaping og økt aktivitet, da særlig i Bodø sentrum.

Opptur-festivalen ser selv at de har tatt lange steg og at de i dag er en profesjonell organisasjon hvor mange av de sentrale medarbeiderne har lang fartstid.

– Det handler om å bygge en merkevare. Vi skal være noe du kan stole på, en trygg avtalepartner, en seriøs aktør, sier Strand.

Saken fortsetter under bildet.

 MAKTDEMONSTRASJON: Matoma leverte til terning 6 i fjor. Nå er det bare å glede seg til årets artister.

MUSIKALSK UTVIKLING

Hos ØkoRåd Salten har samarbeidet også satt sine spor:

– I utgangspunktet var jeg nok ikke helt i målgruppen med tanke på musikken, men jeg har fått mer og mer sansen, innrømmer Østrem.

Det vil si, hun har alltid hatt et hjerte for hip-hop og da hun fikk tatt en selfie sammen med Kamelen, var lykken stor.

ØkoRåd-kjeden er basert på en franchisepmodell hvor alle kontorene er medeiere i gruppen. Dette betyr at hvert enkelt kontor er eid og styrt lokalt – noe som til enhver tid gir den beste forutsetningen for at våre rådgivere har nærhet og kjennskap til kundene og det lokale markedet de jobber i. 

ELSKER TALL

– Regnskap er vårt håndverk, og daglig jobber vi med noe vi elsker – nemlig tall!  Det er viktig for oss at regnskapet er korrekt.  Når regnskapet er ført og tallene er på riktig plass, skal det gi både mening og retning for våre kunder. Det er her våre rådgivere spiller en viktig rolle, sier Karlsen.

For de driver jo ikke bare med musikkfestivaler, de har en bredt sammensatt kundeportefølje:

– Den røde tråden er at vi kjenner regionen, vi kjenner folkene og bedriftene. Dette gjør at kommando-linjene blir korte og kundene er sikret tjenester fra fagfolk som vet hvor skoen trykker i de ulike bransjene, konkluderer Lisbet Karlsen.