TOPP INNSATS: Hele ansiktet til Mathilde Birkelund Jakobsen lyser av engasjement og glede når hun satser i angrep.

Slik skaper BHK
ekte idrettsglede

Her ser du beviset på hvorfor tilrettelagt håndball er viktig. Dette er definisjonen på ekte idrettsglede.


Det koker i Stordalshallen. Brede smil og glohett engasjement er pakket inn i dundrende musikk. Basstromma dunker i takt med baller som smeller i tverrligger og gulv. Aldri har vel ordet «Superturnering» vært et mer dekkende ord.

Saken fortsetter under bildet.

TOPP STEMNING: Latteren sitter løst hos klubbkonsulent Solvår Hallesdatter Hardesty når BHK har samlet «Superlaget» til turnering.

GÅSEHUD-EFFEKTEN

– Du får gåsehud med én gang du kommer inn døra her, sier klubbkonsulent Solvår Hallesdatter Hardesty i Bodø Håndballklubb.

Denne helgen er det turnering for klubber som driver med tilrettelagt håndball. Dette er spillere som per nå ikke har et serie-tilbud. Derfor er arrangementer som dette gull verdt.

Saken fortsetter under bildet.

– KOM IGJEN!: Frida Eliassen pisker frem lagkameratene til et nytt angrep etter at motstanderne bommet i sitt angrep.

Det er fire år siden BHK skapte sitt eget «Superteam» og tiltaket har blitt svært populært. Samholdet blant spillerne er like sterkt som håndballklister. De heier på hverandre og alle får en sjanse til å kjenne på adrenalinet når ballen rasler i nettmaskene bak motstanderens målvakt.

Saken forsetter under bildet.

DA KOMMER SMILET: – Du kan være i litt dårlig humør, men med en gang du kommer inn på banen eller på trening, så kommer smilet frem, sier Vilje Rognan Ringseth (16).

ET STORT KICK

Men det er ikke resultatet på lystavla som er det aller viktigste. Det er følelsen av å få være med. Muligheten til å spille kamper med en profesjonell ramme rundt det hele.

– Du får et stort kick av å være med på et lag, et team, sier Vilje Rognan Ringseth (16).

Hun har sett frem til denne turneringen i hele år. Både det å spille kamper, men like mye å få treffe andre lag. Det sosiale har en stor verdi.

Saken fortsetter under bildet.

MÅLRETTET INNSATS: Andreas Høyvang stuper inn i angrep. Dette skuddet gikk dessverre utenfor.

Derfor er banketten på Scandic Havet om kvelden en avgjørende brikke i opplevelsen. En bankett hvor de også fikk besøk av håndballpresident Kåre Geir Lio. Noe som er et håndfast bevis på at også de som driver med tilrettelagt håndball blir sett. Det de gjør betyr noe.

SMIL OM MUNNEN

Og at det betyr noe for Vilje, er hevet over en hver tvil:

– Du kan være i litt dårlig humør, men med en gang du kommer inn på banen eller på trening, så kommer smilet frem, sier Vilje.

Saken fortsetter under bildet.

MÅLVAKT-JUBEL: Martin Haavik Stenvold signaliserer at han nok en gang har stoppet et skudd fra motstanderne.

I 2024 skal Bodø være arrangør for den nasjonale landsturneringen for tilrettelagt håndball og da kommer det tusenvis av deltakere og familiemedlemmer til byen.

– Dette er virkelig noe vi ser frem til, sier styreleder Barbro Stavang Erdahl i BHK.

For BHK er en klubb med ambisjoner. I dag har de 250 medlemmer, men målet er å komme opp i 700 innen 2028.

Saken fortsetter under bildet.

EN STOR DAG: Før lagfotograferingen dukket plutselig «Ørna» opp og Mia Johansen var en av flere som satte stor pris på å få hilse på BHK-maskotten.

UVURDERLIG STØTTE

En lokal klubb vil alltid være tuftet på frivillig innsats og dugnad. Tusenvis av timer som legges ned på kvelder og i helger. Men det kommer til et punkt hvor du trenger drahjelp. Da er det meget betryggende å ha solide sponsorer i ryggen.

Saken fortsetter under bildet

POPULÆRT TILBUD: Tilrettelagt håndball har blitt et populært tilbud. Her er det Nikolai Mentzoni Jørgensen som drar til med et underarms-skudd.

– Vi hadde aldri fått til denne turneringen uten ekstra støtte. Bidraget fra Bodø Energi setter oss i stand til å lage et tilbud til spillere som setter enorm pris på nettopp dette, poengterer Stavang Erdahl.

VIKTIG Å GI NOE TILBAKE

Hos Bodø Energi har det helt siden 1909 vært viktig å gi noe tilbake til lokalsamfunnet.

Saken fortsetter under bildet.

 KLAR TIL KAMP: Før kamp er det viktig med oppvarming og Frida Eliassen har blikket hardt festet på målet.

– BHK står for sentrale verdier som stolthet, samhold og integrering. Det er noe vi kan kjenne oss godt igjen i, sier leder for marked og kommunikasjon, Erling Aalvik.

– Når BHK er med på å legge til rette for et bredt fritids- og idrettstilbud på lokalt nivå, så er dette en satsing vi gjerne støtter opp om.

– Som en lokal strømleverandør, som er 100 prosent eid av Bodø kommune, heier vi på alle de som bruker av fritiden sin for å skape gode tilbud. Derfor sponser vi lokal idrett, kultur og frivillighet, sier Aalvik.

Du kan lese mer om Bodø Energi her.