ØKTE FORVENTNINGER: – Stadig flere ansatte jobber fleksibelt, og trives med det. Samtidig øker forventningene om at arbeidsplassen skal legge til rette for den nye jobbhverdagen, sier konsulentansvarlig Erik Valstad på AV-avdelingen til Atea i Bodø.

Slik skaper du
jobben alle vil ha

Vil du konsentrere deg om gode møter og ikke krangle med teknikken? Har du lyst på en kreativ arbeidsplass hvor det er gøy å jobbe? Da har Atea alle de løsningene du leter etter.


Du har kanskje hørt om begrepet AV - Audiovisuelle løsninger. Lyd og bilde. Og sjansen er stor for at du forbinder dette med en prosjektor, et kamera og en skjerm på et møterom. Men AV er så uendelig mye mer enn akkurat dette.

– Vårt mål er å skape smarte og brukervennlige møteplasser for kundene våre, sier konsulentansvarlig Erik Valstad på AV-avdelingen til Atea i Bodø.

Og med møteplasser mener han ikke kun de klassiske møterommene med prosjektor og skjerm. Det handler om å komme opp med kreative soner hvor du kan kombinere lek og jobb. 

INGEN FOR STORE - INGEN FOR SMÅ

Atea har tung erfaring og spisset kompetanse når det gjelder å skape en sømløs hverdag for din bedrift. Og i Bodø betyr dette at de også blir den gode rådgiveren for små, mellomstore og store virksomheter.

– Vi kan levere skreddersøm samtidig som vi kan tilby budsjettvennlige løsninger som holder en høy standard, sier Valstad.

Saken fortsetter under bildet.

 ENKELT OG PENT: – Vårt mål er å levere intuitive løsninger hvor alt fungerer med et enkelt tastetrykk. I tillegg er det viktig at estetikken fungerer. Det skal se bra ut, vi ønsker ikke spaghetti-kveiler med ledninger og kabelbokser på tvers av gulvet, sier Erik Valstad.

Et samlet Norge har nylig vært gjennom en pandemi hvor vi over natta ble tvunget til å improvisere hjemmekontorer. I etterkant har det dukket opp en ny hverdag hvor ordet «hybrid» har blitt dagligtale. Det betyr en blanding av fysisk og digital tilstedeværelse. 

MANGE MULIGHETER

Men hvordan takler du utfordringen når brukerne plutselig befinner seg på ulike plattformer, det være seg Cisco Webex, Google, Zoom og Microsoft Teams. Da har du som arbeidsgiver fått en solid utfordring. Eller, som fagfolkene hos Atea velger å formulere det: – Mange flere muligheter.

– Stadig flere ansatte jobber fleksibelt, og trives med det. Samtidig øker forventningene om at arbeidsplassen skal legge til rette for den nye jobbhverdagen, understreker Valstad.

Når man vet at opp mot 60 prosent av arbeidstiden på verdensbasis brukes på andres steder enn kontoret, så skapes det nye spilleregler. Det samme skjer når rundt 50 prosent av staben bruker en smarttelefon som sitt primære verktøy.

KAMPEN OM FLINKE FOLK

Med andre ord, det er en ny verden der ute. Og det er du som arbeidsgiver nødt til å forholde deg til. I en tid hvor det er knallhard konkurranse om de beste folkene, må du skape attraktive arbeidsplasser med innovative løsninger.

Og noen ganger dreier det seg ikke utelukkende om det som er strengt jobbrelatert. Hos Atea skal de få opp en digital poengtavle som er koblet til shufflleboardet De har et pauserom med både bordtennis og skjerm med Playstation. I 2023 vandrer jobb og kreative soner hånd i hånd.

Saken fortsetter under bildet.

  ULIKE LØSNINGER: – Vi kan levere skreddersøm samtidig som vi kan tilby budsjettvennlige løsninger som holder en høy standard, sier Erik Valsta

Det er her Atea får brukt sin tunge AV-kompetanse når det gjelder å bygge opp et miljø hvor teknologi og mennesker inngår i en sømløs løsning.

Hos Atea får du en fullskala bistand. De blir gjerne med så tidlig som mulig i prosessen hvis du skal utvide, oppgradere eller bygge nytt.

– Lyd og bilde har blitt helt avgjørende for hvordan medarbeidernes hverdag skal utformes. Da er det lite lurt å investere i touch-skjermer som ikke blir brukt. For en bedrift er det helt avgjørende å tenke gjennom hvordan hver enkelt investering skal fungere i en praktisk hverdag. Det dyreste rommet er det som ikke blir brukte, sier Valstad.

ALT MÅ PLANLEGGES

Kort tilbake til møterommet. Det vi alle har både gode og dårlige erfaringer med. Et rom hvor du egentlig vil konsentrere deg om innholdet i møtet, men ofte blir distrahert av tekniske mangler og svakheter.

– Her handler det utelukkende om god planlegging. Vårt mål er å levere intuitive løsninger hvor alt fungerer med et enkelt tastetrykk. I tillegg er det viktig at estetikken fungerer. Det skal se bra ut, vi ønsker ikke spaghetti-kveiler med ledninger og kabelbokser på tvers av gulvet. 

Hos Atea har de den store fordelen at de kan trekke veksler på en solid og grunnleggende IT-kompetanse. 

Saken fortsetter under bildet.

  EN EKSTRA TRYGGHET: – Vi kan komme opp med et bredt utvalg av service-avtaler, hvor vi på jevnlig basis sjekker at alt er i orden. Dette kan kobles opp mot ordninger hvor vi har en høy beredskap og kan rykke ut på kort varsel hvis det blir svikt i en eller flere kritiske funksjoner, sier Erik Valstasd.

DU BLIR INKLUDERT

Uansett om du trenger et lokalt tilpasset lyddesign, et velfungerende auditorium, en streaming-tjeneste eller et møterom hvor den «som henger på veggen» føler seg inkludert i møtet, så vil Atea komme opp med det du trenger.

For det er fordelen med et konsern som innfrir kravene til blålysetater, sykehus og universitet. De sitter med en dyptpløyende kunnskap som lett kan settes inn i andre sammenhenger. Hvilket betyr at Atea har løsningen for konferansesaler på hoteller, avhørsrom og forelesningssaler.

DEN GODE BEREDSKAPEN

Er det noe alle kjenner på, så er det panikken når ting ikke fungerer.

– Vi kan komme opp med et bredt utvalg av service-avtaler, hvor vi på jevnlig basis sjekker at alt er i orden. Dette kan kobles opp mot ordninger hvor vi har en høy beredskap og kan rykke ut på kort varsel hvis det blir svikt i en eller flere kritiske funksjoner.

Til sjuende og sist handler det om trygghet. Forutsigbarhet. I 2023 har du som krav at dine digitale løsninger skal fungere.

Du kan leser mer om Atea her.