FLINKE FAGFOLK: Nøkkelen til suksess er flinke fagfolk som trives på jobben.

Sprek 70-åring
satser friskt

Nå samler Malermester Haugen AS alt under ett tak, i nyoppussede lokaler i Bodø Næringspark. Dermed er bedriften rigget for full innsats inn mot en spennende høst.


Malermester Haugen har vært med å skape nye Bodø helt siden 1953. Det som begynte med én mann, en sykkel og ett malingsspann, er i dag en solid og profesjonell aktør som kan feire 70-års jubileum.

Selskapet har vært gjennom et tredje generasjonsskifte og nå er den lokalt forankrede og tradisjonsrike bedriften klar for nye steg.

Saken fortsetter under bildet.

GOD PLASS: I de nye lokalene til Malermester Haugen får de god plass til å boltre seg. – Dette representerer et stort løft for oss, sier daglig leder Emil Myreng Jensen.

ET SOLID LØFT

– Dette er en aldri så liten milepæl, sier daglig leder Emil Myreng Jensen.

Han kikker seg rundt inne i Teglstensveien 17 med et stort smil om munnen. 

– Nå får vi kontor, lager, møterom og kantinE på ett sted og det kommer til å gi oss et solid løft.

I dag har bedriften 23 medarbeidere, inklusive tre læringer. Og nettopp dette er noe Malermester Haugen legger stor vekt på:

– For det første har vi et klart ansvar for å skaffe til veie lærlingplasser til ungdommen som vil inn i yrket. For det andre er det en fin måte å rekruttere nye folk.

GODT HUMØR: Latteren sitter løst når neste oppdrag skal løses. Et godt arbeidsmiljø er helt avgjørende.

ATTRAKTIV ARBEIDSPLASS

I dag er det hard kamp om de flinke håndverkerne og dermed må også den enkelte bedrift legge opp til at du får lyst til å jobbe nettopp der.

– Vi har brukt mye tid på legge forholdene til rette, slik at du som medarbeider gleder deg til å gå på jobb hver dag, sier Myreng Jensen.

Skal du lykkes som bedrift i dag er du nødt til å ha medarbeidere som føler et eierskap til det de holder på med. De må bli både sett og hørt, i tillegg til at de får topp moderne utstyr, klær og biler.

Oppdragene består av inn- og utvendig maling, flislegging, tapetsering, gulvsparkling, teppegulv og gulvbeleggsarbeider på små og store prosjekter – primært til næringsdrivende og offentlige institusjoner.

Saken fortsetter under bildet.

KONSTANT UTVIKLING: For Malermester Haugen er det viktig at medarbeiderne hele tiden får muligheter til å utvikle seg og øke kompetansen.

LOKAL AKTØR

Sentralt i filosofien til Malermester Haugen, står begrepet lokal tilhørighet.

– Vi prøver alltid å handle lokalt når det er mulig. Det er viktig å støtte de andre aktørene i næringslivet.

Hvis man plutselig mangler en par folk til et prosjekt, har Malermester Haugen god erfaring med å leie inn folk fra andre selskaper i Bodø. Heller det enn å bruke et bemannningsfirma:

– Vi vet hvem vi får, vi gir jobb til andre hvis de har ledig kapasitet og dermed blir det en ren vinn-vinn situasjon.

Saken fortsetter under bildet.

LOKAL STØTTE – Vi prøver alltid å handle lokalt når det er mulig. Det er viktig å støtte de andre aktørene i næringslivet, sier Emil Myreng Jensen.

VIKTIG FREMSNAKKING

For er det noe Myreng Jensen er imponert over, så er det fremveksten av solide aktører innen de ulike håndverksfagene i byen.

– Vi prøver hele tiden å fremsnakke hverandre.

Malermester Haugen har et tett samarbeid med flere tunge næringsaktører, som blant annet Hundholmen Byutvikling og Nordvik Gruppen. Nylig var de inne og gjorde arbeid på den nye restauranten Olivia.

– Når du får lov til å jobbe med håndbrente, marokkanske sementfliser så føler du på litt ærefrykt.

BYGGER KOMPETANSE

Medarbeiderne hos Malermester Haugen er opp til eksamen hver dag og du blir aldri bedre enn det siste oppdraget du leverte. Derfor er det viktig å besitte og bygge den rette kompetansen:

– Vi gir folkene våre muligheten til både vertikal og horisontal karriereutvikling. Du kan få muligheten til å bli prosjektleder og regne på oppdrag, eller så kan du spesialisere deg og rendyrke deler av faget. 

Malermester Haugen inngår i Haugen-konsernet, som også omfatter Bohus Bodø AS og en rekke eiendomsselskaper i Bodø.

Du kan lese mer om Malermester Haugen her.