En jobb for fremtiden: Lærling Per Amundsen er både stolt og glad over å ha sikret se kontrakt hos Iris Produksjon. – Dette er definitivt en jobb for fremtiden.

Stålkontroll på gjenvinning

Skrevet for Iris Produksjon

Iris Produksjon satser knallhardt og langsiktig og derfor er lærling Per Amundsen (18) overbevist om at han har kapret drømmejobben.

– En trygg og proff bedrift som garanterer for en sikker jobb. Det blir aldri fritt for avfall, sier Amundsen.

Han har nettopp begynt på et 2,5 års langs løp som vil kulminere med fagbrev som gjenvinningsoperatør.

Tenker langsiktig

Og akkurat dette faget har vært noe Iris Produksjon har jobbet målrettet med å få til. For de har et langsiktig perspektiv på arbeidet som legges ned ute på Vikan.

– Vi har nettopp fjernet 150.000 kubikkmeter med fast fjell for å sikre oss plass for de 20 nestene årene, sier daglig leder Harald Østbø.

Saken fortsetter under bildet.

Jakter på kvalitet: Flis er ikke bare flis. Iris Produksjon jobber knallhardt for å skape en så høy kvalitet at kundene blir fornøyde.

Optimal gjenvinning

Selskapet som årlig tar i mot nærmere 200.000 tonn avfall og forurenset grunn, har et kontinuerlig fokus på å bli stadig bedre og sørge for en enda mer optimal gjenvinning. Derfor etablerte de også et nytt metallanlegg 1. oktober i fjor.

– Her har vi laget en topp moderne løsning som sikrer miljøet på en best mulig måte og som gjør oss i stand til å ta vare på alle typer metall, sier markeds- og utviklingsleder Erik-André Sølberg.

Store verdier

Metallet kommer fra ulike hold, blant annet via omtrent 1.000 biler som hvert år bli levert til anlegget. Mye kommer også fra industrivirksomhet og rivning av gamle bygg i området.

– Vi er nok oppe i nærmere 6.000 tonn med metall, sier Sølberg. Og dette er alt fra rustfritt stål til messing, kobber, sink, jern og aluminium. De rene metallene har også en høy markedspris, hvor en palle kan være verdt 40.000 kroner.

Saken fortsetter under bildet.

Stor kapasitet: Anlegget på Vikan er under kontinuerlig utvidelse. Iris Produksjon tenker minst 20 år frem i tid nå de planlegger kapasiteten.

Sammensatt avfall

En av utfordringene til Iris Produksjon er at avfallet hele tiden blir mer sammensatt. En enkel fiskenot kan for eksempel bestå av fire ulike typer plass, pluss limet som er brukt.

– Vi prøver hele tiden å få kundene til å være så bevisste som mulig, sier Østbø.

For jo bedre kundene sorterer, jo høyre blir gjenvinningsgraden.

– Du blander ikke eddik og saft og det samme gjelder avfallet, sier Østbø.

Høy kvalitet selger

Så handler det også om å hele tiden forbedre produktene som selskapet skal selge videre. Som flis fra treverk. Eller papir.

– Vi har hatt flere kunder som har takket nei til å kjøpe fra oss, men når vi får anledning til å bevise hvor høy kvaliteten er, så takker de ja, poengterer Sølberg.

Saken fortsetter under bildet.

Detaljer betyr alt: Her har lærling Per Amundsen sortert batterier, for nøkkelen til suksess er fullt fokus ned på den minste detalj.

Skreddsydd mottak

Som selskap legger Iris Produksjon vekt på at de skal være solide, nyskapende og effektive. Derfor, når det fra 1. oktober i år ble innført vrakpant på båter inntil 50 fot, står selskapet klar med et mottak som er skreddersydd for å håndtere blant annet store mengder glassfiber.

Fra før har også selskapet sørget for at nettverk av mottaksstasjoner rundt om i Salten, slik at innsamlingen av avfall skal bli mest mulig effektiv og miljøvennlig.