Statister på den kommende storfilmen Kampen om Narvik, på vei ut på oppdrag tidligere i år.

Statister og skuespillere fra Bodø søkes

Castingagent Nina Erdahl har i en årrekke funnet de rette menneskene til de rette prosjektene. Nå vil hun lage en større Bodø-stall.

- Jeg ser jo at det bare blir flere og flere store prosjekter som kommer til Nord-Norge og da er det greit å ha en pool med folk jeg kan foreslå til kunder, uttaler Nina Erdahl eier og daglig leder for Nina Erdahl Casting & Costumes..

Nina jobber hovedsakelig med casting til filmer og TV-serier, og er den største leverandøren på casting i Nord-Norge. Men hun finner nordlendinger til mindre prosjekter som kortfilmer,  musikkvideoer og reklamefilmer også. Å være registrert hos Nina kan bety flere forskjellige typer spennende oppdrag og det hun ser etter er folk som er trygge og tør å by på seg selv. Folk i alle etnisiteter, aldre og fasonger. Erfaring fra skuespilleryrket er en fordel, men ikke en nødvendighet. Nina fant nylig en ungdom på et busstopp i Tromsø og etter flere auditionrunder er han klar for en av hovedrollene i en spillefilm i 2022. Men jakten i Bodø er nå på hele spekteret fra statister og småroller til hovedroller.

Nina Erdahl ønsker bygge opp en base med folk i Bodø som ønsker være statister eller ha hovedroller i musikkvideoer eller spillefilmer og mer. Foto: Marius Fiskum.

Kan tjene femsifret beløp på musikkvideo

- Akkurat nå leter jeg etter folk til å besette omtrent tyve småroller og statister til en stor musikkvideo som spilles inn i Bodø i månedsskiftet oktober/november, forteller hun videre. 

Her er det to hovedroller i alderen 40-50 år og ifølge Erdahl kan de utvalgte tjene et femsifret beløp for et par dagers arbeid. Til birollene søker de etter folk i alderen 8-70 år hvor man kan tjene 1000-4000 kroner per dag.

- Utseendet på hovedrolleparet er nord-norsk, gjerne med blondt eller rødlig hår, men ingen betingelse. Vedkommende kan være bosatt i hele landet, men statister og de som skal ha småroller må være lokale helter, sier Erdahl. 

Nina Erdahl har vært involvert i mange spennende prosjekter.

Ønsker du søke på en hovedrolle i musikkvideoen? Send en presentasjonsvideo på ca ett minutt hvor navn og alder kommer fram,  litt om evt relevant erfaring og/eller  det de har lyst å fortelle om seg selv og hvorfor du passer som statist/ smårolle/ hovedrolle.  Opptaket kan sendes snarest via wetransfer eller dropbox.

Første frist  på innmelding til musikkvideoen er 17/10, men tar imot påmeldinger noen dager etter fristen også. 

Resten kan sende bilde og informasjon om alder, kontaktdetaljer og bosted til email: [email protected] Mailen merkes med "Bodø". 

Søker tenåringer av flerkulturell bakgrunn

På nyåret starter innspillingen av en kinofilm av Hisham Zaman.

- Castingen har pågått en stund allerede og vi har allerede et par Bodø-navn på blokka, men vi har ikke landet alle hovedrollene ennå så det er fortsatt mulig å melde seg på til det. Tenåringer av flerkulturell bakgrunn og nord-norsk dialekt kan ta kontakt med meg snarest, sier Erdahl.

Den enkleste måten å melde seg på er å gå inn her.

Bildet er fra innspillingen av Den 12. Mann i Målselv. Et av mange spennende prosjekter Erdahl har jobbet med.

Se ellers nettsiden og følg gjerne Facebook siden for nyheter og informasjon.