GØY OG BÆREKRAFTIG: Hos No14 skal du finne varer som forteller det at interiør er gøy, men det skal også vare lenge. – Jeg liker å kalle det «slow fashion, sier Mariell Israelsen.

Stilsikker satsing

God smak går aldri av moten. God smak og godt design varer lenge. For Mariell Israelsen og teamet bak No14 har det ført til en eventyrlig vekst.

– Vi satset hardt og investerte. Det ble en vekst på 76 prosent fra 2019 til 2020 og en bratt læringskurve .

Klokken er litt over elleve og det er stille før «stormen» på No14 i Glasshuset. Det som skulle være en «eksperimentell» kafé kombinert med et utstillingsrom, ble fort til en folkets favoritt.

POPULÆR LUNSJPLASS

– Fra klokken 12 er det fullt trykk her. Lunsjtiden er blitt rene intervalltreningen for oss og nå får vi daglig bordreservasjoner, forteller Israelsen.

Saken fortsetter under bildet.

POPULÆR KAFÉ: Mariell Israelsen og hennes medarbeidere har lært seg som mål å brygge lage deg den perfekte kaffen, takket været med god hjelp fra en profesjonell barrista og det lokale kaffebrenneriet Bønner i ByenNo14 er et interiørkonsept og kafé som velger alle sine varer ut fra mantraet om at interiør skal være gøy, men også vare lenge. Det som begynte med en liten, søt butikk i 2015 har i dag vokst seg til en bedrift med ni medarbeidere som ikke bare driver en ren interiørbutikk. 

Du kan leser mer om No14 her.

– Vi er en herlig samling av kafé, butikk, nettbutikk, bobler, gjenbruk, eventer, inspirasjon og fagkunnskap, sier Israelsen.

Og de har skapt begreper som «jålekaffe» og «bobletorsdag». Når du kommer inn hos No14 skal du kjenne lukten av kaffe,  nybrygget jålekaffe , duftlys og fornemme medarbeidernes genuine ønske om å sørge for at du som kunde blir 110 prosent fornøyd.

De har også etablert sin egen gjenbruksordning – Reprise - hvor de kjøper varer tilbake fra deg, og selger den videre til en ny kjøper. For godt design varer alltid lenge.

MANGE BALLER I LUFTEN

Du kan leser mer om REPRISE her.

Men så er det også slik at som gründer i en bedrift i sterk vekst, så blir det mange baller i luften. Det er da de gode hjelperne er gull verdt. De fant No14 hos Intunor.

– Valget falt på Intunor da de var det eneste firmaet vi fikk tilbud fra som tilbydde mer enn bare regnskapsføring. For et lite selskap i vekst ble det utslagsgivende å velge noen som var interesserte i å hjelpe oss med denne veksten, ikke bare føre regnskap

Saken fortsetter under bildet.

UVURDERLIG HJELP: Med Intunor med på laget har No14 sikret seg faglig bistand med tanke på hvordan drift og organisasjon kan bli effektiv og strømlinjeformet. Her er Mariell Israelsen (t.h.) i samtale med regnskapsfører og rådgiver Patrycja Woloch L'Orange.

– Det første som skjedde var at det ble foretatt en grundig analyse av alt det vi drev på med. Vi måtte svare på konkrete spørsmål om hvordan vi gjorde ting – og hvorfor. Denne prosessen alene ble meget nyttig, sier Israelsen.

MINDRE AREID - MER KONTROLL

I dag har hun knyttet et tett forhold til regnskapsfører og rådgiver Patrycja Woloch L'Orange. Som på sin side har en klar målsetting:

– Vi skal bidra til mer kontroll og mindre arbeid for kundene våre. Det dreier seg om å effektivisere og strømlinjeforme prosessene. Hovedpoenget er at hos No14 skal Mariell få maksimalt med tid til å konsentrere seg om det hun er god på – nemlig å komme opp med nye produkter og tjenester.

Saken fortsetter under bildet.

FARGERIK HVERDAG: – Vi ønsker å være en kilde til inspirasjon og en ekstra hyggelig handelsopplevelse. Folk kan komme innom og få nye idéer til hvordan de med enkle grep kan skape økte trivsel hjemme, sier Mariel Israelsen.

Som frittstående butikk forholder No14 seg til over 40 leverandører og da blir de også over 40 ulike innkjøpsprosesser. For kundene er dette utelukkende positivt, for det betyr at de får tilgang til varer og produkter som du ellers ikke hadde funnet I Bodø. Men for No14 skaper det også en utfordring med tanke på logistikk.

- Ordresystemene vi har i dag matcher ikke helt veksten vår, sier Israelsen

Du kan leser mer om Intunor her.

¬– Det er her jeg virkelig føler at vi får sterk drahjelp fra Intunor. Vi har en sparringspartner, noen vi kan diskutere med, påpeker Israelsen.

INNSIKT OG KOMPETANSE

Bare det å drifte en nettbutikk krever innsikt og kompetanse, for eksempel hvordan man organiserer betalingsordningene. Det er der du som bedrift kan skape en sterk synergi ved å koble deg opp mot fagfolkene og ekspertene hos Intunor.

Saken fortsetter under bildet.

ENKLERE HVERDAG: Som gründer og bedriftsleder er du helt avhengig av regnskapssystemer som fungerer sømløst. Med bistand fra Intunor kan Mariell Israelsen enkelt kontrollere alle transaksjonene fra datamaskinen sin.

Det virker ikke som at No14 lar seg stoppe av litt voksesmerter

-Målet er å kunne tilby konseptet til No14 til enda flere. Om det skjer digitalt eller ved fysisk flere butikken vil fremtiden vise, sier en hemmelighetsfull Mariell Israelsen.