Ønsker du oppleve nordlyset når du er i Bodø kan det være fordel at du har leiebil, så du kan kjøre til de beste utsiktspunktene. Foto: Istock

Street-art og nordlys med leiebil i Bodø

Hvis du skal til Bodø privat eller med jobben, vil en leiebil kunne gi deg ekstra mange flotte opplevelser. Her får du tips om både hvordan du finner billigst leiebil, og hvordan du får en minnerik opplevelse i Bodø.

SE NORDLYSET FRA LEIEBILEN

Det er naturlig å starte med nordlyset. Mange reiser nordover i Norge bare for å oppleve dette magiske eventyret. I Bodø og Salten er det mange flotte steder å kjøre til, hvor du har ekstra god sjanse til å få se himmelen bli lyst opp av nordlys.

Det sies at nordlyset oftest ses når man speider nordover. Derfor er det et godt tips å kjøre nordover fra Bodø. Du kan finne mange bra stoppesteder både på strender og utsiktspunkter langs veien. 

Du kan kjøre til Mjelle-stranden like utenfor byen, eller videre til Løpsstranden som er om lag et kvarters reise ut fra byen. Har du hellet med deg kan du se nordlyset flamme opp over de flotte Landegode-fjellene.

Et annet bra utsiktssted er på platået ved turisthytta i Bodø. Der kan du parkere på den store parkeringsplassen nedenfor Bodøs mest besøkte byfjell, Keiservarden.

Derfra har du fantastisk utsikt over byen på den ene siden, og havet på den andre. Hvis du er der en klar og mørk høstkveld er det stor sjanse for at du opplever nordlys. Du kan enten rett og slett vente inne i leiebilen, eller du kan gå en tur opp til Keiservarden mens du venter.

Keiservarden er en av Bodøs mest populære toppturer og utsiktspunkt. Foto: Istock

NÅ POLARSIRKELEN MED LEIEBIL

Et annet fantastisk sted å se nordlyset fra, og som absolutt er verdt en tur i seg selv, er Polarsirkelen. Det tar om lag to timer å kjøre til Polarsirkelen på Saltfjellet fra Bodø, men det er vel verdt turen.

TA GODE BILDER AV NORDLYSET

Nordlyset kommer helt sikkert til å friste deg til en posting eller ti på Instagram, og andre sosiale medier. Hvis du vil ha noen gode tips om hvordan du tar best mulig bilder av nordlyset, så har Visit Bodø laget noen gode råd som du finner her.

STREET ART BODØ

Det er også masse flott å se på en kjøretur inne i Bodø. Byen har flott gatekunst å by på, og har vært åsted for Street Art-festivalen Up North Festival i 2015. Da ble en rekke internasjonalt kjente kunstnere invitert til byen. Kunstverkene kom opp på vegger rundt i byen i løpet av 2016.

Verkene inkluderer «Insomnia» av italienske Millo, «Malstrøm» av David de la Mano og «After School» av RustamQBic. Det er et lekende bilde med by, barn og nordlys.

Du kan finne alle motivene på en rundtur i byen. Et kart er tilgjengelig på Visit Bodø sine nettsider.

NORDNORSK MAT

Der finner du også informasjon om gode restauranter. Mange steder tilbyr lokale, nordnorske menyer, men du finner også andre kjøkken.

Bodø byr også på bra shopping-muligheter, museer og gallerier.

PÅ BILFERIE I NORDLAND

Hvis du henter ut en leiebil i Bodø har du også et godt utgangspunkt for bilferie i Nordland.

Du kan kjøre E6 eller Kystriksveien gjennom Salten. Da ligger vakre naturopplevelser på rekke og rad foran deg. Du kan stoppe på utsiktssteder med spektakulær utsikt mot kritthvite sandstrender, hav og høye fjell. Landskapet byr på en rekke friluftsaktiviteter, som fjellturer, sykkelturer eller havpadling.

Enten du velger lengre turer med overnatting, eller kun kjører på en dagstur, så har Saltenregionen et rikt utvalg av naturopplevelser.

Bodø har mange flotte opplevelser å by på. Men om du kommer med leiebil kan du også få med deg opplevelser underveis. Foto: Istock

RIMELIG LEIEBIL

Når du skal leie bil lønner det seg å være ut i så god tid som mulig. Jo tidligere du leier, jo større utvalg har du på biler. Da har får du også den beste prisen.

Du kan dessuten spare opptil 70 prosent på å finne leiebilen din hos GoAutos.no. Der finner du leiebiler i hele Norge og over hele verden, uansett hva slags type bil du ser etter.

En annen fordel er at det er gratis å avbestille leiebilen inntil 48 timer før planlagt henting. Dermed er det ingen fare å bestille i god tid, selv om planene dine skulle endre seg. GoAutos.no finner bil til deg blant en rekke utleiefirmaer, inkludert de store og kjente selskapene som Avis, Sixt, Hertz og Europcar. 

Det gjør nettsiden til et naturlig sted å starte når du skal planlegge reisen din til Bodø og Nordland.