VIKTIG SAMSPILL:  For Vigdis Bjellånes i Intunor er det viktig å ha et tett forhold til Nord Universitet, Oslo MET og BI.  Akkurat nå får studentene Maria Louise Hildreth og Ruben Wik Amundsen sjansen til å se hvordan arbeidshverdagen utfolder seg i praksis ved kontoret i Bodø

– Studentene
er gull verdt

Skrevet for intunor
10.12.2019 18:45 - OPPDATERT 10.12.2019 22:57

Intunor jakter hele tiden på flinke folk. Da faller det også helt naturlig å være synlige og relevante overfor studenter ved universiteter og høgskoler.

Nedgangen i befolkningsveksten i nord betyr at man her har en bekymringsfull lekkasje av kompetanse, og mister for mange talenter.
 
UTVIKLING ER LIVSVIKTIG
Viseadministrerende direktør i Intunor, Vigdis Bjellånes, brenner for økt verdiskaping i nord. Og hun vil så gjerne hjelpe bedriftene til å bli enda bedre.
 
– Når 89,6 prosent av bedriftene har under 10 ansatte, sier det seg selv at det blir en utfordring å sette av tid til utvikling og endring. Men dette er tvingende nødvendig for å komme videre. Det norske næringslivet trenger å bli mere digitalisert for å kunne være konkurransedyktige i et fremtidig marked. 

TILBYR INTERNSHIP
Siste nytt er at konsernet nå oppretter en Internshipordning fra 2020, der målet er fast ansettelse fra høsten 2020. Her er det kommet inn 150 interesserte kandidater.
 
Intunor har også tatt flere grep for å synliggjøre bransjen overfor de som vil satse på en karriere innen regnskap. I denne bransjen er det også behov for annen type kompetanse som handler om it, marked, økonomistyring og HR-   kompetanse med mere. 

  • De er aktivt tilstede på karrieredagene ved BI, Oslo MET og Nord Universitet
  • De stiller opp hvis studentene trenger intervjuobjekter i forbindelse med ulike prosjektoppgaver, masteroppgaver eller forskningsrapporter.
  • For tredje året på rad deltar Vigdis i Mentorprogrammet ved Handelshøgskolen i Bodø som mentor. Mentorprogrammet er et satsingsområde ved Handelshøgskolen som skal bidra til å koble studenter ved Handelshøgskolen, Nord Universitet sammen med ledere fra norsk næringsliv.
  • Inviterer studenter ved Regnskap og revisjonsutdanningen hver høst til å besøke Intunor.

– Vi må gjøre studentene relevante for næringslivet. Etter flere år på skolebenken, er det ikke sikkert at alt av kunnskap er relevant når vi vet hvor stor endringstakten er ute i samfunnet, fremholder Bjellånes.

STUDENT-SUKSESS
I tillegg til dette har de åpnet dørene for dagens studenter, slik at de kan få et unikt innblikk i hvordan det jobbes i virkeligheten. Og det vært en suksess. Intunor tilbyr praksisplass for studenter i 3. studieår innen regnskap i faget praktisk regnskapsføring som er et helt nytt tilbud. 

Saken fortsetter under bildet.

FASCINERT AV TALL: Ruben Wik Amundsen ble tidlig opptatt av tall. Nå er han snart i mål med sin bachelor. 
Ruben Wik Amundsen (23) fra Rena og Maria Louise Hildreth (25) fra Farsund har lært mye, fra dag én:
 – Det var faktisk overraskende hvor mye som blir gjort digitalt og ved hjelp av mange ulike dataprogrammer. Sånn sett er det viktig for oss ved selvsyn å erfare hva som er en reell arbeidssituasjon.
 
TRENGER ARBEIDSERFARING
Begge er i sluttfasen sin bachelor og når det gjelder veien videre har de også samme plan:
 
– Jobbe et par år for å få en knagg å henge kunnskapen på. Deretter tilbake til universitetet for å ta en master.

Saken fortsetter under bildet.

   SPENNENDE SEKTOR: – Regnskap er en spennende bransje hvor du kan få anledning til å jobbe med et bredt utvalg av oppgaver, sier Maria Louise Hildreth.  
Hvilket kan være en smart strategi. For i dag har du et bredt utvalg av muligheter med en utdanning som tidligere var begrenset til å føre et regnskap. Det blir nå i stadig større grad ivaretatt av automatiserte prosesser. 
 
MÅ SKAPE MERVERDI
– For oss handler det i stadig økende grad om å bli kundenes rådgiver. Være en sparringspartner. Du må også være i stand til å forstå kundens forretningsmodell, skjønne hva som motiverer dem. Da kan du virkelig komme inn og skape merverdi, sier Bjellånes.

Som studenter har Wik Amundsen og Hildreth blitt fascinert av Bodø og føler at de har kommet til et åpent og inkluderende lokalsamfunn. Det eneste minuset er et campus som ligger for langt unna selve byen.
 
VARIERT BAKGRUNN
Så er det også slik at en bachelor i regnskap ikke nødvendigvis setter deg i en bås. For både Wik Amundsen og Hildreth har andre interesser. Wik Amundsen er en pasjonert ølbrygger med stor sans for stout og barley wine. Hildreth har allerede en bachelor i animasjon.
 
– Sånn sett så føler vi oss ganske heldige. Vi lever i en tid hvor det finnes et hav av muligheter. Vi får anledning til å teste flere alternativer. Så er det opp til oss å treffe de rette valgene.
 
UNIVERSITETET MÅ BESTÅ
Hos Intunor er de veldige klare på at det er viktig å støtte opp om den høyere utdanningen for å sikre et godt tilfang av dyktige folk.
 
– Det er noe urovekkende når vi ser at statusen til Nord Universitet plutselig er i spill. For næringslivet i Nordland er det utrolig viktig at vi kan opprettholde et livskraftig og konkurransedyktig universitet, sier Vigdis Bjellånes.