Offensiv bedrift: PowerOffice kaprer stadig nye markedsandeler: – Nøkkelen til suksess er å lage en program som hjelper bedriften hver eneste time, hver eneste dag, sier markedsdirektør Nebojsha Mihajlovski.

Enorm suksess med skybasert regnskapsprogram

Skrevet for PowerOffice

PowerOffice har gjort stor suksess i Norge med sitt skybaserte regnskapsprogram. Nå sikter de seg inn på det skandinaviske markedet.

 – Så langt har over 4.000 norske bedrifter skaffet seg PowerOffice Go, sier markedsdirektør Nebojsha Mihajlovski.

Det går av seg selv

Programmet, som ble lansert 1.januar 2015 er i kontinuerlig utvikling. Underveis har man blant annet innført en funksjon med automatisert kontering av bilag og fakturaer, basert på Big Data.

- Det er viktig for oss å hele tiden gjøre vårt system så lettvint og intuitivt som mulig, og derfor er det naturlig for oss å se på de mulighetene den akselererende teknologien åpner for, sier Mihajlovski.

Det er flere forhold som gjør at programmet har blitt en suksess.

  • Det er intuitivt
  • Det gir deg oppdaterte tall 24/7
  • Det automatiserer tidkrevende operasjoner
  • Det er direkteintegrert med kassasystemer, nettbutikker, banker, bransjesystemer etc.

Henter flinke folk

I dag er det 36 ansatte hos PowerOffice, noe som vil øke til 40 i nær fremtid.
Han legger ikke skjul på at selskapet har klare planer om å kapre markedsandeler også i utlandet.
Programmet er allerede oversatt til alle de skandinaviske språkene - og nynorsk.


Full oversikt

- Målet vårt har hele tiden vært å lage et program som vi selv så behovet for. 

Det betyr igjen at det er slutt med ringpermer og utdaterte rapporter med gamle data. Nå ligger alt kun et tastetrykk unna.

– Med oppdatert regnskap i lomma får bedriftene en helt annen hverdag, sier Mihajlovski.

Saken fortsetter under bildet.

Raskere og bedre: – Nå er våre folk i stand til å ta raskere, bedre og mer effektive beslutninger, sier daglig leder i FIRST Scandinavia, Stian Elstad.

En av bedriftene som har opplevd den digitale revolusjonen er FIRST Scandinavia.

– Det å ha tilgang til kontinuerlig oppdaterte regnskapstall er helt uvurderlig, sier daglig leder i FIRST Scandinavia, Stian Elstad.

Med FIRST LEGO League aktivitet i 48 skandinaviske byer og 38 Newton-rom i Norge, blir det litt av en kabal å holde oversikten. I tillegg kommer en økende internasjonal satsing som krever ytterligere kontroll.

Bedre eierskap

– Nå er våre folk i stand til å ta raskere, bedre og mer effektive beslutninger. Prosjektlederne får et helt annet og bedre eierskap til regnskapene, sier Elstad.

FIRST Scandinavia er også en bedrift med utstrakt reiseaktivitet og nå har de en dedikert app på telefonen som gjør at reiseregninger går fra å være et mareritt til å bli en drøm.

Den skybaserte PowerOffice-versjonen gjør det mulig å integrere nettbutikken opp mot regnskapet på en sømløs måte.

– Før var det en evig jakt på riktig ringperm. Nå ligger alt kun et tastetrykk unna. Når programvaren i tillegg er svært brukervennlig og intuitiv, så gjør dette hverdagen vår betydelig enklere, sier Elstad.

 

Saken fortsetter under bildet.

Hånd i hånd: – Prosjektregnskap og vanlig regnskap går nå hånd i hånd og de ansatte kan til en hver tid se hvor mye tid som er gått med til hvilke deler av et prosjekt, sier daglig leder Lorents Urgård i Gnist Arkitekter.

At ting har blitt enklere kan også daglig leder hos Gnist Arkitekter, Lorents Urgård, skrive under på.

– Vi har Mac som plattform, og da vi gikk over til PowerOffice Go, fungerte alt knirkefritt, sier Urgård.

Nå har de fått en rekke automatiserte funksjoner som gjør livet lettere. Prosjektregnskap og vanlig regnskap går nå hånd i hånd og de ansatte kan til en hver tid se hvor mye tid som er gått med til hvilke deler av et prosjekt.

Et tydeligere bilde

– Dette er også en stor fordel for kundene vår som får et tydeligere bilde av prosessen, sier Urgård.

Og nettopp prosess er noe Gnist legger stor vekt på. De vil gjerne involvere kunden så mye som mulig, slik at sluttresultatet blir optimalt.

Gnist har en god blanding av boliger og næringsbygg. For tiden er de blant annet i gang med en skole i Rishøyhamn og en skole i Lødingen.

 

Saken fortsetter under bildet.

Suksess: - Vi tok i bruk PowerOffice Go  1. juli i år og det ble en suksess fra dag én, sier daglig leder i Vexti, Jan-Martin Dypfest.

På Bertnes, hos Vexti, sitter daglig leder Jan-Martin Dypfest, og han er også veldig godt fornøyd med det skybaserte regnskapsprogrammet:

– Det som før kunne ta 14 dager, gjør vi nå på 10 minutter.

Vexti, som er en byggeentreprenør, har mellom 3.500 og 5.000 bilag i løpet av året og da sier det seg selv at regnskapssystemet må være mest mulig effektivt.

– Vi har jo lyst til å være ut og bygge og skape, ikke sitte lenket til skrivebordet med en stor og unødvendig papirbunke, sier Dypfest.

Alt på skinner

En enkelt kreditnota kunne alene skape masse hodebry og tidsbruk. Overganger til PowerOffice gjorde at alt går på skinner.

– Og ikke minst, det er veldig lett å forstå og sette seg inn, understreker Dypfest.

Vexti, med sine 31 ansatte, har sitt hovedområde i Bodø, Gildeskål, Meløy, Fauske og Sørfold De har blant annet satt opp butikker for Coop Nordland på Bertnes, Valnesfjord og Straumen. Og det er de som står bak Bankgata Flerbrukshall.