STORTRIVES I KANTINA: Nicolai Jørgensen (t.v.) og Alexander Haugen har funnet seg til rette i kantina hos Sulland Bodø. – Den perfekte arbeidsplassen, sier de to.

Sulland skaper jobber
som er gull verdt

I tett samarbeid med NAV, «HELT MED» og Frem, gjør Sulland Bodø det mulig å skape arbeidsplasser til de som faller utenfor.


– For oss er dette en skikkelig vinn-vinn situasjon, sier daglig leder Henning Arnesen hos Sulland Bodø.

De trengte noen som kunne ta ansvaret for bedriftens lunsj, slik at maten alltid står klar på bordet klokken 11:30. En variert lunsj er et viktig velferdsgode for de 40 medarbeiderne hos Sulland Bodø. Når dette kan kombineres med redusert matsvinn og muligheten til å skape sosial bærekraft, så blir det ikke bedre enn det.

Saken fortsetter under bildet.

TOPP MILJØ: Daglig leder Henning Arnesen hos Sulland Bodø, er dypt imponert over innsatsen til Alexander Haugen (t.v.) og Nicolai Jørgensen (t.h.)EKTE INNERTIER

For Alexander Haugen (27) ble jobben som kantineansvarlig en ekte innertier:

– Jeg styrer hverdagen min selv og er ikke avhengig av å møte opp til et eksakt klokkeslett hver dag. Så lenge maten er på bordet, så er et opp til meg å organisere arbeidet.

Haugen sliter tidvis med å få sove og noen ganger kan det bli for mange inntrykk på én gang. Da har han et eget rom på Sulland Bodø hvor han kan trekke seg tilbake og få ned pulsen.

FLOTT MED ANSVAR

Selv synes han det er flott å få ansvaret for innkjøp og planlegging.

Saken fortsetter under bildet.

 TRAVLE DAGER: Tempoet er høyt og teknikken effektiv når Alexander Haugen rydder på plass etter dagens lunsj. – Sulland Bodø har lagt alt til rette og jeg får det utstyret jeg trenger.

– Jeg jakter hele tiden etter varer som er på tilbud og sjekker hele tiden holdbarhetsdatoen. Dette gjør at vi holder budsjettet og får minimalt med svinn.

Haugen er på jobb hos Sulland fire dager i uken og på én av disse får han bistand av Nicolai Jørgensen (18) som går i tredje klasse på Bodø Videregående skole. Da er det hans oppgave å veilede og bistår Jørgensen med arbeidet.

– Helt topp, svarer Jørgensen om muligheten for å kombinere skole med arbeidsliv. I tillegg til Sulland Bodø er han innom Quality Hotel Ramsalt to ganger i uka.

Saken fortsetter under bildet.

GOD KOMBINASJON: – For meg er det helt perfekt å få kombinere skole med arbeidsliv, sier Nicolai Jørgensen.

DE SAMME MULIGHETENE

Stiftelsen «HELT MED» skal bidra til mangfold og inkludering ved at det opprettes arbeidsplasser for mennesker med utviklingshemming. De skal hjelpe til slik at målgruppen får bistand til å bli rekruttert inn i disse jobbene og får tilstrekkelig oppfølging og opplæring.

«HELT MED» styrer etter følgende mål:

  • Utviklingshemmede skal få samme muligheter som andre til å velge blant jobber de er interesserte i
  • Oppleve at de gjennom deltakelse i arbeidslivet er inkludert og deltakende i samfunnet, på lik linje med andre
  • Oppleve at de er til nytte for andre

SUKSESS-SAMARBEID

Stiftelsen har opplevd stor suksess og i Bodø har de hatt et tett og fruktbart samarbeid med Frem. Dette har allerede ført til at ti personer har fått jobb.

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIG TILTAK: – Samarbeidet med «HELT FREM» har vært en suksess, sier næringslivkontakt Roger Strand hos Frem. Her sammen med Alexander Haugen (t.v.) og Nicolai Jørgensen (t.h.).

– Det handler om verdighet, sier næringslivkontakt Roger Strand hos Frem.

De jobber hver dag med å skaffe arbeidsgivere og i så måte har samarbeidet med Helt Med gått som hånd i hanske.

– Vi registrerer en stor interesse ute i næringslivet. Per nå har vi rundt ti bedrifter som gjerne vil bli med i dette arbeidet, sier Strand.

DEN GODE FØLELSEN

For Haugen har livet blitt betraktelig lysere etter at han har fått en meningsfull jobb.

– Jeg ser jo hvor stor pris medarbeiderne setter på at det er en god lunsj hver dag. Det er godt å vite at du har en jobb som betyr mye for andre.

Saken fortsetter under bildet.

 TRIVES MED ANSVAR: – Det er en god følelse å få lov til ha ansvar og styre arbeidsdagen selv, sier Alexander Haugen.

Jørgensen stortrives også, og med tanke på at han jobber i en kantine, så blir jo spørsmålet hva som er hans favorittmat:

– Grandiosa pizza med peperoni, skinke, tomatsaus og rømmedressing. 

Hos Sulland Bodø er de stolte over å være en bedrift som tar et aktivt samfunnsansvar:

– Det gir en ekstra verdi til logoen vår at Sulland Bodø er med å legge til rette for ekte inkludering, sier Henning Arnesen.

FREM er på sin side dypt imponert over responsen fra næringslivet i byen:

– Dette har vært og er et langsiktig arbeid, men nå ser vi at dette virkelig fungerer, konkluderer Roger Strand.