THE BURGER QUEEN: Wenche Antonsen er sjefen som brenner for å hjelpe unge mennesker inn i arbeidslivet: – Vi er ofte den første stoppen i voksenlivet, og da er det min plikt å sørge for at de skjønner hvordan ting fungerer

Wenche er "mammaen" som hjelper unge folk inn i arbeidslivet

Skrevet for City Nord
29.06.2018 18:38

Hun skulle blir jordmor, men endte opp som ”mamma” for et stort knippe Burger King-ansatte. Sånt blir det priser av.

– Jeg er rett og slett stolt av gjengen som jobber her. Det er de som skaper resultater, sier restaurantsjef Wenche Antonsen (39) på Burger King City Nord.

Fokus på gjester og salg

Det er bare å kaste et blikk bort på hylla bak disken, så finner du svaret. Bedriften ble kåret til årets salgsbedrift for 2017 innen det nordiske franchise-markedet: ”Teamet på restauranten kjennetegnes av et høyt fokus på gjester og salg”.

 Men det var ingen selvfølge at Wenche skulle ende som gründer og leder. Den lille jenta som sprang rundt i fjæra i Saltstraumen hadde nemlig en sterk drøm om å bli jordmor.

 – Jeg har alltid vært fascinert av babyer og barn, sier Wenche.

Saken fortsetter under bildet.

FLOTTE MEDARBEIDERE:– Det er det fantastiske medarbeiderne som har gjort restauranten til en suksess, skryter Wenche Antonsen. Her flankert av Milad Gandi og Danuta Pilarek.

Fra barn til burgere

Men det ble ikke jordmor, men en videregående utdanning som barne- og ungdomsarbeider. Så gikk det slag i slag med jobb i barnehage og på skole. Gjerne med fokus på barn som hadde spesielle utfordringer.

Så kom hun til et veiskille. En skilsmisse og tanker rundt hva resten av livet skulle inneholde. Det blir et år med utdanning, økonomi og ledelse. Så kom det et jobbtilbud og en prat med Alf Mangor Johannessen. Plutselig var hun leder og medeier i Burger King Glasshuset.

– Jeg hadde litt erfaring fra gatekjøkkenet i Saltstraumen som 13-åring, hvor jeg serverte pariserpølse, potetmos og pommes frites. Og et år på Wimpy som 16-åring. Men jeg elsker utfordringer.

Saken fortsetter under bildet.

MITT ANDRE HJEM: Wenche Antonsen stortrives på jobb og slå fast at plasseringen på City Nord er meget gunstig med tanke på kundestrømmen.

Det store mamma-hjertet

Dermed var sirkelen på mange måter sluttet:

– Selv om jeg ikke ble jordmor, får jeg jobbe med unge mennesker som ofte har sitt første møte med arbeidslivet. Da er det min jobb å gi dem en god opplevelse, samtidig som jeg viser hvilke krav som gjelder.

Alltid påskrudd

Wenche Antonsen tilhører den typen mennesker som strengt tatt ikke har en av-knapp. Hun er konstant påskrudd, holder et høyt tempo og har et uimotståelig smittende humør.

 Dette har også kundene lagt merke til, noe som igjen sørget for at hun nå har fått månedens service-pris på City Nord.

 – Den prisen tilhører like mye de som jobber her, det er de som sørger for at kundene får lyst til å komme tilbake, sier Wenche

Barna er viktigst

Symptomatisk nok blir hun nesten i beit for svar på spørsmålet om hvordan hun lader batteriene. For det skjer strengt tatt på jobb. Dog, med ett unntak. Familier og venner er viktig og i særklasse står de to guttene på 15 og 19.

 Men noen ganger stikker hun ut til hytta på Ljønes, en uten strøm og vann. Der kan hun meditere – korte perioder av gangen.

Saken fortsetter under bildet.

FYLLER ALLE ROLLER: Wenche Antonsen stepper gjerne inn på kjøkkenet når det koker som verst.  – Som leder er det viktig å være en del av gjengen.

 Den store BK-familien

– Men du slår ikke av mobiltelefonen?

 Et sjokkartet blikk røper svaret før hun kommer med et rungende nei. Wenche er en leder som holder øye med alle detaljer. Og det er gjerne henne de kommer til, de unge ansatte, når de støter på problemer i livet.

 – Vi er like mye en storfamilie som en bedrift. Det tror jeg også er nøkkelen til suksess.