VINNER-TEAMET: – Vi hadde aldri klart å oppnå så gode resultater uten en fantastisk stab, sier Stig Otto Nilsen. Her sammen med (bak f.v.) Trine Nøvik, Silje Slettvoll, Ulrikke A. Larsen, Steffen Nilsen og Viggo Normann. Foran f.v. Chamari Ekanayake, Gerd Andreassen, Bjørn Nilsen og Silje J. Rønningen.

Tidenes rekordår
for Stadssalg AS

Skrevet for Stadssalg AS
30.11.2018 09:49

De har jobbet knallhardt i 21 år og 2018 blir kronet med et kruttsterkt resultat.

Det har vært en fantastisk reise, sier administrerende direktør Stig Otto Nilsen.

Kraftig økning

Per september i fjor hadde Stadssalg omsatt for 143 millioner kroner. Per samme tid i år er tallet 279 millioner kroner. Og i samme tidsrom har de tatt inn 700 flere biler enn i 2017.

Stadssalg er et avviklingsselskap som driver med nettauksjon og har avdelinger i Bodø, Tromsø, Trondheim, Stavanger, Bergen, Grimstad og Oslo. De jobber blant annet for bank, finans, offentlige etater, inkassobyråer, advokater, bostyrere og private.

Saken fortsetter under bildet.

AVHENGIG AV TILLIT: – Skal du lykkes i denne bransjen, er du avhengig av 100 prosent tillit i alle ledd. Og det tar det tid å bygge opp, sier Stig Otto Nilsen.

Reduserer gjelden

Jobben vår er like enkel som den er vanskelig og viktig: – Redusere den opparbeide gjelden mest mulig, sier Nilssen.

 Siden det er umulig å få solgt en bil med heftelser, er det Stadssalg som sørger for at denne blir slettet, samtidig som de er i Norges-toppen når det gjelder å oppnå en maksimal pris for kjøretøyet.

 Privatbiler selges mest til kunder i Norge, mens lastebiler og anleggsmaskiner går til hele Europa, med salg i alt fra Tyrkia, Polen, Baltikum og Tyskland.

Saken fortsetter under bildet.

DIGITAL REVOLUSJON: De tre siste årene har Stig Otto Nilsen og Stadssalg testet ut et helt banebrytende logistikkprogram. Nå har de inngått avtale med en av verdens største banker som vil bruke det nye systemet.

Banebrytende program

Det som gjør at Stadssalg nå er inne i sin kanskje mest spennende periode, er lanseringen av et helt nytt logistikkprogram.

 – Vi har hatt det under testing i tre år og nylig signerte vi en avtale med en av verdens største banker som vil bruke nettopp denne løsningen, forteller Nilsen.

Erfaring betyr alt

Nøkkelen til suksess ligger i erfaring og kontaktnett. Årlig forsvinner det en rekke biler ut av Norge. Stadssalg er eksperter på å spore dem opp. Også der både forsikringsselskaper og private etterforskere kommer til kort.

 – Det er ikke få ganger vi har funnet en Mercedes til 800.000 kroner parkert bak en dansk pub eller i en bakgate i en spansk ferieby.

Livsviktig tillit

Men hvordan er dette mulig? Noe av svaret ligger gjemt inne i Stig Otto Nilsens mobiltelefon. For der finnes det numre til en lang rekke mennesker i hele Europa, mennesker som alle er eksperter på å vite nøyaktig hva som skjer i deres områder.

 – Dette er ikke folk du bare kan ringe til. Du må kjenne dem personlig. Dette handler utelukkende om tillit.

Saken fortsetter under bildet.

   KRAFTIG ØKNING: Per september i år hadde Stadssalg og Stig Otto Nilsen tatt inn 700 flere biler enn på samme tid i fjor. I hele 2017 tok de inn 3.800 biler.

Europa neste

Så er det også bare et tidsspørsmål før Norge blir for lite for Stadssalg. De har allerede hatt noen følere ute i Sverige og ser også på muligheter for å jobbe seg inn på andre steder i Europa.

 – Når vi vet at det bare i Tyskland står 300.000 inkassobiler på lager, så er det et klart tegn på at markedet er meget stort.

Det unike Stadssalg-teamet

Så sier det seg selv at suksessen til Stadssalg ikke skyldes Stig Otto alene:

 – Jeg hadde ikke klart dette uten teamet mitt, sier gründeren.

 Som også er svært nøye når han skal ansette folk. For Stadssalg er en populær bedrift og en ledig stilling sørger fort for 140 søkere.

 – Vi jakter på selvstendige folk som har lyst på nye utfordringer hver dag. Så legger vi også til rette for at det skal være mulig å vokse internt i selskapet, slik at du får mer ansvar etter hvert som du bli varm i trøya.