MIDT I BYENS HJERTE: Helt siden 1972 har Radisson Blu Hotel, Bodø, vært et landemerke og storstue i Bodø. Nå i en helt nyrenovert versjon og nærmeste nabo til Stormen Bibliotek og Stormen Konserthus.

Tilbake på toppen

Skrevet for Radisson BLU
31.05.2019 20:29

I mange år var dette hele Nordlands storstue. Nå – 48 år etter åpningen – er Radisson Blu Hotel, Bodø, tilbake i toppform.

Det var ikke bare et hotell som kom til Bodø 5. april 1971, det var døren til en hel verden som ble åpnet.

ENDELIG STORBY

I årene som fulgte ble ”SAS-hotellet” et helt eget begrep. Det var beviset på at Bodø endelig var blitt en storby. Arkaden ble fylkeshovedstadens første kjøpesenter. Marlene den første, ordentlige nattklubben.

Saken fortsetter under bildet.

MODERNE LOBBY: Allerede i lobbyen møter du et klassisk og tidløst interiør som ønsker deg velkommen til hotellet.

Plassert i byenes hjerte, som nabo til havna og med utsikt over havet, ble hotellet stedet hvor alt skjedde. Årsmøter, landsmøter, spillermøter, konfirmasjoner og bryllup. Balustraden og Pizzakjelleren ble legendariske møteplasser.

Saken fortsetter under bildet.

NYOPPUSSEDE ROM: Radisson Blu Hotel, Bodø, har i dag 191 nyoppussede rom, her fra et av standardrommene.

NYRENOVERTE ROM

Og nå er hotellet tilbake der det skal være. Med 191 nyrenoverte rom og en topp moderne møte- og konferanseavdeling. Også lobbyen har fått en kraftig ansiktsløfting.

– Vi har på en måte blitt en del av byens sjel og det føles veldig godt å ønske gjester og kunder tilbake til en oppgradert opplevelse, sier Kenneth Enæs-Hanssen, salgssjef for Radisson Hotel Group i Nord-Norge.

Saken fortsetter under bildet.

SØMLØS INTEGRERING

Og konferanseavdelingen er helt unik, i kraft av at den ligger midt i bygget, sømløst integrert med en stilren pauseavdeling. Fleksible rominndelinger gjør at arealene kan romme alt fra små gruppemøter til banketter med 900 gjester.

 ”Nye” Radisson Blu Hotel, Bodø, er innredet med internasjonale design som har et stilrent skandinavisk tilsnitt. Hjemmekoselig elegant er også stikkordet for byens eneste, rendyrkede sky-bar – Top 13.

Saken fortsetter under bildet.

MAGISK UTSIKT: Skybaren Top 13 tilbyr klassiske drinker og en utsikt som kan ta pusten fra deg.

INTIMT OG LUFTIG

Her kan du nyte din klassiske dry martini – shaken, not stirred – omkranset av Børrvasstindene, Sandhornet, Fugløya og Landegode. Og selv om baren både er luftig og intim på én gang, er det faktisk plass til over 60 personer her.

Noe som igjen gjør den til en perfekt arena for ulike typer kick-off og incentiv-arrangementer.

ERFARING OG ENTUSIASME

Det faktum at hotellet har vært en del av Bodø-familien siden 1971, gjør også at bedriften sitter med en inngående kunnskap om byen, fylket og kundenes ønsker.

Saken fortsetter under bildet.

SKANDINAVISK DESIGN: Radisson Blu Hotel, Bodø, er innredet med internasjonale design som har et stilrent skandinavisk tilsnitt.

– Vi har en stab med en perfekt miks mellom tung erfaring og ungdommelig pågangsmot. Et godt hotell handler alltid om kvalitet i alle ledd, understreker Enæs-Hanssen.

Hvilket også betyr at Radisson Blu Hotel, Bodø, kan skilte med en restaurantsom tilbyr en fristende meny basert på lokale råvarer tilberedt med en internasjonal vri.
– Restaurant FJÖRD ligger i andre etasje, og er et sted du kan nyte utsøkt mat, samt den fantastiske utsikten over småbåthavna, sier Enæs-Hanssen.

Saken fortsetter under bildet.

LOKALE RÅVARER: Restauranten skilter med lokaler råvarer, tilberedt med en internasjonal vri.   

 KORT VEI TIL ALT

Bodø som by ble i sin tid etablert på det eventyrlige sildefisket på 1880-tallet, og derfor har havna og havet alltid vært en del av stedets DNA. Fra Radisson Blu Hotel, Bodø,er det da også bare noen få skritt til rekebåten og den populære moloen.

Som nabo til Stormen Bibliotek og Stormen Konserthus, er det også kort vei til et bredt utvalg av kulturelle opplevelser.

I det hele tatt, det er kort vei til det meste, også den trolske naturen som omkranser Bodø.

Radisson Blu Hotel, Bodø, anno 2019 er et rendyrket, klassisk hotell, like godt tilpasset forretningsreisende som barnefamilier på ferie.

– Vi vet at hotellet har en spesiell plass i hjertet til mange nordlendinger og vi håper at den moderniserte versjonen vil friste til nye besøk, sier Enæs-Hanssen.