JAKTER PÅ FEIL: Kontrollør hos Ovesen Elektriske AS, Stian Ramberg, sjekker de elektriske koblingene med et varmesøkende kamera for å se om noe er galt.

Tjen tusener på
jevnlige kontroller

Skrevet for Ovesen Elektriske
21.12.2019 09:32

Med inntil 25 prosent rabatt på forsikringen kan bedrifter spare tusener hvert år i lavere forsikringspremie i tillegg til å forebygge brann og ulykker.

Ordet internkontroll hører kanskje både kjedelig og byråkratisk ut, men det handler rett og slett om store summer og – i verste konsekvens – tap av liv.

Hos Ovesen Elektriske har de bygget opp en tung kompetanse og gode systemer på nettopp dette området. Selskapet er derfor sertifisert og FG-godkjent både på el-kontroll næring og termografering, noe som igjen gir rabatt til kunde på forsikringen. Besparelsen er ofte høyere enn kostnaden med kontroll.

FORBYGGER BRANN OG ULYKKER

– Gode rutiner med jevnlig kontroll av anlegget forebygger brann og ulykker. Noe som igjen gir en mer effektiv drift, redusert energiforbruk og mindre risiko for skader og driftsstans, sier Stian Ramberg og Anders Solberg, kontrollører hos Ovesen Elektriske.

Saken fortsetter under bildet.

LUKTER SVIDD: Her kunne det fort blitt en alvorlig brann. Et dårlig elektrisk anlegg kan både blir dyrt og i verste fall koste liv.

- En ting er at det alltid er billigere å forebygge enn å reparere, det andre er at du sikrer deg en billigere forsikring hvis du kan dokumentere en solid kontroll-regime.

SOVE TRYGT OM NATTA

I Bodø er fortsatt mange av næringsbyggene av eldre årgang, noe som tilsier ekstra oppmerksomhet på alt fra koblingsskap til ledninger, sprinkleranlegg, alarmer nødlys og rømningsveier.

Men det er ikke bare næringsdrivende som bør sikre seg at alt er ok. For barnehager stilles det ekstra strenge krav på dette området. Og sitter du i styret i et borettslag har du også et klart ansvar for at ting fungerer. En serviceavtale med faste kontroller gjør dermed at du kan sove tryggere om natten.

Saken fortsetter etter bildet.

EN EKSTRA TRYGGHET: – En serviceavtale med faste kontroller gjør at du kan sove tryggere om natten, sier daglig leder Grete Ingebrigtsen hos Ovesen Elektriske.

NORGE STØRSTE KJEDE

Ovesen Elektriske er medlem i EL-PROFFEN, Norges største elektrikerkjede med over 4.000 elektrikere.

– Det gjør at vi kan tilby våre kunder høy service over hele landet og vi har et solid nettverk å trekke veksler på, sier daglig leder Grete Ingebrigtsen hos Ovesen Elektriske.

TRYGG LAGRING

Et annet viktig poeng er at alt av kontroller må dokumenteres. Noe av det første som sjekkes etter en brann er hvilket tilsyn som har vært ført.

– Via EL-PROFFEN tilbyr vi minst fem års sky-lagring, noe som gjør at all informasjon er lett tilgjengelig for alle parter, sier prosjektutvikler Vermund Storheil hos Ovesen Elektriske.