SVETT SJEF: Frank Kaspersen begynte med ungdomspolitikk før idretten rakk å ta ham. Nå har han innsett at hard og jevnlig trening er nøkkelen til å prestere optimalt på jobb.

– Treningen gjør meg til en bedre leder

Skrevet for Stamina Bodø
15.03.2018 08:37

Når svetten renner, finner han overskuddet. Når melkesyra etser gjennom kroppen, får Radisson Blu-direktør Frank Kaspersen (33) ryddet hodet.

 – For å si det sånn, det er nå hjertet banker som basstromma i et hardrock-band at roen senker seg.

 I en travel direktør-hverdag er det viktig å sørge for overskudd, og da er det jo praktisk at Stamina Key ligger noen meter unna – i samme bygning.

Saken fortsetter under bildet.

LANGE DAGER: Som hotelldirektør består dagene av en løpende strøm av avgjørelser som må treffes. Frank Kaspersen mener treningen hjelper ham med å holde fokus.

 Kø av oppgaver

– Jeg kunne fort blitt boende på kontoret, det mangler ikke på oppgaver og utfordringer. Men det hadde vært en dårlig løsning for meg og bedriften, sier Kaspersen.

 For han er en leder med usvikelig tro på den åpne dørs politikk og at det er viktig å bevege seg rundt for å være i kontinuerlig kontakt med medarbeiderne.

Saken fortsetter under bildet.

NØDVENDIG OVERSKUDD: Gymbaggen ligger pakket og klar på skrivebordet til hotelldirektøren. – Fysisk overskudd gjør også at du tenker klarere.

Ut på tur sammen

Da er det også logisk at han har koblet fysisk aktivitet med det å bli bedre kjente med staben:

 – Nesten hver torsdag er vi en gjeng som går tur sammen. Det kan være alt fra to til 16 stykker som går til Bodøsjøen, Turisthytta, Keiservarden eller Hunstadtoppen.

 Litt ekstra press

Når det gjelder sin egen trening, fant Frank fort ut at det var helt nødvendig med en personlig trener som kunne presse ham litt ekstra. Og det måtte være en som kunne komme innom Stamina Key på hotellet.

Saken fortsetter under bildet.

PERSONLIG TRENER: Marius Dankertsen passer på at Frank Kaspersen utfører øvelsen etter boka. – Det er helt genialt å ha Stamina Key i samme bygg som hotellet, mener Frank. 

 Det er derfor PT Marius Dankertsen pisker frem hotelldirektøren gjennom en hard sirkeltrening med alt fra vekter til bøy og tøy. Den lave vintersola skjærer inn gjennom vinduene i sør, den første svetten begynner å piple frem i panna.

 For når det gjelder trening er Frank like målrettet som når han legger nye strategier for Radisson Blu. Han gir 110 prosent – under hele økten.

 Det samme gjelder for staben, som møter opp to ganger i uka til gruppetimer sammen med Marius Dankertsen. - Jeg ser virkelig nytten av at vi kan trene sammen, og med tilrettelagte øvelser for oss. Det fører til at vi presterer bedre, samtidig som det er sosialt og trivelig, sier hotelldirektøren. 

 Elsker å jobbe med folk

I utgangspunktet var det ikke gitt at Frank Kaspersen skulle havne i hotellbransjen. Han ble tidlig levende opptatt av politikk for Unge Høyre, og så bar det inn på barnevernspedagogikk-studiet i Bodø.

 – Det ble rett og slett for kjedelig, innrømmer vesterålingen.

Saken fortsetter under bildet.

TUNGE LØFT: Personlig trener Marius Dankertsen følger med som en hauk når Frank Kaspersen løfter jern. Alt skjer i kontrollerte former.

 Dermed bar det til Oslo og to år i resepsjonen på Scandinavia på Holbergs plass. Neste stopp var en bachelor i hotell-ledelse i Dubai. For nå hadde Frank skjønt hvor hjertet hans lå:

 – Blant gjester og ansatte på et hotell. Det skjer noe hele tiden, hele døgnet.

 Magiske Plaza

Og han glemmer aldri sin første, store hotellopplevelse.

 – Jeg var vel rundt seks år. Vi skulle på ferie i Bulgaria, men overnattet på Plaza i Oslo. Da vi tok glassheisen opp den kvelden kom gåsehuden. Det var en helt magisk opplevelse.

 En by i vekst

Det var den samme følelsen han fikk da han sto ved vinduene på Top 13 i fjor høst og kikket ut over Bodø. En by han mintes som en forblåst småby en gang i tiden.

Saken fortsetter under bildet.

UTSIKT TIL FREMTIDEN: Fra Top 13 kan Frank Kaspersen skue ut over en fylkeshovedstad i sterk vekst. – Det er som å se på Barcode i Oslo. 

 – Nå var det et hav av kraner og en yrende aktivitet. Det var som å se på Barcode i Oslo.

 For det var til Bodø han kom, Frank Kaspersen. Etter å ha gjort rask karriere i Radisson-systemet, med jobber på blant annet Trysil og Gardermoen.

 Store vyer

Og han har store vyer, både for hotellet og byen:

– Alt ligger til rette for en sterk vekst videre. Bare Ny by - Ny Flyplass-prosjektet er jo grunn god nok til å satse her.

 Med flere konkurrerende hoteller på tegnebrettet, er det duket for en knallhard konkurranse i fylkeshovedstaden. Det synes Frank Kaspersen er strålende:

 Vinn-vinn

– Konkurranse er helt avgjørende for å skape gode produkter og gode opplevelser. Og for byen Bodø blir det en ren vinn-vinn situasjon.

 Så da er det kanskje ikke så rart at direktøren legger inn noen ekstra treningsøkter for å holde formen ved like.

 – Det er nå moroa begynner!