TENKENDE BRIKKE: Denne lille, men avanserte, brikken gjør at Helge Danielsen hele tiden har full kontroll på adgangen til Bryggerihagen Sameie.

Trygg frihet
uten nøkler

En avansert kodebrikke har skapt en enkel og 100 prosent sikker hverdag for Helge Danielsen og de andre beboerne i Bryggerihagen.

– Låssystemet i sameiet fungere perfekt og alt er nøye gjennomtenkt, sier styreleder Helge Danielsen.

Ringer til porten

Selv synes han det også er særdeles praktisk at han kan taste inn et telefonnummer på mobilen for å åpne porten til det underjordiske parkeringsanlegget.

Saken fortsetter under bildet.

TELEFON-ÅPNING: Noe raske tastetrykk på mobilen sørger for at porten til det underjordiske garasjeanlegget går opp.

Gjennom hele bygget er det omfattende sikring med branndører, åpnere i albuehøyde og det er også fullt mulig å sette opp kodebrikken som lås på postkasser og boder.

Fleksible løsninger

Sameiet har en egen administrator som styrer adgangen til trimrom, badstue og hotellrom:

– Hvis jeg har bestilt Bryggeristua for en fest, så gir min brikke meg adgang fra for eksempel 17 til 0300, forteller Danielsen.

Saken fortsetter under bildet.

LÅS ELLER BRIKKE: Beboerne kan velge mellom vanlig nøkkellås eller kodeleser på postkassene.

Det samme gjelder hotellrommene beboerne kan leie når de får besøk av venner og familie.

Mange nøkkelprosjekter

For daglig leder Robert Valrygg og Bodø Sikkerhet og Lås (BSL) er Bryggerihagen bare ett av mange nøkkelprosjekter de har sikret seg etter at de startet i det små i 2007.

Saken fortsetter under bildet.

HAR SKAPT SUKSESS: Robert Valrygg og hans dyktige medarbeidere har gjort at Bodø Sikkerhet og Lås har blitt en offensiv og fremgangsrik bedrift.

­– Vi lever alt innen sikkerhet, det være seg låser, adgangssystemer, kameraovervåking og gjerder – for å nevne noe, sier Valrygg.

Økonomisk suksess

Fra en omsetning på omkring 7000 kroner første driftsår, har BSL nå 13 ansatte og omsetter for over 32 millioner kroner årlig.

Overskuddet i 2016 ble på pene seks millioner kroner og BSL har to ganger blitt kåret til Gaselle-bedrift av Dagens Næringsliv.

Saken fortsetter under bildet.

GRØNT LYS: Når brikkeleseren registrerer en gyldig brikke, lyser den grønt og låser opp døra.

Nytt kontor

Nå skal BSL utvide meg et nytt kontor i Lofoten:

– Vi har levert mye her de siste årene og vi ser også at dette er en region med vekst og mange spennende muligheter, påpeker Valrygg.

Blant de større oppdragene BSL har hatt den senere tiden er Ramsalt, Meierikvartalet, Bodø rådhus, Kirkenes sykehus, Polarsirkelen videregående skole og Bodø 360.

 Dyktige medarbeidere

For Valrygg er suksessen ingen selvfølge og han er ikke i tvil om hva som er hovedårsaken til at firmaet har lykkes så bra i et tøft marked:

– Høyt motiverte medarbeidere med stor kompetanse og et brennende ønske om å gi kundene den beste løsningen som finnes.