SØMLØS OVERGANG: Den gamle terrazzo-trappen fører deg frem til en glassvegg som danner inngangen til det nye rådhuset. – Det har vært utrolig givende å få lov til å være med på dette prosjektet, sier Snorre Skram i Bodø Sikkerhet & Lås.

Tungt sikret og
lett tilgjengelig

Skrevet for Bodø sikkerhet og lås
26.09.2019 19:47

Her møtes det gamle og nye rådhuset. Adgangen mellom de to er det Bodø Sikkerhet & Lås som har ordnet.

– Dette har vært et stort, morsomt og ikke minst prestisjefylt prosjekt, sier Snorre Skram hos Bodø Sikkerhet & Lås (BSL).

EN STOR LEVERANSE

Totalt er det snakk om litt over 100 elektriske døråpnere, over 200 låsesylindere og leveranser til over 300 dører.

Saken fortsetter under bildet.

RADARSTYRT INNGANG: Her er den nye hovedinngangen til Bodø rådhus. – Dørene åpnes automatisk av en sensor som merker når det kommer folk, sier Snorre Skram.

– I tillegg har vi sørget for rullegitter, garasjeport og personsperrer, sier Skram.

Det siste er små glassdører som stenger adgangen mellom ulike soner inne i rådhuset.

Arbeidet har også skjedd i tett samarbeid med Caverion, som har hatt ansvaret for adgangskontroll i form av blant annet kortlesere. For det er adgangskort som styrer det meste på rådhuset.

Saken fortsetter under bildet.

OMRÅDESIKRING: Et rullegitter sikrer adkomsten mellom gammelt og nytt i første etasje. – Det er fascinerende å se hvordan man har klart å forene de to byggene, sier Snorre Skram.

KUN FIRE NØKLER

Et morsomt poeng er at det kun er levert fire, fysiske nøkler til hele rådhuset. To ligger i beredskap til brannvesenet, vaktmesteren har én og den fjerde fungerer som reserve.

Det er Gunvald Johansen som har hatt hovedentreprisen med rådhuset og Skram skryter veldig av dialogen med den lokale entreprenøren:

– De er veldig proffe og alt har gått knirkefritt, sier Skram.

VELPRØVD KVALITET

Når det gjelder de automatiske døråpnerne, har BSL valgt å gå for velprøvd kvalitet, i form av leverandøren Geze. Og for å få en best mulig visuell fremtoning, er det valgt trådløse utløsere på gangveiene, slik at man ikke trenger ledninger.

Saken fortsetter under bildet.

TRÅDLØS DØRÅPNER: For å skape en penest mulig løsning, er det montert trådløse døråpnere på gangbrua i sjette etasje.

Et viktig element når det gjelder dører på rådhuset, er sikring av rømningsveier. Her skal dørene gå utover og de skal åpnes automatisk når brannalarmen går. I tillegg er det montert tilluftsdører. Dette er dører som kun går opp når det er brann.

– De skal sørge for luft, slik at tre store takvifter kan suge røyken vekk fra rømningsveiene, sier Skram.

EN TUNG AKTØR

BSL har i løpet av de siste årene vokst til å bli en sentral aktør på det nordnorske markedet hvor de blant annet har vært inne på sykehusene i Kirkenes, Stokmarknes og Bodø i tillegg til Ramsalt, Bodø 360, Bryggerihagen, Scandic Havet, Meierikvartalet, Hamsunsenteret, Hundholmen, Jektefartsmuseet, Mørkved Klatrehall og Jensvolldalen.

Saken fortsetter under bildet.

SPESIALBYGGET PORT: – Denne porten til kjelleren måtte vi bygge på mål, slik at den skulle passe til det eksisterende bygget, sier Snorre Skram.

Veksten i antall oppdrag gjør at BSL i disse dager ansetter nummer 17 i staben:

– Dette blir en dedikerte stilling innen logistikk og varekontroll.

BSL tilbyr tjenester innen lås og beslag, nøkkelservice, kameraovervåking, områdesikring, porter, rullegitter og brannduker. Per i dag har bedriften nesten 6.000 nøkler på lager i butikken og har svært avanserte maskiner som produserer de fleste typene.

Du kan lese mer om Bodø Sikkerhet og Lås her.