SPENTE PIONÉRER: De gleder seg til å komme i gang på Dragefossens nye kontor i Bodø. – Vi kunne vel strengt tatt ikke funnet en bedre jobb enn dette, sier f.v. Helge Jørgensen, Tobias Randulf og Terje Pedersen

Unik mulighet
til å bygge noe nytt

Da Dragefossen etablerte en ny montørbase i Bodø, var disse tre raske med å sikre seg jobb i drømmebedriften.


– Jeg hadde strengt tatt pensjonert meg, sier Helge Jørgensen (63).

Han har 40 års fartstid i kraftbransjen og klarte ikke å motstå fristelsen til å vende tilbake til manesjen. Med sin svært lange erfaring og brede kompetanse erJørgensen ansatt som HR-rådgiver ved kontoret i Bodø.

Saken fortsetter under bildet.

EN EKTE VETERAN: Helge Jørgensen har jobbet i kraftbransjen i 40 år og nå har han lyst til å skape noe helt nytt. – Jeg var egentlig pensjonist, men denne muligheten kunne jeg ikke la gå fra meg.

BLANKE ARK

– Her skal vi bygge opp en helt ny montasjebase. Vi starter med blanke ark og får muligheten til å utforme organisasjonen og strukturen fra dag én. Det samme tenkte baseleder Terje Pedersen (29):

– Det er jo helt unikt at du får sjansen til å bli med fra starten. Her blir det opp til oss hvordan vi skaper den nye hverdagen.I tillegg vet vi at Dragefossen er et selskap som virkelig tar vare på medarbeiderne sine. Her blir du sett og hørt.

Saken fortsetter under bildet.

EN NY HVERDAG: – Når Dragefossen satser i Bodø får vi muligheten til å skap en helt ny hverdag. Det blir ikke mer spennende enn det, sier baseleder Terje Pedersen.

ATTRAKTIV BEDRIFT
Baseleder Tobias Randulf kunne ikke vært mer enig:

– I bransjen er det kjent at Dragefossen er en attraktiv arbeidsgiver. Dette er også et selskap som jobber etter litt andre prinsipper. Den innsatsen de legger ned for å skape bo- og blilyst er forbilledlig.

Grunnen til at Dragefossen har skaffet seg en base i Bodø, eller «distriktskontoret» som det kalles internt, er at selskapet har landet to store kontrakter med Arva. Nå får Dragefossen ansvaret for over halvparten av strømnettet i Salten og hele ansvaret for det samme i Rødøy, Lurøy og Træna.

Saken fortsetter under bildet.

ATTRAKTIV ARBEIDSGIVER: – I bransjen er det kjent at Dragefossen er en attraktiv arbeidsgiver, sier baseleder Tobias Randulf.

– Vi skal være helt klare 1. januar 2023, forteller Jørgensen.


ET STORT ANSVAR
Akkurat nå er de i full gang med å gjøre alt klart. For det er mange brikker som skal på plass. Det er verktøy, biler, snøscootere, ATV’er, avtaler med maskin-entreprenører og en lang rekke andre detaljer. 

For når du får ansvaret for drift, vedlikehold og bygging av høyspentnettet, så følger det med et stort ansvar. I kontrakten ligger også kravet til beredskap.

– Det er dette som virkelig får pulsen til å banke, når det skjer noe uforutsett, sier Randulf.

Saken fortsetter under bildet.

SPENNENDE JOBB: Som energimontør får du stort ansvar under frihet og har en jobb som hele samfunnet er avhengig av.

Strøm er kanskje den mest kritiske ressursen i dagens samfunn. Og en ressurs som har blitt stadig mer stabil. Men inntreffer det et strømbrudd, så teller hvert eneste minutt.

GIVENDE JOBB

– For oss er det utrolig givende å få lov til å rykke ut i dårlig vær, på jakt etter feilen. Kanskje må du ut i båt eller helikopter. Noen ganger må du ta på deg rygg- sekken og gå opp den bratte fjellsida. Dette er en fysisk krevende jobb, men vi ville ikke ha byttet den med noe annet, sier Pedersen og Randulf.

Så er det også slik at folkene på det nye Bodø-kontoret er tiltrukket av at Dragefossen har et særlig fokus på bærekraft.

Saken fortsetter under bildet.

– Vi utvikler løsninger og bygg som utnytter våre og naturens ressurser på en mer effektiv og forsvarlig måte. Og vi skal gjenbruke materialer der det er mulig, sier Jørgensen.

I tillegg arbeides det med alt fra smart strømstyring til utvikling av løsninger med solcellepaneler.

Saken fortsetter under bildet.

 TRENGER FLINKE FOLK
Per nå er det ansatt til sammen ni personer i Bodø. Men Dragefossen trenger flere:

– Som energimontør klarer du ikke å finne en mer spennende jobb enn denne akkurat nå, mener Pedersen.

Og apropos spenning. Dragefossen kommer til å jobbe stadig med det som kalles «Arbeid under spenning» i høyspent linjenettet. Da slipper man å kople ut mengder med kunder mens jobben blir utført. 

På den andre siden stilles det da meget strenge krav til utstyr og prosedyrer rundt sikkerhet for montørene:

– På en slik jobb blir du ekstra skjerpet. Igjen, det å være energimontør betyr svært ulike dager og et stort spenn i arbeidsoppgaver.

VIL DU VÆRE MED?

Høres dette interessant ut?

Har du lyst til å bli med på å bygge opp noe helt nytt for Dragefossen?

Da venter vi på at du tar kontakt med oss.