EN HELT NY HVERDAG: – Det er utrolig hvor stor fremgang jeg har hatt på fire måneder, sier Katharina Greger Førde.

Vant kampen mot kiloene

I sju år kjempet Katharina forgjeves mot kiloene , og ga nesten opp. Så møtte hun Trond Chitussi.


– Alt var tungt. Bare det å hente frem støvsugeren var noe jeg virkelig gruet meg til.

For Katharina Greger Førde (27) begynte nedturen i 2011 da en medisin var medvirkende til at vekten brått begynte å øke.

–Jeg gikk opp 30 kilo på ni måneder.

SPISTE SJOKOLADE HVER DAG

De neste årene ble en hard kamp mot vekten . Katharina prøvde flere slankekurer, men ingenting nyttet. Samtidig var hun glad i mat og fikk liksom aldri store nok porsjoner. Hun spiste sjokolade hver dag og tanken om en liten treningstur ble fort stanset av en fristende episode på Netflix.

Saken fortsetter under bildet.

DEN TUNGE TIDEN: – Hver dag var et ork og det ble stadig tøffere å fungere på i hverdagen. Men jeg klarte rett og slett ikke å finne en metode som fikk vekten ned og livskvaliteten opp, sier Katharina Greger Førde.

– For å være helt ærlig, så var det flere ganger jeg rett og slett hadde gitt fullstendig opp. Jeg klarte ikke å se en vei til en sunn og god livsstil.

HÅPETS SKJØRE FLAMME

Men inne i mørket blafret det en skjør liten flamme av håp. Katharina hadde hørt om Trond Chitussi og Modus fitness & lifestyle. Med en klump i magen tok hun mot til seg og avtalte et møte.

Den Katharina som Trond møtte første gangen var en usikker kvinne som hadde ett spørsmål:

– Finnes det håp for meg?

Og det var da at den store aha-opplevelsen kom. For Katharina fikk beskjed om at ja, det var fullt mulig. De skulle lage en 12-måneders plan og det handlet om små skritt av gangen, daglige endringer.

Saken fortsetter under bildet.

MENTAL UTFORDRING: – Den største smerten sitter mellom ørene. Hvis du vil oppnå resultater må du være villig til å endre dine daglige rutiner, sier Trond Chitussi.

IKKE BLOD-TRENING

– Mange tror at du må kaste deg rett inn i en helvetes-uke med lange utmarsjer, men det blir helt feil. Jeg blir direkte lei meg når jeg ser klart overvektige som jogger langs veien. De ofrer liv og helse for å bli kvitt 250 kalorier. Nå de kommer hjem spiser de det dobbelte. For å blitt ett kilo fett, må du kvitte deg med 7.000 kalorier. Det betyr at til tross for en fantastisk innsats, så oppnår man ikke den ønskede effekten, sier Chitussi,

For Katharina begynte det med å legge om kostholdet og komme litt mer i bevegelse. Så kom det som et sjokk hvor sukkeravhengig hun hadde blitt:

– Da jeg droppet det daglige sukkeret føltes det som om jeg skulle dø av sult. Det var rett og slett en akutt abstinens, forteller Katharina.

– Sukker er en av de største fiendene, fastslår Chitussi.

Saken fortsetter under bildet.

VIKTIGE ØVELSER: Under den kyndige veiledningen til Trond Chitussi har Katharina Greger Førde lært seg noen viktige nøkkel-øvelser som skal være med på å styrke kroppen.MÅ ENDRE VANENE

For de som ønsker å gå ned i vekt er det  viktig å være klar over at det ikke trenge å innebære lange løpeturer eller stor, fysisk smerte.

– Det gjør mest vondt mellom ørene. Det handler om å være villig til å endre inngrodde vaner, understreker Chitussi.

Lag burgere av karbonadedeig, dropp ferdig tomatsaus med mye sukker og sørg for rikelig med frukt og grønnsaker. Fem måltider per dag er også avgjørende. Frokost, lunsj, et lite mellom-måltid ved 14-tiden, middag og kveldsmat. Ved å spise mindre og oftere holder også blodsukkernivået seg stabilt.

Så må du også fokusere på aktivitet. Ta trappene, ikke heis eller rulletrapp. Gå den en liten tur hver dag.

Saken fortsetter under bildet.

DE SMÅ SKRITTENE: Nå benytter Katharina alle muligheter til å holde seg litt ekstra i aktivitet, som at hun dropper heisen og går opp trappene.

FIKK LIVET TILBAKE

Fra en lett skeptisk start har Katharina sett at det nye opplegget fungerer. Siden september har hun gått ned 17 kilo. Det har gitt store ringvirkninger:

– Humøret er bedre, livskvaliteten er økt betydelig og overskuddet har endelig kommer tilbake. Alt søtsuget er borte.

Parallelt med dette har hun også sluttet med det hun selv definerer som ”selvmobbing”.  Hun har klart å kneble den slemme, indre stemmen som hvisket:  – Dette får du ikke til. Den ene sjokoladen kan da ikke skade.

Hun har også blitt langt flinkere til å sette grenser:

– Nå kan jeg gå på kafé med venner og familie, men si nei takk til et kakestykke. Før kunne jeg ikke motstå fristelsene hvis de sto forran meg.

Saken fortsetter under bildet.

ØKT LIVSKVALITET: – Nå er overskuddet tilbake, humøret på topp og livskvaliteten betydelig økt, sier Katharina Greger Førde.

ROS DEG SELV!

Dette er også noe Trond Chitussi legger stor vekt på når han skal hjelpe folk:

– Du må lære å sette pris på deg selv. Være fornøyd med at du har oppnådd dagens mål. Og stoppe i samme sekund som ”selvmobberen” vil så tvil om det du faktisk har prestert.

Det har ikke bare vært lett for Katharina å stå frem med sin historie, men hun gjør det av én grunn:

– Hvis min fortelling kan hjelpe ett menneske der ute som sliter med det samme, så er det verdt det. Så hvis ønsker å får gjort noe, ta kontakt med Trond, om så bare for å ta en liten  prat.