GLEDER SEG: Åpningsansvarlig Mathias Bjartveit gleder seg til å åpne dørene til Olivia Ramsalt og gi byen en ny italiensk restaurantopplevelse.

–⁠ Velkommen til et
lite stykke Italia

Det skal være som å komme hjem til gode venner. Hos Olivia møter du strålende service, god mat basert på de beste råvarene og en unik, lun atmosfære.


– Vi gleder oss, selv om pulsen slår litt ekstra akkurat nå, sier åpningsansvarlig Mathias Bjartveit hos Olivia.

Restauranten har et fint utvalg av italienske retter og én ting er klart allerede nå:

– Her skal du få den beste pizzaen som blir servert utenfor Italia.

EGNE RETTER TIL OLIVIA RAMSALT

Alle Olivia-restaurantene er inspirert av forskjellige byer i Italia og Bodø-utgaven har hentet inspirasjon fra kystbyen Sorento. Derfor vil du også finne lokale spesialiteter herfra, retter som ikke står på menyen andre steder i Norge. 

Gnocchi alla Sorrentina er ekte klassiker; gnocchi med saus fra San Marzano-tomater, mozzarella, basilikum og parmesan. Mozzarella in carrozza er en annen rett som er typisk for området sør i Italia; fritert mozzarella med tomatsaus. 

Saken fortsetter under bildet.

LUNT OG MODERNE INTERIØR: Det er lagt ned mye arbeid i interiøret, som hele tiden utvikler for hver restaurant. Dette er også med på å skille de forskjellige restaurantene fra hverandre. Her fra en koselig og intim sofakrok.

Oliva er stedet med løs snipp og lave skuldre. Her kan du ta en øl med gutta, vinkveld med jentene, feire bursdag, møtes til en romantisk middag eller en inspirert forretningslunsj.

– Vi har et chambre sépare med 18 plasser og et halvåpent rom med plass til 12 for de som ønsker å sitte mer privat – perfekt til bursdagsfeiringer eller som møterom utenfor kontorets fire hvite vegger.

DE RETTE FOLKENE

Akkurat nå er det 26 medarbeidere på plass, men når resten av restauranten åpner med uteservering mot brygga i mai, og man går inn i høysesong, vil det jobbe mellom 40 og 50 personer i en restaurant som totalt har 148 plasser. I dag jobber det folk fra 10 ulike nasjoner, så miljøet er skikkelig internasjonalt.

Sakeen fortsetter under bildet.

 STOR DAG: – For oss er det stort å kunne tilby Olivia-menyen til Bodø-folket. Vi vet at dette er mat som alle setter stor pris på sier Mathias Bjartveit og restaurantsjef Martine Davidsen.

– Vi har lagt stor vekt på å rekruttere de rette folkene, for det handler om å skape den gode stemningen. I bunnen ligger selvfølgelig mat og drikke at meget høy kvalitet, men vi er også helt avhengig av kunnskapsrike og imøtekommende medarbeidere som liker det de driver med, sier Bjartveit.

BRENNENDE LIDENSKAP

Det er lidenskapen til italiensk kjøkken og kultur som er det bankende hjertet i Olivia. Et omfangsrikt vinkart består følgelig kun av italienske viner - fra hele landet. Du vil også finne detaljer som italiensk brus i tillegg til italienske råvarer som Olivia importerer selv – alt fra pizzamel og skinke til pasta og tomater.

Så har Oliva tatt høyde for at de nå er i Bodø og dermed kan du bestille «Frittura di lingue di merluzzo» som er stekte torsketunger med aioli og «Stoccafisso»; grillet tørrfisk på italiensk vis med potet, selleri, tomat, oliven og kapers.

Saken fortsetter under bildet.

KYSTBYEN: Det måtte jo bli en italiensk kystby som skulle danne inspirasjon for en restaurant i Bodø. Det ble Sorrento, med sine bratte fjell mot havet og mye sjømat. Her avbildet på veggen hos Olivia.

Prismessig har restauranten lagt seg på et moderat nivå hvor det skal være fullt mulig å finne en god hovedrett for under 250 kroner. Og gnocchi-retten koster for eksempel ikke mer enn 189 kroner.

GODT LUNSJ-TILBUD

Torsdag, fredag og lørdag vil åpningstiden være fra 11 til 23. Resten av uka blir det fra 11 til 22. Det betyr at Olivia Ramsalt er åpen til lunsj hver dag, noe som vil være et kjærkomment tilbud i fylkeshovedstaden.

Bjartveit selv skulle egentlig bli grafisk designer, men jobben som servitør ved siden av studiene fristet til en karriere i Olivia. Han har vært med på å åpne restauranter både i Bergen og på Lillestrøm.

Sakeen fortsetter under bildet.

LYS OG VARME: Olivia er preget av lave skuldre og en lun atmosfære hvor peis og hyggelig belysning skaper stemning.

Akkurat nå er det Bodø som er hans hovedfokus, og Bjartveit regner med at han blir her til et godt stykke ut på sommeren eller høsten.

– Det å få lov til å være med på å skape gode opplevelser for gjestene er noe som gir energi hver dag. Når vi i tillegg har en motivert stab som trives på jobb, så kan det ikke bli bedre enn det.

Hvor?

Sjøgata 31. Ramsalt

Du kan booke bord her.

For selskap over 9 personer, ta kontakt med oss på :

ramsalt@olivia.no.