HYLLER SJEFEN: ­Assisterende butikksjef Silje Teksnes mener det var på høy tid at sjefen sjøl, Terje Hansen, ble kåret til månedens stjernekollega i Coop Nordland: – Han ser samtlige og jobber hardt for at vi alle skal ha en så trygg og god arbeidsplass som mulig.

– Verdens beste leder

Skrevet for coop nordland
04.01.2021 10:05

Han vokste opp på et småbruk og drømte om å spille bass i et black metal-band. Terje Hansen endte opp som butikksjefen som blir elsket av medarbeiderne sine.

– Nei, denne så jeg ikke komme, men jeg ble jo veldig glad og rørt.

Terje Hansen (36) er nemlig kåret til månedens stjernekollega i Coop Nordland. Og han ble nominert av medarbeiderne på Coop Prix i Saltstraumen.

– FLINK, DYKTIG OG HENSYNSFULL

– Han er rett og slett unik.

Ordene kommer fra assisterende butikksjef hos Coop Prix i Saltstraumen, Silje Teksnes. Hun uttaler seg på vegne av samtlige medarbeidere. Og mannen hun snakker om er butikksjef Terje Hansen.

Saken fortsetter under bildet.

BROBYGGEREN: – Som en butikk i forbrukersamvirket er det viktig at vi også i vår egen bedrift klarer å skape samhold og bygge gode relasjoner. Et godt arbeidsmiljø er helt avgjørende for at kundene får en optimal handleopplevelse, sier butikksjef Terje Hansen.

– Han er utrolig flink, faglig dyktig og en hensynsfull leder. Han ser alle og jobber hardt for at vi alle skal ha en så trygg og god arbeidsplass som mulig, sier Teksnes.

HELE LIVET I COOP

Hansen har faktisk jobbet på Prix i Saltstraumen hele sitt yrkesaktive liv. Det begynte som arbeidstrening etter videregående og så har det bare gått oppover.

Egentlig var drømmen å bli musiker. Terje spiller bass og er dypt fascinert av black metal.

– Pappa spilte klassisk piano og det er flere i familien som har stor interessere for musikk.

– Stort sprang fra Beethoven til Dimmur Borgir?

– Nei, egentlig ikke. Black metal har faktisk mye til felles med den klassiske musikken når det gjelder symfonisk oppbygging og dramatikk.

Saken fortsetter under bildet.

FISKER-BUTIKKEN: Prix-butikken i Saltstraumen har – naturlig nok – et svært bredt utvalg av utstyr for fiskere. – Her har vi sluker som passer for alle typer fiske, sier butikksjef Terje Hansen.

UNIK BUTIKK

Prix-butikken i Saltstraumen holder åpent 362 dager i året. Til daglig teller staben 14, men i høysesongen er de oppe i 24 personer. Med sin helt unike plassering et sluk-kast unna verdens sterkeste tidevannsstrøm, opplever butikken en voldsomt økning i kundemassen i juni, juli og august. Da firedobles omsetningen og tidvis må de bruke natta for å få tid til å fylle inn varer.

Men det som kanskje er helt spesielt med denne butikken, så er det arbeidsmiljøet. Uansett hvem du spør av de ansatte, så beskriver de jobben som sitt andre hjem.

Saken fortsetter under bildet.

JULEMAT TIL ALLE: – Vi ser at folk har vært flinke til å handle julematen tidligere i år, sier butikksjef Terje Hansen.

FELLES VERDIER

– For meg har det alltid vært helt avgjørende å skape et så bra miljø som mulig. Så er også Coop Nordland en fantastisk arbeidsgiver. De gir oss rom og muligheter til å gjøre ting på vår måte, sier Hansen.

Når forbrukersamvirket står for samhold og solidaritet, så er dette noe Hansen identifiserer seg med. Det er de samme verdiene som danner grunnmuren i butikken i Saltstraumen.

På fritiden er Terje Hansen en ivrig småviltjeger. I år prøvde han seg også på elgjakta, uten at det ble noe tellende resultat.

TRIVES I NATUREN

Når han skal lade batteriet er naturen et klart førstevalg. Da tar han med seg den finske lapphunden Karhu opp i Småtindan i Gildeskål. Kanskje pakker han ned fiskestanga og noen sluker fra Sildekongen for å se om det blir en ørret eller to.

Saken fortsetter under bildet.

EN HELT SPESIELL PLASS: Saltstraumen er en unik plass hvor både turister og hyttefolk sørger for et tidvis stort trykk på Prix-butikken. – Det er flott at Coop Nordland lar oss få lov til å gjøre ting på vår egen måte, sier butikksjef Terje Hansen

Men på julaften hersker det ingen tvil om hva som skal stå på menyen:

– Kalkun! Jeg vokste opp på en gård hvor vi hadde sauer, så pinnekjøtt var strengt tatt hverdagskost. Nei, kalkun med hjemmelaget waldorf-salat er det som skal til for å skape den optimale julestemningen.

Og, som tidligere nevnt, Hansen ble veldig rørt over prisen. Men, som han sier:

– Det er en ære å få lov til å være leder for den fantastiske gjengen som jobber på Prix Saltstraumen. Det er de som har skapt suksessen.