Stolt og rørt: Butikksjef Mariell Lundmark (t.h.) er stolt over at Lise Lotte Buarøy er blitt kåret til månedenes medarbeider i Coop Nordland. – Jeg blir rørt over en slik heder, sier Lise Lotte.

– Verdens beste ”Lottemor”

Skrevet for Coop Nordland

Hun begynte som 18-åring, ble forelsket i faget og nå drømmer Lise Lotte Buarøy (22) om sin egen butikk.

 – I det øyeblikket jeg kommer inn i butikken, så begynner pulsen å slå. Det er dette som er moro. Det er dette som er livet. Hver dag gleder jeg meg til å treffe kundene.

Elsket Kitch’n

Lise Lotte Buarøy har alltid likt Kitch’n. Det var noe med konseptet. Det var noe med følelsen av ekte varer. Og da butikk-kjeden etablerte seg på Fauske, var hun ikke sen om å spørre om jobb.

Saken fortsetter under bildet.

Bredt utvalg: Kitch’n har alt du trenger. Her rydder Lise Lotte litt i reolen med de fargerike produktene til Le Creuset.

– Jeg møtte en ivrig og superinteressert 18-åring, forteller butikksjef Mariell Lundmark. Hun har opplevd at ansatte kommer og går, men Lise Lotte har blitt der. Nå er hun Mariells høyre hånd.

– Det er en velsignelse å kunne gå hjem fra jobb, vel vitende om at butikken og kundene er i særdeles trygge hender.

Elsker butikkfaget

Lise Lotte begynte mens hun gikk på videregående. Hun fortsatte som russ, hun fortsatt etter at hun ble mamma til nå tre år gamle Oliver. Og det stopper ikke der.

Saken fortsetter under bildet.

 Klare planer: – En dag skal jeg styre min egen butikk. Det er utrolig flott å ha funnet ut hva du brenner for, sier Lise Lotte Buarøy.

Mariell sørget for at Lise-Lotte fikk tatt studiespesialisering innen butikkfag, og nå har hun lagt til rette for studier på Nord Universitet med markedsføring, økonomi og ledelse 

Og Lise Lotte legger ikke skjul på at hun drømmer om å drive sin egen butikk en dag i fremtiden.

Hobby-baker

Men enn så lenge stortrives hun på Kitch’n på Fauske. Og, ikke overraskende, har hun også blitt forelsket i kjøkkenet.

– Når jeg har litt fritid, så elsker jeg å bake. Horn, rundstykker, boller, pizzasnurrer.

Saken fortsetter under bildet.

Vakre vaser: – Disse vasene fra Kähler står bare her i hyllene og roper: Kjøp meg! Jeg elsker å pynte med blomster og dette er mitt nye førstevalg, sier Lise Lotte.

Det er også derfor hun ganske tidlig investerte i en sort, KitchenAid kjøkkenmaskin:

– Jeg valgte sort fordi jeg ikke ville bli lei av fargen.

Nå har hun også begynt å samle på et service, Legio Nova fra danske Eva Trio. Og hun drømmer om de nye blomstervasene fra Kähler.

Saken fortsetter under bildet.

Superstolt senterleder: – Det er bare helt fantastisk at du ble kåret til månedenes medarbeider. Jeg ser utrolig stolt. Senterleder Ann Mari Zahl på Amfi på Fauske nærmest overfaller Lise Lotte når hun skal gratulere.

Verdifull medarbeider

Innsatsen til Lise Lotte har ikke gått utpåaktet hen. Mariell nominerte henne til månedens medarbeider i Coop Nordland, og det var juryen helt enig i.

– Jeg fikk helt sjokk da beskjeden kom. En virkelig ære, sier Lise Lotte.

Som også har en klar kobling til forbrukersamvirket og Coop. For dagen kan ikke starte uten en kopp kaffe.

– Da blir det rød Coop. Det har alltid vært mitt favorittmerke.