VERDENS BESTE JOBB: : Lise Fygle og Ingrid Bech Stenseth takker dyktige medarbeidere og lojale kunder som har sørget for at Bech Frisør har blitt en ikonisk Bodø-bedrift. Foto: IDA FIVA BECH

– Vi er alle del av
en stor familie

Skrevet for bech Frisør
01.03.2021 18:41 - OPPDATERT 03.03.2021 20:51

De har gått fra én mann, en stol, et speil og et askebeger i en fiskebutikk til å bli byens største frisørsalong. Et unikt samhold er forklaringen på suksessen.

Historien om Bech Frisør er fortellingen om tradisjoner, pågangsmot, entusiasme, en brennende kjærlighet til faget, raushet og en stor porsjon
omsorg.

– Vi har hele tiden hatt viljen til å fornye oss. Slippe inn nytt blod, nye folk, nye impulser. Samtidig har vi klart å beholde Bech-ånden som ble skapt av Brynjulf Bech da han åpnet den første butikken i Sandhorngata i 1971, forteller Lise Fygle.

JOBBET SEG FREM
Hun kom inn, i klassisk Bech-stil, som ryddehjelp i en alder av 16 år. I 2005 ble hun ansatt som daglig leder. Ingrid Bech Stenseth startet som frisør i bedriften i 2004, etter endt utdanning i Trondheim. 

Hun ble driftsleder i 2010, da Bech Frisør åpnet en ny avdeling på City nord. Noe av det som er karakteristisk for frisør- bransjen er at dette ofte er den første arbeidsplassen for unge mennesker. Dette fører til både utfordringer, muligheter og et stort ansvar hos bedriften.

Saken fortsetter undre bildet.

VIKTIGE MØTER: Mandagsmøtene er viktige for ledergruppen til Bech Frisør. Her deles erfaringer og plan for videre drift. Øverst fra venstre: Christine Rasmussen og Daniela Karin Bendiksen Strøm. Midten fra venstre: Line Olsen, Marit Bech, Emilia Tirkkonen. Nederst: Lise Fygle og Ingrid Bech Stenseth. Foto: IDA FIVA BECH

STERK FORPLIKTELSE
– Vi har alltid følt en sterk forpliktelse til å gi disse unge medarbeiderne en så god start som mulig. Da har det handlet om alt fra faglig veiledning til å forklare viktig heten av å være presis og evnen til å kunne se hver enkelt kunde, sier Fygle.
For det er ikke uten videre lett å være ung og nyansatt. Læringskurven kan fremstå som bratt. Det er her Bech-ånden har vært helt avgjørende.

– Vi må ta høyde for at en medarbeider har slått opp med kjæresten og har kjærlighetssorg. Vi forsøker også å legge til rette for at mødre kan hente i barne- hagen og få kabalen til å gå opp. Samtidig har vi også voksne medarbeidere som har andre behov og ønsker, forteller Ingrid Bech Stenseth.

DEN RAUSE BEDRIFTEN
Snakker du med noen av alle de som har vært innom Bech-systemet så får du fortellinger om kolleger og arbeidsgivere som hjelper til med flyttelasset. Som sørger for både dopapir og en pakke knekkebrød når kontoen er tom dagen før lønning. 

Bech Frisør bruker mye tid og ressurser på faglig oppdatering, slik at medarbeiderne føler at de hele tiden kan skaffe seg ny og spisset kompetanse. Utvikling er i fokus.

Saken fortsetter under bildet.

STOR OMSORG: – Vi bruker mye tid på å legge til rett for at den enkelte medarbeider skal få en meningsfylt hverdag og stadig påfyll av kompetanse, sier Lise Fygle og Ingrid Bech Stenseth.

Medarbeiderne er med på alle kurs lokalt, og når det ikke er Korona-år, så reiser de både innenlands og utenlands på kurs. Bedriften har også alltid hatt høyt fokus på et godt arbeidsmiljø. Det kommer ikke av seg selv, så her må alle bevisst bidra med å være en god kollega. Dette prates mye om i fellesskap på personal- møtene, og individuelle samtaler med leder.

– Vi har en ordning med gratis kino hvis du tar med deg en kollega. Vi sponser treningsavgift og arrangerer impulsive aketurer med pølsegrilling. Samt mange flere sosiale sammenkomster i løpet av året. Alt dette skaper i sum et miljø preget av glede og optimisme. Noe som igjen kundene drar nytte av.

Du kjenner det i det samme øyeblikket du kommer inn døra. Her skal det være godt å være, for både kunder og medarbeidere.

Saken fortsetter under bildet.

KUNDENE ER SJEFEN: – Det er kundene som betyr alt. De skal forlate oss med et smil om munnen etter et besøk i en av våre salonger. Vi setter også veldig stor pris på at folk kjøper hårprodukter lokalt og på den måten er med på å sikre lokale arbeidsplasser

– ENDELIG MANDAG!
Lise Fygle har brukt mye tid som leder på å jobbe inn den rette mentale innstillingen hos medarbeidere og ledergruppe:

– Du må ta et valg. Du må glede deg til at det blir mandag og en ny arbeidsuke. Du ser kun halvfulle glass, aldri halvtomme. Du er villig til å gripe en hver mulighet. Du sprer positive tanker og vibrasjoner. 

Dette er en filosofi som støttes fullt ut av Ingrid Bech Stenseth:

¬– Livet er ikke en rosa Instagram-konto. Vi vet alle at tilværelsen byr på både opp- og nedturer. Derfor er det også viktig å møte både kolleger og kunder med respekt og ydmykhet. De du passerer på vei opp er de samme du passerer på vei ned.

KUNDENE BETYR ALT
I løpet av sine 50 år i Bodø har Bech Frisør oppnådd en ikonisk posisjon, med en lang rekke faste kunder. Noe de er dypt takknemlige for:

– Det er kundene som betyr alt. De skal forlate oss med et smil om munnen etter et besøk i en av våre salonger. Vi setter også veldig stor pris på at folk kjøper hårprodukter lokalt og på den måten er med på å sikre lokale arbeidsplasser. Vi etterstreber alltid å ha gode tilbud på produkter hos oss, slik at kundene velger å handle lokalt.

I dag har Bech Frisør tre salonger i Bodø og 49 medarbeidere. Bedriften eies av Lise Fygle, Ingrid Bech Stenseth og Marit Bech.

Saken fortsetter under bildet.

OFFENSIV INNSTILLING: Du må ta et valg. Du må glede deg til at det blir mandag og en ny arbeidsuke. Du ser kun halvfulle glass, aldri halvtomme. Du er villig til å gripe en hver mulighet, sier Lise Fygle.

PRISVERDIG INNSATS
I løpet av de 10 siste år har bedriften utdannet 20 unge lærlinger til å bli dyktige frisører. 13 av disse er i dag viktige Bech-medarbeidere.

I 2018 fikk Bech Frisør I VINDEN-prisen nettopp for sin evne til å rekruttere og beholde ung arbeidskraft. Hos Bech Frisør skal en arbeidsplass være så mye mer enn en arbeidsplass. Det er en livsstil, ditt andre hjem, der du får lov til å utfolde kreativiteten din. Og du får også betalt for innsatsen:

– Mange tror at frisør-yrket er lavtlønnet, men en god frisør kan tjene veldig godt, understreker Ingrid Bech Stenseth.

Det er en sprek bedrift som rundet 50 år 12. februar i år. Nå legges planene for de neste 50.
– Uansett hva som skjer, vi skal garantert ha det gøy på jobb, fastslår Lise Fygle.

Du kan lese mer om Bech Frisør her.