COOP-VETERANER: Bente Karlskås (58) (t.v.) var rask med å gratulere Beate Pedersen (50) med prisen som månedens medarbeider. Coop-veteranene møttes for første gang på Prix på Nedre Hunstad i 1983.

– Vi har verdens
beste Beate!

Skrevet for Coop Nordland
19.04.2018 18:34

Hun drømte om jobb i Kripos, droppet reiselivsstudier på Kypros og havnet i kassa på Domus. 35 år senere er Beate Pedersen (50) blitt en legende i Coop Nordland.

 – Jeg hater urettferdighet.

Det er svaret på hvorfor ei ung jente som vokste opp under disken til farens Samvirkelag på Brasøy, ville bli politi.

 Et liv i turbofart

Men det som ble tidlig klart, var at her dreide det seg om ei jente skapt for et liv i turbofart. Som to-åring akte hun rett ut på havet og måtte plukkes opp av mamma. Den samme mammaen måtte trå til da Beate og tvillingsøsteren Bente dro på rotur – fire år gamle.

Saken fortsetter under bildet.

STORT ANSVAR: Coop Nordland handler inn enorme mengder varer i løpet av et år. Beate Pedersen er ansvarlig for at alt blir hundre prosent korrekt.

 – Ja, jeg liker at det skjer noe, innrømmer Beate. Det var også derfor hun ble en dedikert håndballspiller i ungdommen. I dag er hun rykende engasjert når kvinnelandslaget spiller og det kan fort gå ei kule varmt foran tv-skjermen hvis dommeravgjørelsene går feil vei.

 Lang omvei til Domus

Fra Brasøy gikk ferden til Lødingen og et nytt samvirkelag, før familien endte opp i Bodø. Etter videregående og ett på år high-school i Sør-Dakota skulle hun inn i reiselivsbransjen. Sammen med sine to søstre dro hun til Kypros. Det endte brått.

Saken fortsetter under bildet.

NØSTER OPP TRÅDENE: Det blir noen tusen varelinjer å holde styr på når Beate Pedersen bistår butikksjef Anne Stifjell på Nøste på City Nord.

– Jeg likte ikke skolen og dro hjem.

 Der har du Beate i et nøtteskall. Hun vet hva hun vil. Neste stopp ble kassa på Domus. Og der ble hun bitt av samvirke-basillen. Det var som å komme hjem. De siste 17 årene har hun jobbet med vare- og prisinformasjon. I et stadig økende tempo.

 Nådeløst effektiv

– Alt går så mye fortere nå, og utvalget blir hele tiden større, sier Beate som etter den siste fusjonen også fikk ansvaret for butikkene i Beiarn, Steigen og på Sør-Helgeland.

Saken fortsetter under bildet.

 GOD STEMNING: Latteren sitter alltid løst på kontoret Beate Pedersen deler med Elin Breimo, en annen Coop Nordland-veteran.

– Hun er effektiv.

Uttalelsen kommer fra Elin Breimo (56) som deler kontor med Beate, i et forsøk på å forklare hvordan kollegaen klarer å sjonglere så mange baller i lufta på én gang.

Og i det telefonen ringer, kommer neste bevis. En forespørsel blir håndtert med to konkrete spørsmål og ett klargjørende svar. I løpet av 11 sekunder. 

Månedens medarbeider

Hennes smittende humør og voldsomme engasjement har blitt lagt merke til og nå er Beate kåret til månedens medarbeider i Coop Nordland. Det synes kollegene er stor stas 

Saken fortsetter under bildet.

 LINE FRA TINE: Når Line Eilertsen fra Tine fyller opp beholdningen med iste, benytter Beate Pedersen muligheten til å slå av en prat og sjekke siste nytt.

– Gratulerer med prisen! Den er bare så fortjent.

Bente Karlskås (58) gir Beate en bamseklem mellom kjøle- og frysediskene på Obs! De to er gamle kjente som møttes for første gang på Prix på Nedre Hunstad i 1983.

Lykkelig bestemor

Når hun ikke holder styr på varer og priser, slapper Beate av sammen med familien sin. Hun har nettopp blitt bestemor og fikk lov til å være med på fødselen.

Og én dåpsgave er allerede bestemt:

– Medlemskort i Coop Nordland.