FORELSKET I BODØ: Han hadde aldri vært nord for Trondheim da han kom til Bodø for å studere: – Nå har jeg skaffet meg en jobb og fremtiden ser veldig lys ut

–⁠ Vi lever av å skape
fornøyde kunder

Thomas dro til Bodø for å oppleve nye ting og ta en master i siviløkonomi. Det endte opp med jobben som daglig leder i Eksakt Økonomi AS.


– Jeg har alltid vært på jakt etter nye opplevelser, nye utfordringer. Daglig leder Thomas B. Martin i Eksakt Økonomi AS stortrives i sin nye jobb, selv om dette på ingen måte var planlagt.

FOTBALL OG ØKONOMI

Det begynte på Eidsvoll. Med fotball for Dal IL og en drøm om elitespill. Men det nåløyet var for trangt og derfor ble det ett år i Luftforsvaret som idrettsassistent på Kjevik tett fulgt av tre år for å fullføre en bachelor i økonomi på BI i Oslo.

Inne i dette løpet lå det ett år som utvekslingsstudent i Paris, for er det noe Martin elsker, så er det nye utfordringer.

Tilbake i arbeidslivet, etter endt utdanning, innså Martin at en bachelor ikke var nok. Alle rundt ham hadde en master. Men hvor skulle han ta den?

JAKTEN PÅ DET NYE

Det er her Martin skiller seg litt ut. Han ville til et helt nytt sted.

Saken fortsetter under bildet.

 ENKLERE HVERDAG: – En god dag for meg er når jeg vet at vi har betydd en forskjell for kundene. Når vi kan sørge for at hverdagen blir enklere, når vår kompetanse gjør at en bedrift får optimalisert driften sin, sier Thomas B. Martin

– Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg får alltid litt gåsehud med tanken på å dra til en plass hvor jeg ikke kjenner noen. Et sted jeg aldri har vært før.

Han hadde aldri vært lengre nord enn Trondheim, derfor fremsto Nord Universitet i Bodø som en klar attraksjon.

– Det var kanskje noen av vennene mine som reagerte, men familien min ønsket meg bare lykke til. Dessuten har foreldrene mine brukt mye tid i Lofoten, så de forsto hvorfor Nord-Norge fremstod som attraktivt.

NY BY - NYE MULIGHETER
Thomas B. Martin har alltid hatt et sterkt ønske om å stå på egne bein og bygge seg opp - steg for steg. Dette var også tankesettet da han landet i Bodø.

– Jeg innså fort at det kunne være lurt med en ekstrajobb for å sørge for en bedre finansiering av studiene. Derfor søkte jeg på en ledig jobb som regnskapsfører hos Eksakt Økonomi AS.

Det var her snøballen begynte å rulle. For Eksakt trengte en ny daglig leder, noe Martin fikk tilbud om:

– Jeg måtte jo gå litt i tenkeboksen, men tilbudet var for fristende. Så jeg sa ja.

Saken fortsetter under bildet.

UNIK KOMPETANSE: Eksakt Økonomi har i dag samme kontorsted som Nordland Taxi, noe som betyr at selskapet sitter på en unik kompetanse innenfor nettopp dette fagfeltet. – I tillegg håndterer vi momsoppgjør, selvangivelser årsregnskap/delskapsoppgaver, lønnskjøring, fakturering og kontering, sier Thomas B. Martin.

EN BEDRE HVERDAG
Hvilket betyr at utdanningen vil ta litt mer tid, men for Martin har han funnet et sted hvor alt klaffer:

– Vi er ikke en stor bedrift, men når jeg og våre folk kan bidra til at kundene våre får en bedre hverdag, så blir det ikke bedre enn det. Med en kundeportefølje som primært består av små og mellom- store bedrifter, er det viktig for Eksakt at de også skal være samtalepartnere og støttespillere for klientene.

– I tillegg til regnskap bistår vi våre kunder med teknisk utarbeidelse av årsregnskap og ligningspapirer. Våre fagfolk er også en uvurderlig støtte når det gjelder skatte- og avgiftsspørsmål.

BRED PORTEFØLJE
Eksakt Økonomi har i dag samme kontorsted som Nordland Taxi, noe som betyr at selskapet sitter på en unik kompetanse innenfor nettopp dette fagfeltet. I tillegg kan de tilby spesialisert bistand innen følgende områder:

  • Momsoppgjør
  • Selvangivelser
  • Årsregnskap/Selskapsoppgaver
  • Lønnskjøring
  • Fakturering
  • Kontering

– En god dag for meg er når jeg vet at vi har betydd en forskjell for kundene. Når vi kan sørge for at hverdagen blir enklere, når vår kompetanse gjør at en bedrift får optimalisert driften sin.

Saken fortsetter under bildet.

DET MAGISKE LYSET: Thomas B. Martin har for lengst blitt forelsket i offensive Bodø, byen med det magiske lyset.

Kunnskap og kompetanse er ferskvare, derfor legger Eksakt Økonomi AS stor vekt på at medarbeiderne alltid er oppdaterte:

– Vi sørger hele tiden for at folkene våre kurses med tanke på nye regler og forskrifter.

DEN KULE BYEN
Hvordan er det så å skape seg et nytt liv og en ny tilværelse i en by hvor du aldri har vært før? 

Martin har følgende svar:

– Jeg synes Bodø er en meget offensiv by med mange tilbud. Per i dag har jeg ingen planer om å flytte. Dette har blitt nettopp det jeg jaktet på, en ny mulighet med et stort potensial.

Du kan lese mer om Eksakt Økonomi AS her.