SOLID MERKEVARE: Nobl har klart å etablere seg som en solid og offensiv merkevare: – Når oppdraget er å skape gode og trygge hjem til folk i alle aldre, så føles det meningsfullt å gå på jobb, sier forvaltningssjef Jan Braastad.

–⁠ Vi skal bygge og trygge

Etter 21 år med knallhardt salg i mediebransjen, tok Jan Braastad med seg et finslipt konkurranseinstinkt over til Nobl. Det tjener du som medlem på.


– Ja, det var en overgang fra salg til forvaltning, men det handler grunnleggende om det samme. Skape fornøyde kunder. Skape fornøyde medlemmer, sier forvaltningssjefen i Nobl.

For Braastad føler seg veldig godt hjemme i en organisasjon hvor oppdraget kan kokes ned til to operative ord: Bygge og trygge.

– Kort fortalt, vi skal tilby gode hjem gjennom hele livet. Da må vi definere den enkeltes behov og komme opp med løsninger tilpasset de ulike fasene i livet. Alle fortjener et godt hjem og et godt bomiljø.

NYE LØSNINGER
– En hovedutfordring nå er å få førstegangsetablerere inn i boligmarkedet i Bodø, hvor mange unge sliter med å tilfredsstille de krav som stilles for å få finansiering, sier Braastad.

Saken fortsetter under bildet.

INVESTERING FOR LIVET: – Et Nobl-medlemskap er en investering for livet. Og med vårt storbysamarbeid kan du bruke forkjøpsretten på 90.000 boliger i store deler av Norge, noe som kan komme godt med når for eksempel barna dine skal studere et annet sted, sier Jan Braastad.

Nobl har alltid jobbet godt og målrettet for å skape solidariske tilbud. For noen år siden lanserte de tilbudet «leie for eie», noe som ga flere unge førstegangskjøpere en billett inn i eiendomsmarkedet de ellers ikke ville hatt.

– Det finnes modeller rundt del-eie og det vil komme nye eierformer og boformer i årene som kommer. Vi har også 100 utleieboliger gjennom Nobl Utleie. Det viktige er at vi har boliger tilpasser behovet til våre medlemmer både gjennom kjøp og leie.

MANGE FORDELER
– Fordelen til Nobl er at vi er medlemseid og på den måten en annerledes utbygger. Det vi tjener, pløyes tilbake i nye prosjekter og bedre tilbud til medlemmene. Med 300 borettslag og sameier og 19.000 medlemmer er det nok å ta tak i.

Saken fortsetter under bildet.

MÅ FINNE TONEN: – Hvis det på et eller annet tidspunkt skulle dukke opp problemer, så er det en klar fordel at man fra før har funnet tonen og kan snakke sammen. Som leder har du et særlig ansvar for å bistå, hjelpe og finne ut av ting, sier Jan Braastad.

Det er mange fordeler ved å ha Nobl i ryggen:

  • En god sparringspartner for styrene i bolig- selskapene
  • Digitale styreverktøy
  • Vedlikehold og rehabilitering
  • Økonomi og forretningsførsel
  • Lån og forsikring
  • Juridisk bistand
  • Gunstige strøm- bredbåndsavtaler
  • HMS-planer
  • Kundefordeler hos en rekke bedrifter og butikker


– Et Nobl-medlemskap er en investering for livet. Og med vårt storbysamarbeid kan du bruke forkjøpsretten på 90.000 boliger i store deler av Norge, noe som kan komme godt med når for eksempel barna dine skal studere et annet sted, understreker Braastad.

SVÆRT FORNØYDE KUNDER
Og at Nobl lykkes med arbeidet, viser den siste kunde- tilfredshets-undersøkelsen:

Styrelederne er totalt sett svært godt fornøyd med tjenestene Nobl leverer. Aller mest fornøyd er de med regnskapstjenester, rådgivning og juridiske tjenester, og de er litt mer fornøyd i 2022 enn de var for ett år siden.

– Vi jobber hver dag med å gjøre våre produkter og tjenester bedre, så er det jo gledelig å se at vi scorer bedre enn i 2021, selv om vi også i 2021 fikk gode tilbakemeldinger.

Saken fortsetter under bildet.

BOLIG-SUKSESS: Utleieboligene Nobl bygget i Petter Engens vei har blitt en stor suksess.

TAR SAMFUNNSANSVARET

Nobl er en tung aktør som også tar ansvar for å støtte lag og foreninger. De jobber tett med Bodø/Glimt, men vil øke andelen av søkbare midler til kultur og breddeidrett. Da blir det også snakk om et gjensidig samarbeid:

Som eksempel har fotballspillerne på juniorlaget til FC Hulløy forpliktet seg til å være ukentlige besøksverter for beboerne på korttidsavdelingen på Sølvsuper mot at de mottar 20.000 kroner i sponsormidler fra Nobl.

Saken fortsetter under bildet.

TOK UTFORDRINGEN: Fotballspillerne Torje Fabian Skårn-Johansen (.v.) Henrik Andreas Åvangen Johnsen og Mathias Moen Hagen tok utfordringen fra Nobl på strak arm om å gi tilbake til samfunnet for å motta sponsorstøtte. Her sammen med virksomhetsleder Trond Skårn og beboer Bjørn Nilsen-Nygaard på Sølvsuper korttidsavdeling. Foto: NOBL

TRIVES BLANT FOLK

Men hvem er så Jan Braastad? Sånn egentlig?

De som kjenner ham, beskriver en svært sosial person som lader batteriet ved å være sammen med andre mennesker. 

– Stemmer nok det. Om det er familietid på hytta på Sandhornøya eller i alpinbakken med venner og familie, så ja, jeg trives virkelig sammen med folk.

Noen av disse folkene er de syv andre medlemmene i De stappmettes forening. Åtte ungkarer som møttes for 24 år siden og har gjennomført seks årlige middager siden da. En reise fra pizza til avanserte gourmet-retter.

TILSTEDE OG TILGJENGELIG

Som leder har han alltid vært opptatt av å være tilstede og tilgjengelig. Da han begynte i Nobl tok han en lang kaffeprat, én for én, med alle de han skulle jobbe sammen med.

– Hvis det på et eller annet tidspunkt skulle dukke opp problemer, så er det en klar fordel at man fra før har funnet tonen og kan snakke sammen. Som leder har du et særlig ansvar for å bistå, hjelpe og finne ut av ting.

Saken fortsetter under bildet.

PLØYER PENGENE TILBAKE: – Fordelen til Nobl er at vi er medlemseid og på den måten en annerledes utbygger. Det vi tjener, pløyes tilbake i nye prosjekter og bedre tilbud til medlemmene. Med 300 borettslag og sameier og 19.000 medlemmer er det nok å ta tak i, sier Jan Braastad.

Hvordan vil så Braastad at Nobl skal bli oppfattet? Hvilke egenskaper bør folk forbinde med navnet?

– Troverdig, robust, ydmyk, grundig, glad og engasjert.

– Høres nesten ut som en beskrivelse av deg selv?

– Ingen kommentar, svarer forvaltningssjefen.

 Som i neste øyeblikk bryter ut i latter. For er det noe Braastad har, så er det utpreget sans for humor.

– Det må være gøy å gå på jobb. Vi må trives i lag, spille hverandre gode. Og akkurat der vil jeg nok påstå at Nobl spiller i eliteserien, konkluderer forvaltningssjef Jan Braastad i Nobl.

Du kan lese mer om NOBL her.