DEN NYE BYEN: Etter å ha vært borte fra Bodø i fem år, ble June-Marie Esjeholm overrasket over hva som hadde skjedd da hun kom tilbake: – Nå har vi en moderne by med smarte løsninger. Og dette er bare begynnelsen.

–⁠ Vi trenger deg som vil skape fremtiden

June-Marie bidrar til å skape fremtidens Nord-Norge.  Nå vil hun ha deg med på laget.


– Jeg hadde et sterkt ønske om å komme hjem, men jeg måtte jo finne den rette jobben.

June-Marie Esjeholm (26) hadde studert i Grimstad og Trondheim. Var utdannet sivilingeniør innen konstruksjonsteknikk. Så hvor skulle veien gå videre? Svaret ble Norconsult.

– Jeg skjønte fra dag én at dette var det rette valget. Jeg kunne ikke ha funnet en mer spennende og utfordrende arbeidsplass.

Saken fortsetter under bildet.

NY E6: Norconsult er i full gang med å planlegge hvordan den nye E6-traséen gjennom Sørfold kan bli seende ut. ILLUSTRASJON: Norconsult

KLOKE HODER – VARME HJERTER

For hos Norconsult ligger den perfekte blandingen av lokal tilhørighet og nasjonal tilstedeværelse. 5.200 medarbeidere på landbasis og 12 kontorsteder i Nord-Norge. Nå trenger konsernet flere flinke folk. Kloke hoder, varme hjerter og personer som brenner for faget.

– Vi er på jakt etter 50 nye medarbeidere i Nord-Norge, sier direktør for Region Nord i Norconsult, Roy Nyheim.

Per i dag har de allerede rundt 270 motiverte medarbeidere fordelt på en rekke fagfelt – 85 av dem i Bodø. Og her står det 15 stillinger klare til nettopp en person som deg. Du som ser at dette er det den mest spennende landsdelen. Det er her mulighetene ligger.

Saken fortsetter under bildet.

KVALITET I ALLE LEDD: – Vi leverer kvalitet i alt vi gjør, på en sikker og miljøvennlig måte. Dette er med på å skape økt konkurransekraft hos kundene våre, sier kontorleder i Bodø, Mona Ågnes.

EN BEDRE HVER DAG – HVER DAG

– Vi ønske å bidra til å gjøre morgendagens samfunn bedre enn dagens. Som vi pleier å si det: «Hver dag forbedrer vi hverdagen», sier Mona Ågnes, kontorleder i Bodø-

Det betyr at Norconsult utvikler bærekraftige, effektive og samfunnsnyttige løsninger basert på bred fagkunnskap, nyskaping og innovasjon.

I Bodø får du en unik sjanse til å bli en sentral aktør når Norconsult skal bidra inn mot tunge prosjekter. Eten Enten det er snakk om en ny E6 gjennom Sørfold, Bodø/Glimts nye stadion, Løvold Havpark eller Domstolsadministrasjonen som skal på plass i det gamle Nordlandsbank-bygget.

Saken fortsetter under bildet.

UNIKE UTFORDRINGER: – Som medarbeider i Norconsult får du lov til å bruke hele deg og du føler virkelig at du betyr noe – hver dag, sier June-Marie Esjeholm.

GÅSEHUD-EFFEKTEN

– Utfordringene står i kø og du merker det hver dag du kommer på jobb. Det hersker en optimisme og entusiasme her som rett og slett gir deg gåsehud, sier June-Marie Esjeholm.

Og noen ganger kommer jobben ekstra tett på. Noe av det første hun fikk lov til å være med på, var utviklingen av et boligprosjekt i Bodøsjøen. Som også er hennes eget nabolag:

– Det å dra på jobb og være vitne til at prosjektet tar form, det gir deg en ekstra stolthet. Du får et eierskap til det hele som ikke kan sammenlignes med noe annet.

Saken fortsetter under bildet.

 VARIERT HVERDAG: Hos Norconsult sørger et tverrfaglig miljø for at dagene blir varierte og du får alltid muligheten til å utvikle deg faglig. FOTO: Norconsult

STUDENT-FAVORITTEN

Dette er ikke et inntrykk hun er alene om. I midten av mai ble Norconsult kåret til bransjens mest attraktive arbeidsgiver av studentene. Rangeringen av Norges mest attraktive arbeidsgivere er basert på studentenes karrierepreferanser og ble offentliggjort under Universum Awards. I underkant av 11 000 studenter har sagt sin mening og kåret Norconsult til bransjens beste rådgivningsselskap.

June kom inn i Norconsult under en lammende pandemi. Men for selskapet ble dette en trussel som ble snudd til nye muligheter:

– Vi fikk bevist at det er fullt mulig å sitte på et relativt lite lokalkontor og samtidig være en del av Norges største tverrfaglige miljø innen rådgivende tjenester, sier Nordheim Nyheim.

Saken fortsetter under bildet.

 GRØNNE LØSNINGER: Norconsult tenker bærekraft i alle prosjekter og her et eksempel på hvordan miljø og trafikale løsninger kan gå hånd i hånd.

Den samme oppfatningen har Mona Ågnes i Bodø:

– Det er nettopp bredden i miljøet vårt som er den store styrken. Kombinert med blandingen av lang erfaring og fersk kompetanse. Når vi kan blande ingeniørfag med arkitektur og digitale løsninger, så takler vi lokale, regionale og nasjonale oppdrag.

SKAP DIN EGEN HVERDAG

Og her er noe av det fascinerende med en jobb i Norconsult. Du får muligheten til å være med i alle ledd. Dette er en arbeidsgiver som verdsetter initiativ og offensiv tenking. Her får du lov til å utforme din egen hverdag, din egen arbeidssituasjon.

– Som helt ny i bedriften opplevde jeg å bli sett og hørt fra første øyeblikk. Mine tanker og innspill ble tatt på alvor, noe som selvfølgelig er ekstremt motiverende, understreker June-Marie.

Saken fortsetter under bildet.

ELVEPARKEN: Da Bodø skulle realisere Bypakke 1 var det helt sentralt at miljøet måtte bli tatt hensyn til. Det sørget Norconsult for.

DEN GRØNNE FREMTIDEN

Da er det også helt sentralt at Norconsult er en grønn spydspiss med tanke på fremtiden:

– Vi skal gjøre FNs mål for bærekraft til våre egne, fremholder Nordheim Nyheim

Det betyr at Norconsult skal bruke all kunnskap og erfaring for å påvirke kundene til å innføre bærekraftige løsninger:

– Vi leverer kvalitet i alt vi gjør, på en sikker og miljøvennlig måte. Dette er med på å skape økt konkurransekraft hos kundene våre, fastslår Ågnes.

Saken fortsetter under bildet.

BYEN I HENNES HJERTE: – Det er et privilegium å få lov til å være med på å uformet det nye Bodø, hjembyen min, sier June-Marie Esjeholm.

EN MODERNE STORBY

Og for June-Marie Esjeholm har returen til Bodø vært en aldri så liten aha-opplevelse:

– Noe av det første vi gjorde var å ta en tur ut langs Riksvei 80. Da vi kjørte gjennom den nye tunellen, så gikk det opp for meg: – Bodø har blitt en moderne storby. Dette er noe jeg virkelig har lyst til å være med på å forsterke.

Hvilket er nettopp det hun har fått sjansen til. Som medarbeider i Norconsult sitter hun i førersetet med tanke på hvilken vei Bodø, Nordland og Nord-Norge skal ta.

Derfor blir også konklusjonen ganske enkel, når hun får spørsmål om hvorfor hun trives på jobb:

– Jeg gleder meg til hver eneste dag. For neste dag betyr nye muligheter. Det blir ikke bedre enn det.

Her finner du alle de ledige stillingene i Bodø.