ASIATISKE FRISTELSER: Jutatip Prabyai har alt klart for å tilby deg asiatiske fristelser fra Thailand, men hun mangler et sted å åpne restauranten i Bodø sentrum.

Vil skape matmagi
- trenger et lokale

Hun slutter i jobben som sykepleier for å oppfylle restaurant-drømmen. Nå mangler Jutatip bare et passende lokale. Kanskje du kan hjelpe henne?


– Det ligger i slekta, jeg har en bestemor, mor og tante som alle jobber med mat, forteller Jutatip Prabyai (28).

Men egentlig var det ikke meningen å bli kokk:

– Jeg tenkte at det ville bli for slitsomt.

UTDANNET SYKEPLEIER

Derfor valgte hun sykepleierutdanningen og har nå jobbet fire år i yrket. Men underveis har drømmen om en egen restaurant bare blitt sterkere og sterkere.

Samtidig opplevde hun at det ble stadig mer stress som sykepleier, hun fikk ikke god nok tid:

– Når du må forlate folk som trenger hjelp for å bistå noen andre, så kjenner du det i hjertet.

Saken fortsetter under bildet.

FAMILIENS OPPSKRIFTER: Mat har alltid stått sentralt i familien og etter at dette bildet ble tatt, var dommen på smaksprøven: Terning 6.

Derfor er Jutatip nå på jakt etter et egnet lokale i Bodø sentrum. Med plass til rundt 50 gjester og et stort nok kjøkken.

SKAL SKAPE GODE OPPLEVELSER

Så blir ikke overgangen fra hvit uniform til kjøkkenforkle så altfor stor, i følge 28-åringen:

– Dette blir bare en annen form for omsorg. Nå skal vi skape gode opplevelser, basert på ekte råvarer og familiens egne oppskrifter.

For er det noe Jutatip brenner for, så er det klassisk thai-mat. Da ligger mye av hemmeligheten i liberal bruk av friske krydderurter. Hvor blant annet sitrongress, koriander, kalanga, ingefær, chili og lime spiller på lag med ferske grønnsaker, kjøtt, skalldyr, fisk og frisk frukt. Legg til ulike former for karri-pasta, søt chilisaus og kokos, så får du vann i munnen - bare ved tanken.

Saken fortsetter under bildet.

 SATSER ALT: – Jeg er helt sikkert på at vi skal klare å skape en magisk restaurant hvor gjestene skal forlate lokalet med et smil om munnen, sier Jutatip Prabyai 

Og selvfølgelig, restauranten skal også servere sin versjon av den populære drikken Boba te.

EN BIT AV THAILAND

– Målet er at gjestene skal forlate restauranten med et smil om munnen og følelsen av at de har fått med seg en bit av det ekte Thailand.

Hun vokste opp i kystbyen Rayong, 1,5 timers biltur sørvest for Bangkok. 

– Jeg glemmer aldri lukten av hav. Den har jeg funnet igjen her i Bodø. Derfor blir det perfekt å bygge opp et hjemmekoselig spisested her.

Saken fortsetter under bildet.

NUDLER OG REKER: Thailand er kjent for sine sjømat-tradisjoner, her nudler og reker.

Jutatip har spart opp penger til satsingen og har allerede vært i kontakt med flere som har lyst til å jobbe på den nye restauranten. Men først må hun finne det rette lokalet.

Derfor, vet du om et sted som kunne passe?

Da tar du kontakt med 

Jutatip Prabyai 

M: prabyai@hotmail.com

T: 966 78 942