SATSER NYTT: Rune Eliseussen (t.v) og Anders Jelstad i EcoNordland er klare til å bli en sentral aktør innen entreprenørbransjen i Bodø. Her foran Petter Engens vei hvor de setter opp 30 leieboliger for NOBL.

Vil være med på
å skape nye Bodø

Skrevet for econordland
11.05.2021 22:12

Når Bodø skal vokse videre, vil Rune Eliseussen og Anders Jelstad være med på å sette sine fingeravtrykk på utviklingen.

– Vi hadde lyst til å skape noe på egenhånd og så dukket den rette muligheten opp.

De to refererer til etableringen av EcoNordland i 2019. Frem til da hadde de to opparbeidet seg tung erfaring og et svært solid renommé gjennom jobben i Gunvald Johansen Bygg. Tilsammen har de to over tretti års erfaring fra bransjen.

GARVEDE VETERANER

– Vi har fått sjansen til å være med på en rekke, tunge prosjekter, noe vi selvfølgelig har lært mye av, sier de to.

Som da blant annet tenker på Stormen, rådhuset, Aspåsen skole, Hunstad-senteret, Byparken, studentboliger på Mørkved og Kvartal 99.

Saken fortsetter under bildet.

GOD TONE: Latteren sitter løst når Rune Eliseussen og Anders Jelstad slår av en prat med anleggsleder Bjørnar Sæterhaug.Akkurat nå er EcoNordland i innspurten med å fullføre Petter Engens vei for NOBL. Dette er NOBLs ferskeste satsing på utleiemarkedet. Her kommer det 30 leieboliger med egen sørvest-vendt balkong og tilhørende parkeringsplass.

Tidligere har de hatt ansvaret for et nytt sjørenseanlegg for Mørkvedbukta AS, et bygg på rundt 700 kvadratmeter.

Saken fortsetter under bildet.

NYTT TILBUD: Petter Engens vei er NOBLs ferskeste satsing på utleiemarkedet.

SOLIDE MEDSPILLERE

Som ny aktør i markedet, har det vært en klar fordel for EcoNordland å ha solide Econor i Tromsø og Ecosør på Hamar med på laget. Tilsammen har de to selskapene rundt 160 ansatte og en samlet omsetning på 1,2 milliarder kroner.

Saken fortsetter under bildet.

 SPENNENDE REISE:  – Lysten til å skape noe eget førte til at vi startet et eget selskap. Nå ser vi frem til en spennende reise, sier Rune Eliseussen.I forbindelse med etableringen av EcoNordland har man også fått med seg de erfarne folkene i Byggmester Sæterhaug, som har blitt en del av det nye selskapet.

– Vi satser langsiktig og vårt mål er å skape en bedrift som står for kvalitet i alle ledd, som leverer til rett tid og med rett pris, sier Anders Jelstad.

– Vår store fordel er at vi kjenner bransjen inn og ut og er vant med å håndtere store og komplekse prosjekter, understreker Rune Eliseussen.

Saken fortsetter under bildet.

NY BILFORRETNING: Når Nymo Bil skal sette opp helt nye lokaler, er det EcoNordland som har fått oppdraget.  TEGNING: BOARCH Arkitekter

NYTT BYGG FOR NYMO BIL

EcoNordland er stolte over at de kapret oppdraget med å bygge de nye lokalene til Nymo Bil. Dette blir et lokale på 1.600 kvadratmeter, fordelt på to etasjer.

Grunnflaten er på 1.300 kvadratmeter, mens andre etasje er en mesanin på 300 kvadratmeter. Der vil man ha sosiale rom og plass til kundemøter.

I tillegg til dette har EcoNordland også noen spennende eneboliger som de skal sette opp.

Saken fortsetter under bildet.

TRAVLE DAGER: Folkene til EcoNordland har nok å gjøre. Her er  Atle Pedersen i full gang med vinduslister i Petter Engens vei.

JAKTER PÅ FLINKE FOLK

De ser for seg en klar vekst i tiden som kommer og er i den anledning på jakt etter flinke fagfolk:

– Vi trenger både tømrere, betongarbeidere og ledere sier Rune Eliseussen.

Saken fortsetter under bildet.

 LANG ERFARING: – En av våre store styrker er lang erfaring og at bransjen vet vi hva står for, sier Anders Jelstad.

EcoNordland legger nemlig stor vekt på at håndverket skal stå i sentrum. Derfor har de også tatt inn to lærlinger, og en tredje kommer inn i løpet av sommeren.

– Dette er en fin måte å rekruttere folk på, samtidig som vi tar en del av samfunnsansvaret med å utdanne håndverkere som Bodø kommer til å trenge sårt i årene fremover, poengterer Anders Jelstad.