HETE LØSNINGER: Varmesøkende kamera er svært effektive når en bedrift skal sikre bygningen og ha kontroll med hvem som befinner seg i området.

Vokterne av dine verdier

Skrevet for Caverion Bodø
10.04.2019 19:24

Når noen av Norges mest sårbare bygg og anlegg skal sikres, er det Caverion Bodø som får jobben.

– 80 prosent av oppdragene våre er rett mot høysikringsmarkedet. Det betyr både særdeles spennende oppgaver og store utfordringer, for kunden kan like mye som oss om fagfeltet, sier teamleder Atle Andreassen.

Saken fortsetter under bildet.

FLINKE FOLK: – Det sier veldig mye om våre flinke folk når vi lander nasjonale kontrakter hos kunder med et ekstremt høyt behov for avansert sikring av bygg og anlegg, sier teamleder hos Caverion Bodø, Atle Andreassen.

SKREDDERSØM

Bare for å ta ett konkret eksempel: Hva gjør du når oppdragsgiveren ber deg om å lage en løsning som sørger for at et rom i bygget aldri tillater at noen befinner seg der alene?

Les også:

 – Da må vi komme opp med en løsning som krever at det må være minst to personer tilstede for å åpne døren, sier prosjektleder Bjørn Olav Abelsen.

Hvilket igjen betyr at hvis én av de to vil forlate rommet, så går ikke det. Begge må forlate samtidig for at døren skal åpne seg.

 

Saken fortsetter under bildet.

KREVENDE OPPDRAG: – Når kundene vet like mye som oss om de tekniske løsningene, stiller det ekstra krav til hvordan vi løser oppdrag innen høysikringsmarkedet, sier prosjektleder Bjørn Olav Abelsen.

RIVENDE UTVIKLING

Sikringsoppgavene til Caverion varierer mellom forebygging av innbrudd, adgangskontroll og kameraovervåking. Og dette skjer innen et fagfelt hvor det hele tiden er en rivende utvikling både innen teknisk utstyr og programvare.

 – Vi har valgt et system med maksimal varighet, hvor det er programvaren som oppdateres med jevnlige mellomrom, sier Andreassen.

Saken fortsetter under bildet.

LANG ERFARING: – Gjennom mange år har vi bygget opp kunnskap og knyttet kontakter. Innen arbeidet med  sikring er tillit en helt avgjørende faktor, sier teamleder Atle Andreassen og prosjektleder Bjørn Olav Abelsen hos Caverion Bodø.

VIRTUELT GJERDE

Innen overvåking er det i dag varmesøkende kamera som drar det tunge lasset. Og her er det snakk om intelligente systemer som skaper et virtuelt gjerde, hvor alle bevegelser blir fanget opp og fulgt automatisk.

 Adgangskontroll er et annet stort område, hvor det både handler om å sørge for at kun de rette personene får lov til å komme inn på et bestemt område, men også som en sikkerhetsløsning opp mot for eksempel brann:

 – Det er som regel et krav at en arbeidsplass eller et bygg til en hver tid skal ha kontroll med hvor mange som befinner seg innenfor dørene, sier Abelsen.

GRUNDIGE ANALYSER

Et annet mantra for Caverion er at de aldri selger ”smør på flesk”:

 – Vi gjør alltid en inngående analyse i forkant, slik at vi kan presentere en løsning for kundene som kun dekker behovene og ikke noe mer.

Saken fortsetter under bildet.

MOBIL DØRÅPNER: I dag er det ingen problemer med å la mobiltelefonen fungere som nøkkelkort.

Så er det også slik at selv med all verdens tekniske løsninger, den viktigste biten sitter alltid i folks hode:

– Det handler om å innarbeide en sikkerhetskultur hvor man hele tiden er skjerpet. Jobber du i en butikk, så er det en gyllen regel å få blikk-kontakt med kundene. Det er det beste, forbyggende tiltaket.

Saken fortsetter under bildet.

EFFEKTIVT OG BRUKERVENNLIG: – Det ligger mye arbeid bak det å skape et effektivt og brukervennlig møterom, sier servicetekniker Øyvind Hamlot.

AUDIOVISUELT PÅ TOPP

En annen del  av Caverions virksomhet er tung kompetanse innen AV-løsninger, hvor de blant annet sørger for komplette møterom med alt fra prosjektor, løsninger for videokonferanse og smarte vinduer som ved et tastetrykk kan sørge for skjermet innsyn.

– Det viktigste er at løsningene er brukervennlige, slik at alt er intuitivt og forståelig, sier servicetekniker Øyvind Hamlot.

Saken fortsetter under bildet.

NULL VISUELL STØY: Caverion legger stor vekt på at de audiovisuelle løsningene skal gli sømløst inn i miljøet og ikke skape visuelle støy.

RYDDIG OG PENT

Og, ikke minst, Caverion legger svært stor vekt på at alle installasjoner skal være så usynlige, ryddige og harmoniske som mulig.

– Det er ikke nødvendig å ende opp med en masse kabler og ledninger for å skape et topp møte eller undervisningsrom, presiserer Hamlot.

 LOKAL SPISSKOMPETANSE

En av de store kundene for Caverion er First Scandinavia og deres banebrytende Newton-rom. Dette er en lokal ”oppfinnelse” for smart undervisning som når har tatt både Norge og verden med storm.

Saken fortsetter under videoen.

   

– Vi er veldig fornøyd med samarbeidet. Caverion er fleksible og løsningsorienterte, uansett hvor vanskelige oppgaver vi gir dem, sier prosjektleder Ole-Morten Mortensen.

Han slår også fast at det er en klar fordel å ha et en så kunnskapsrik samarbeidspartner lokalt, hvilket gjør den daglige oppfølgingen lettere.

 Du kan lese mer om Newton-prosjektet her.