Robert Plant kommer til Bodø til sommeren. Foto: Wikipedia

Rockelegende kommer til Bodø!

Skrevet av Pressemelding
10.12.2018 10:00 - OPPDATERT 10.12.2018 14:16

– Dette er så stort, og det er en skikkelig milepæl for oss i Parken Live.

Det er med enorm glede og en stor porsjon stolthet av vi i Parken Live kan fortelle at selveste Robert Plant kommer til Bodø og Bodøhallen fredag 21. juni!

I år er det 50 år siden Led Zeppelin ga ut sitt ikoniske debutalbum. Det er ingen overdrivelse og si at rocken aldri ble den samme igjen. I positiv forstand, selvsagt. Led Zeppelin flyttet grenser, fant nye løsninger og gikk alltid sine egne veier, noe Robert Plant har fortsatt med helt frem til i dag.

I fjor slapp 70 år gamle, men evig unge Robert Plant sitt 11. soloalbum, ”Carry Fire”, som ble belønnet med toppkarakterer i en mengde prestisjetunge magasiner og aviser. American Songwriter skrev følgende om platen: ”Plant continues down his remarkably innovative path on the combustible Carry Fire, further expanding an already eclectic, forward-thinking solo career and creating an artistic, often edgy persona largely removed from past glories many younger fans may not even be familiar with.”

Ny musikk har alltid vært fremdriften i Plants karriere. Enten den handler om å skrive dagsferskt materiale, eksperimentere med stilarter, finne nye samarbeidspartnere – som for eksempel hans svært vellykkede samarbeid med Alison Krauss, eller gjøre gamle sanger nye.

Plants styrke har alltid vært hans glødende entusiasme og faglige presisjon. Det ligger alltid en musikalsk nysgjerrighet i bunn, noe som gir konsertene hans nerve og spenning.

 The Sensational Space Shifters er bandet Robert Plant har jobbet med de siste årene og består av Justin Adams (gitar), Liam "Skin" Tyson (gitar), John Baggot (keyboards), Dave Smith (trommer), Billy Fuller (bass) det nye medlemmet, den velrennomerte fiolinisten Seth Lakeman, som selv har en imponerende solokarriere å vise til.

 – Dette er så stort og det er en skikkelig milepæl for oss i Parken Live. Vi snakker tross alt om mannen som figurer på toppen av alle lister der man snakker om tidenes beste vokalister, og han er jo selve stemmen til legendariske Led Zeppelin, sier Gøran Aamodt i Parken Live.

– For en kveld dette kommer til å bli for alle musikkelskere. Med en setliste krydret av sololåter, nøye utvalgte coverlåter og ikke minst en knippe låter fra Led Zeppelins rikholdige katalog, så er vi garantert en kveld som for ettertiden vil være skrevet med uthevet gullskrift i Bodøs historiebøker, avslutter Aamodt.

 

Fakta:

Artist: Robert Plant

Dato: 21. juni

Sted: Bodøhallen

Kapasitet: 3400

Alder: 18 år, ingen vergeordning

Billettsalgstart: Onsdag 12. des kl 1000 via Tickemaster.

Debatt
Bodø NU oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.