ANMELDER: Andreas Haukeland, bedre kjent under artistnavnet «TIX», anmelder VG-listeshowet for «tyveri fra barn». Foto: Tore Odiin

Russelåt-konge vil anmelde VG-lista for radiotyveri fra bodøbarn

Av Eirik Oskarsen
26.07.2017 09:41 - OPPDATERT 22.01.2018 23:03

Andreas «TIX» Haukeland er kjent for sine kontroversielle russesanger. Han prøvde å «kuppe» VG-lista i Bodø, men mislyktes.

Nå anmelder han i stedet showet for «tyveri fra barn». 

Det var Dagbladet som meldte om saken først.

TIX-teamet ønsker å anmelde etter at de leverte ut rundt 200 minihøyttalere til barn som skulle på VG-listekonserten i Bodø 19. juli, skriver avisen. 

Russelåt-kongen hadde satt ut fire kraftige sendepunkter for bluetooth forskjellige steder i Bodø, og hadde koblet opp høyttalerne. 

- Lyden, som etter planen da skulle renne ut av flere hundre lydenheter samtidig, styrte TIX selv. Planen var å kjøre morsom pauseunderholdning på området, sier manager Øyvind Riibe til Dagbladet. 

- Har dere tenkt på lovligheten av å bruke barn til å promotere TIX?

- Ja, det har vi, og det at fansen ønsket å være med på stuntet synes vi er kjempegøy. TIX delte ut gaver til fansen sin, sier Riibe.

Bodø Nu har vært i kontakt med manager Øyvind Riibe onsdag morgen. Han forteller at det i alt skal være 17 barn som ikke har fått igjen høyttalerne sine. 

– Det at VG-lista presterer å endre forklaring fra først fem (høyttalere, journ.anm.), så til elleve - fordi vi fremlegger bildevis av vaktsjefen deres med elleve i hånda - kan ikke vi stå for, og det stiller jeg meg undrende til, skriver Riibe i en tekstmelding til Bodø Nu.

– Er det slik at fordi VG-lista er en betrodd og kredibel aktør i markedet, så står dem fritt til å presentere usannheter - fordi dem har større sannsynlighet til å bli trodd?, fortsetter han. 

Ifølge manageren skrev ikke representantene fra gratisshowet ned hvem som leverte fra seg lydapparatene. Dermed forlot mange området tomhendt.

Managementet skal ha forsøkt å anmelde saken til politiet tirsdag, men ble avvist fordi fullmakter fra foresatte til barna de vil anmelde på vegne av ikke er innhentet, skriver avisen.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.