FRONTFIGUREN: Noen mennsker gir aldri opp. Ulrik Saltnes er beviset på at det alltid finnes en sjanse - en ny mulighet. Foto: Annika Byrde / NTB

Salte tårer 
for Saltnes

Når alt av håp er ute, kommer den en mann fra Brønnøysund. Da er det bare frem med tørkepapiret ...


Kveldens poeng kan bli helt avgjørende når serien er slutt. Og igjen - mannen bak det hele kommer tilbake fra et åtte måneder langt skadeavbrekk.

Når du spiller mot 10 mann i 73 minutter skal du vinne. Du skal i hvert fall ikke ligge under 0-2.

Nok om det. Dette er ikke fortellingen om misbrukte sjanser, svakt fokus eller en dårlig dag på jobben.

DEN UTROLIGE HISTORIEN

Dette er beretningen om en mann som egentlig ikke skulle ha spilt fotball. Som hadde gitt opp. En spiller som ble kvalm bare ved tanken på å gå inn på banen. 

Dette er historien om en brønnøyværing som har stått i stormen. Som slo seg tilbake, ble kaptein, skadet på nytt og da han var klar fikk et alarmerende kutt i armen.

Jeg mener, alt som kunne gå galt, gikk galt. Vi andre hadde kastet kortene. Vi andre hadde trukket oss stille tilbake. Hvilt på laurbærene. Skrevet bok, holdt foredrag, blitt couch og trener.

Men nei. Ikke denne fyren. Han som sikret avansement i cup’en mot TIL - på overtid. Han som sikret ett poeng mot Molde - på overtid.

DRØMMENES TEATER

Jeg vokste selv opp - rett utenfor Brønnøysund. På et lite småbruk. Hvor målet besto av staur og nettet var laget av trålnett som vi fant i fjæra. Jeg var keeper, med hansker som var nedkuttede Jotun oppvaskhansker. På et lite jorde. På et lite jorde som var like stort som drømmenes teater.

For det var der, og da. Der og da på et jorde hvor telen ikke hadde gått og det gjorde vondt å slenge seg. Det var der og da at magien oppsto. Den som ble videreført via Stoke og Gordon Banks.

Drømmen. Jakten på det uoppnåelige. For vi som har vokst opp på bygda vet at det finnes bare én måte å rydde åkeren, du må fjerne stein for stein.

BLOD, SVETTE OG ANGST

Derfor. På en kveld som dette. Hvor mange prøver å finne feil, lete etter mangler hos serielederen, så vil jeg trekke frem én mann. På en kveld hvor det garantert vil hagle med kritikk fra folk som aldri har stått i kampen. De som aldri har vært inne på en arena. Kjent lukten av svette og blod. Følt på frykt og glede. Angst og aggresjon. 

Denne lille teksten er en stor hyllest til Ulrik Saltnes.

Når du klarer å levere det han gjør, så spiller det egentlig ingen rolle hva som blir sluttresultatet.

Det som spiller en rolle er hvem du er når du våkner. Hvem du ser i speilet.

Og hvem er det du gjerne vil observere?

I speilet?

En som aldri gir opp.

Aldri!

Førr evig!

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.