Foto: Preben Hunstad

Salten slått av Lofoten

Skrevet av Pressemelding
15.01.2019 09:28 - OPPDATERT 15.01.2019 09:37

Faller fra en første- til en andreplass på Indeks Nordlands rangering av de fem regionene i Nordland for 2018.

Salten hadde i 2018 en vekst i befolkningen på 445 personer, og en økning i sysselsettingen på 310 personer. Salten hadde den nest høyeste omsetningsveksten, med en vekst på 4,33 prosent, samt en driftsmargin på 9,3 prosent. Bedriftene i regionen sto for en verdiskaping på 18, 8 milliarder kroner.

Indeks Nordland rangerer Lofoten, Salten, Helgeland, Vesterålen og Ofoten etter kriteriene: vekst i omsetning siste to årene, driftsmargin siste to årene, verdiskaping per omsatt krone siste to årene, vekst i sysselsetting siste tre årene, befolkningsvekst siste fem årene og vekst i unge voksne de siste to årene.

I rangeringen kommer Salten på andreplass på fem av seks kriterier.

* Salten må se seg slått av Lofoten når det kommer til befolknings- og sysselsettingsvekst tilstrømning av unge voksne og vekst i bedriftenes omsetning, sier Erlend Bullvåg. Verdiskapingen er videre høyest på Helgeland, noe som gjør at Salten også kommer på andreplass for dette kriteriet.

Det er på kriteriet driftsmargin at Salten kommer dårligst ut med en fjerdeplass.

* Det er likevel opp en plassering fra i fjor, sier Bullvåg.

I Indeks Nordlands rangering får Lofoten en førsteplass, Salten en andreplass, Helgeland en tredjeplass, Vesterålen en fjerdeplass, mens Ofoten får en femteplass.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.