Femtetrinn ved Østbyen var strålende fornøyd etter skoleløpet! Foto: Sondre Skjelvik

SE BILDER: – Det er utrolig fint å se barn løpe for andre barn

Skrevet av Sondre Skjelvik
16.06.2020 17:00 - OPPDATERT 27.07.2020 07:17

På tross av korona er det flere skoler som deltar rundt på skoleløpet i regi av Team Rynkeby. Ved Rensåsen stilte i dag Østbyen skole og femtetrinn opp for å løpe for en god sak. Arrangørene var imponerte.

–Det er utrolig fint å se barn løper for andre barn, sier Stine Mari Sørensen til Bodø Nu. Sammen med Rune Røbekk stilte de opp på vegne av Rynkeby. 

Konseptet er relativt enkelt. Alle elevene skaffer seg private sponsorer som gir en viss sum penger per runde de løper under skoleløpet. Foreldre, besteforeldre eller andre gode venner av elevene hentes inn for å støtte saken. 

I dag løp elevene en runde på 200 meter, og for hver runde ble altså beløpet større. De hadde en halvtime til rådighet og alle ga alt de maktet. 

– Det er nok noen fremtidige langdistanseløpere her, for noen av elevene har løpt utrolig jevnt, sier Røbekk og ler. 

«Nå har jeg samlet inn 100 kroner!» kommer det fra en engasjert elev etter mange runder. 

– Hva mye betyr disse bidragene for Rynkeby? 

– Det betyr veldig mye. Elevene som løper i skoleløpet er vår største bidragsyter og vi får inn mye penger gjennom dette. I fjor samlet Bodø-skolene inn over en million, som var desidert best i landet. Det håper vi det blir reprise på i år, forteller Sørensen. 

– Hvordan har det vært å arrangere i koronatiden? 

– Skolene har vært fleksible og gjort så godt de kan. For vårt vedkommende er det vanskeligere å få gjort så mye promotering, men vi føler virkelig at skolene har gjort alt for å bidra. Noen har løpt før helgen, og noen fortsetter vi med utover denne uken. Det er noen klasser som har måttet trekke seg på grunn av utsettelsen, men vi er alt i alt veldig stolte over alle de som bidrar, konstaterer rytteren fra Rynkeby. 

[annonse]
Elevene var strålende fornøyd etter løpet - og her kan du se bilder fra den iherdige innsatsen: 

 

Bildeserie
Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.