Rådhuset holdes stengt for offentligheten - men pressekonferansene går som vanlig. Foto: Sondre Skjelvik

Tre nye tilfeller i Bodø: – Vi ser ikke på dette som noe problem

Skrevet av Sondre Skjelvik
02.04.2020 11:49 - OPPDATERT 02.04.2020 12:20

Bodø kommune gir siste nytt om korona-situasjonen i byen.

– Vi skal som vanlig se på smittetallene. Det er kommet tre nye tilfeller i dag, sa Tord Berthinussen. 

Deretter spurte han Kai Brynjar Hagen hva han kunne si om dette. 

– Dette var forventede tilfeller. Det var nærkontakt - og det var ingen overaskelse. Vi ser ikke på dette som noe problem, svarte han. 

Ida Pinnerød snakket også om fotballbanene i byen. 

– Vi har særlig informasjon til idrettslagene. Det er kommet mange henvendelser fra diverse aktører som etterspør en presisering fra kommunen rundt forholdene på fotballbanene. Hovedregelen er at det er helsedirektoratets forbud mot idrettsarrangementer og organisert idrettsaktivitet både innendørs og utendørs der personer møtes skal følges. Dette skal ikke skje! 

Hun fortsatte: 

– Dette gjelder frem til og med 13. april 2020. Det har stått på fotballbanene at de er stengt, men i dag tas disse skiltene ned og det skal settes opp skilt om hvilket ansvar man har om man bruker banene. Det skal ikke være organisert aktivitet, og hvis noen velger å bruke banene selv om de er stengt har de som gjør dette et ekstraordinært ansvar.

Retningslinjene for uorganisert egenaktivitet er slik: 

– For det første er forutsetningen at generelle anbefalinger for smittevern kan opprettholdes. Ikke vær for nært hverandre, ikke hoste også videre. Det skal maks være fem stykker i gruppen og minimum to meter fra hverandre. 

[annonse]
– Blir ikke det problemer med sklitaklinger? spurte Kai Brynjar Hagen. 

– Jo, det blir veldig vanskelig med sklitaklinger. Vi ønsker ikke at folk skal drive med aktivitet der det er kontakt. Det anbefales at det er voksne tilstede hvis det er aktivitet. Ta et særlig ansvar for at smittevernreglene overholdes. Det er forbudt å drive med organisert trening der det er fare for nærkontakt. Hvis ikke de generelle smittevernreglene kan overholdes kan ikke aktiviteten gjennomføres. De som eventuelt er der selv om banene er stengt må forholde seg til disse reglene.

 

SE SENDINGEN HER FRA KLOKKEN 12:00: 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.