Foto: Torstein Bøe/NTB

Helsedirektoratet anbefaler lettelser og endringer på koronatiltakene

Torsdag inviterer statsminister Jonas Gahr Støre og statsrådane Vedum, Kjerkol, Trettebergstuen og Brenna til pressekonferanse om koronasituasjonen klokken 19.00.

Se sendingen direkte nederst i artikkelen. 

Onsdag var helseminister Ingvild Kjerkol (Ap) i et møte med flere kommuner, og lovet at det ville bli lettelser på noen av koronatiltakene.

I dag inviterer regjeringen til pressekonferanse om koronasituasjonen.

Anbefalinger fra FHI

I forkant av at regjeringen presenterer de nye tiltakene klokken 19, er de faglige rådene fra FHI og Helsedirektorat publisert.

  • Både FHI og Helsedirektoratet anbefaler regjeringen å gjøre betydelige lettelser i karantenereglene, ved å erstatte karantene med testing.
  • Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet kommer ikke med noen klare anbefalinger når det gjelder skjenkestoppen, men åpner for skjenking deler av kvelden. De anbefaler en skjenkestopp fra klokken 22 eller 24.
  • I tillegg anbefaler de at både barnehager, barneskoler, ungdomsskoler, videregående skoler og voksenopplæring får et nasjonalt gult nivå fra uke 3. Det viser det faglige grunnlaget som er levert til regjeringen.
  • De anbefaler å beholde regelen om hjemmekontor. Hjemmekontor har god effekt og er lite inngripende, mener FHI og Helsedirektoratet.
  • Helsemyndighetene vil videreføre råd om 10 personer i private hjem.
  • FHI og Helsedirektoratet anbefaler at det kommer noen lettelser i breddeidretten og idrett for barn og unge i sine faglige råd til regjeringen.
  • Opptil 200 personer bør heretter kunne samles på innendørs arrangementer, dersom de har fast plass, anbefaler FHI og Helsedirektoratet.
Saken oppdateres.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.