Foto: Skjermdump

Så mange skal vaksineres i Bodø i dag

Skrevet av Roar Wiik, Truls Naas
07.04.2021 09:01 - OPPDATERT 07.04.2021 09:37

Det ble kalt inn til ekstraordinært møte i formannskapet. Temaet var oppheving av den midlertidige forskriften om smitteverntiltak.

Kriseledelsen har også besluttet at alle skoler og barnehager skal tilbake på gult nivå fra mandag.

– Dette er en trinnvis åpning som vi nå gjør fordi Bodø-folk har vært flinke, og at vi nå har langt lavere smittetall enn vi hadde i perioden før påske. Det er viktig for meg  å understreke at vi fortsatt selvsagt må forholde oss til nasjonale tiltak, men slik sitasjonen er i Bodø nå kan vi lette på de strengeste lokale tiltakene, sier Pinnerød

Smittevernoverlege Kai Brynjar Hagen fikk spørsmål på formannskapsmøtet om hvordan man kan være sikker på å lette på de lokale forskriftene kun én dag etter påskeferien.

– Vi har en del usikkerhet med tanke på resultatet av påskeferien. Nå har det vært testet færre, men også mindre etterspørsel på testing. For to dager siden testet 90 personer seg, og 125 personer i går. Hos smittevernlegevakta har det ikke vært noe kjør i det hele tatt, som er en god indikator. Det er heller ingen med aktiv covid-19-sykdom, som er en god indikator. Vi lever med en usikkerhet om at det kan komme ny importsmitte, men vi mener nå står i en situasjon der vi kan ha målrettet tiltak. Går inn der smitten er. Det vi snakker om nå, handler kun om den lokale forskriften, sier Hagen.

Tor Claudi hadde også noen positive nyheter å komme med. 

Han kunne informere om at bare i dag skal 1000 personer i Bodø vaksineres, som er en betydelig økning av vaksinedoser.

Se direkte her:

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.