SE LISTE: Disse artistene spiller på Parken i år

Parkenfestivalen har ikke vært siden 2019 - endelig ser det ut til å bli festival, og nå er alle artistene offentliggjort.

– Vi er veldig fornøyde. Totaliteten er så sterk. Alle får noe, og det er det som er litt av essensen i Parken. Du får det du viste du ville ha, men du får også det du ikke var klar over at du ønsket. Det ligger noen gullkorn der som Sarah Klang, The Deep Dark Woods og Regnvær som jeg tror folk kommer til å oppdage under festivalen, sier festivalsjef Gøran Aamodt. 

Flere av artistene i slippet har allerede vært offentliggjort før, men med usikkerhet og lang tid siden slippene har nok mange glemt en del av artistene som skal spille på scener i byen i august. 

– Veldig mange av disse artistene er allerede sluppet, men folk har glemt det litt. Da vi plutselig oppdaget at noen av våre egne også hadde glemt det fant vi ut at vi skulle reslippe også disse. Folk har ikke vært i festivalmodus i tiden som har vært, men nå begynner ting virkelig å røre på seg, forteller han. 

Aamodt kan også dele en svært hyggelig nyhet for alle studenter og videregåendeelever. 

– Vi utvidet festivalområdet i år, og så da at vi har muligheten til å øke litt. To generasjoner fikk aldri muligheten til å få billetter da vi ble utsolgt i november 2019. Dermed har vi inngått et samarbeid med universitetet hvor vi skal slippe et eksklusivt knippe billetter til studenter og videregåendeelever. 

– I tillegg til det kan det jo ikke finnes en bedre måte å bli kjent med byen på for ferske studenter! 

Röyksopp

Röyksopp avslutter Parken 2022! Bandet har ved to tidligere anledninger spilt på festivalen, og er for mange regnet som soleklare høydepunkter i festivalens historie. 

De to Tromsøværingene er aktuelle med ferskt album, og er igjen klare for å omskape Rensåsparken til tidenes største og heteste dansegulv. 

– Röyksopp har de to beste konsertene i Parkens historie, og jeg tipper også årets utgave havner på pallen. I tillegg til det har de sluppet et nytt album som er helt fantastisk, forteller Aamodt. 

Sondre Justad

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Siden debutalbumet, «Riv i Hjertet» har Lofotingen trollbundet lyttere landet rundt med sin helt egne vri på popmusikk. Nå er han igjen klar for Parkenfestivalen. 

– Sondre Justad blir for oss den første artisten som har tatt hele runden fra øverom, via Parken klubb, Parkscena, Hovedscene og nå til å headline, og avslutte fredagen i Parken. Det er for oss en enorm glede som vi håper å kunne gjenfortelle med mange flere artister, forteller Aamodt. 

Også Justad er aktuell med nytt album, og vil dermed komme til Parken med helt nytt materiale som brenner etter å bli spilt live. 

Sirkus Eliassen

Hva trenger verden aller mest når alvoret har tynget oss over lang tid, spurte Parkenfestivalen seg selv. Svaret var Sirkus Eliassen. 

– Vi trenger litt sirkus, forteller Aamodt. 

– For de som var på konserten når Sirkus Eliassen sist spilte på Parken er det ikke tvil om hvordan det blir. Det blir galskap. Alt er ikke helt solbrillelyst enda, men etter den tiden som har vært finnes det ikke noe bedre for å få stemningen opp igjen enn Sirkus Eliassen, sier Aamodt. 

Rag N Bone Man

Rag'n'Bone Man er for mange kjent som mannen bak låter som «Giant» , «Skin» og «Human», som i skrivende stund har nærmere 700 millioner avspillinger på Spotify. Han kommer opprinnelig fra bluesens verden, og det merkes når briten står på scenen. 

Sigrid

Det er ikke første gang Sigrid tar turen til Parken, da hun i 2019 spilte en uforglemmelig konsert. Siden den gang har Ålesundingen skapt enda større suksess i popverdenen. Også hun ankommer sommerens festival med ny skive i bagasjen, og store opplevelser bak seg etter å ha solgt ut, og spilt i Oslo Spektrum til 6 på terningen. 

Girl In Red

Sist Girl In Red opptrådte i regi av Parkenfestivalen var situasjonen for østlendingen en ganske annen. Den gang opptrådte hun foran 60-70 stykk på Dama Di halv ti på torsdag, mens hun nå ankommer som en av de største stjerneskuddene i popverden. 

Hun ankommer Parkenfestivalen i ett år hvor hun både har satt ny rekord i antall spellemannsprisnominasjoner, og også stukket av med den gjeveste prisen av alle. Nemlig Årets Spellemann. 

Wolfmother

Som Aamodt sier er det virkelig noe for alle på årets festival. Et bevis på det er at selveste Wolfmother stiller opp for å sende Parkenfestivalen noen år tilbake med sin karakteristiske 70-talls sound. 

Når låter som «Woman» og «Joker And The Thief» ljomer ut av høytalerne er det nok få som kommer til å stå stille blant publikum. 

– Wolfmother er et grisebra band. De er ekstremt gode live, og har et langt repertoir med gode låter. I dag snakker mange om «Rival Sons» som et band som løfter frem 70-talls rocken. Wolfmother var de første til å ta det utrykket. Det er en vaskeekte «powertrio», forteller Aamodt. 

Lars Vaular

Lars Vaular er for mange et kjent navn med låter som «Stripar», «Rett opp og ned», «Naboklager» og «Heartbreak Hotel» med seg i katalogen. Mannen som debuterte allerede i 2003 har aldri sluttet å overraske publikum med hans helt særegne type musikk. 

– Tekstmessig er han enorm. Det er en grunn til at han blant andre norske rappere blir trukket frem som den beste av de alle. Han har ekstremt bra flow, er evig aktuell og vokser med tiden i en konstant fornying, og utvikling, forteller festivalsjefen. 

Gabrielle

Få artister har levert flere allsang-hits enn Gabrielle. Endelig er hun tilbake og for en fest det skal bli. Gjør klart for låter som «Ring meg», «Bordet», «Regn fra blå himmel», «Fem fine frøkner» og et fyrverkeri av en dame og et show!

Ane Brun

Ane Brun har brukt perioden med covid særdeles godt, med intet mindre enn to fantastiske og kritikerroste utgivelser. Med sin karakteristiske stemme og fenomenale tilstedeværelse vil dette bli en perfekt start på lørdagen i Parken.

Halvdan Sivertsen

Vi skulle jo feire Halvdans 70-års dag i Parken i 2020. Så avtalte vi at heller fikk feire 71-års dagen under Parken 2021. Men det gikk som det gikk, og så får vi heller pris oss lykkelig over at vi får oppleve Halvdan med band under Parken 2022. Tørr vi påstå tidenes allsang på «Venner for livet»?

Erlend Ropstad

Erlend Ropstad er det vi på godt norsk kan kalle en «late bloomer», men for en oppblomstring vi har fått vært vitne til. Norges svar på Winnerbäck, Thäström og selveste Springsteen!

Sleaford Mods

Det kan knapt bli kulere og mer ekte enn den britiske duoen i Sleaford Mods. Iggy Pop mener de verdens beste band, og hvis du lurer på hva dette er, så anbefales dokumentaren «Bunch Of Kunst» som viser veien fra å være to slitere i 40-årene, til å bli en genierklært duo.

Anna Of The North

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
Artisten som er større i det store utlandet enn i Norge, men som alle nå har blitt godt kjent med under Hver gang vi møtes fra Kjerringøy. Leverer herlige pop-perler på en snor, og det ryktes om ny musikk før hun entrer Parkscena.

Strand Of Oaks

Strand Of Oaks er på mange vis soloprosjektet til Timothy Saltwater, men i Parken får vi oppleve han med fullt band. Liker du War On Drugs så elsker du garantert Strand Of Oaks!

Sarah Klang

En åpenbaring av en live-artist vi var så heldige å se på by-larm sist vi var der. Hun leverer klassisk pop, ispedd country og americana med en silkemyk stemme. Sarah Klang blir en perfekt åpning av hele festivalen på Parkscena fredag.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.