Erik Jensen Liland (t.v) og filmskaper Sebastian Loraas lager film om Kobberløpet. Her intervjuer de Niklas Dyrhaug, som sammen med blant andre Martin Johnsrud Sundby har blitt et fast innslag på Kobberløpet de siste årene. Foto: Kobberløpet

Sebastian og Erik lager film om Kobberløpets snuoperasjon: – Vi ønsker å fortelle historien

Skrevet av Andreas Sandnes Olsen
03.05.2021 10:01 - OPPDATERT 03.05.2021 10:11

Årets Kobberløp ble arrangert rekordseint, men det satte ikke en stopper for skigleden.

185 gikk Kobberløpet som ble arrangert i en koronavennlig utgave. 

– Alle var blide og fornøyde – også de som ikke var så heldige med været. Det har vært vekslende vær de fire dagene. Vi har aldri arrangert skirenn over fire dager før, men er fornøyde med det vi føler ble vellykket i forhold til smittevern. I år var det det aller viktigste, sier Mona Mosti, daglig leder i Kobberløpet.

Film om snuoperasjonen

Kobberløpet har fått en stor stjerne blant mange som har en lidenskap for ski i Salten, og har tiltrukket deltakere i hopetall. 

Men det har ikke alltid vært slik. Og den historien skal nå fortelles. 

Denne helga startet nemlig innspillinga av filmen om Kobberløpet.

Sulis-væringen Erik Jensen Liland sammen med filmskaper Sebastian Loraas fra Valnesfjord, i firmaet i SL media, står bak filmen.

I filmen følger man historia til løpet fra det i 2003 hadde 134 deltagere til det ved 50-årsjubileet i 2018 sto 1200 på startstreken.

– Gjennom intervjuer med folk som har stått sentralt i denne snuoperasjonen og arkivopptak ønsker vi å fortelle historia, sier mannen bak manus, Jensen Liland.

Saken fortsetter under bildet.

[annonse]
60 år og ny skifest. Neste helg runder Thor Åge Jensen 60. Thor Åge har i mange år vært sentral blant de frivillige som lager Kobberløpet. 60 årsdagen blir feiret med å arrangere ny puljestart. Denne gangen for Marcialonga Arctic skirace. Også denne helgen sammen med blant andre sin kjære Mona Most. Foto: Kobberløpet

Intervjuet verdensstjernene

I helga ble de første intervjuene gjort i Skihytta ved Jakobsbakken. Foran kamera under første innspillingsdag satt, Niklas Dyrhaug, Martin Johnsrud Sundby, Bernhard Rønning, Svein Tore Samdal og Benn Eidissen.

– Vi er svært godt fornøyd med disse opptakene. Dette er meget takknemlige intervjuobjekter med så utrolig mye fint å si om Sulis og Kobberløpet, V gleder oss allerede til neste innspilling, sier Erik Jensen Liland. 

Lørdag 8. mai er det klart for Marcialonga Arctic skirace.

– Det blir i samme trasé, men til helga blir det to runder i den 28 kilometer lange løypa, sier Mona Mosti og forteller at det blir puljevis start, og ingen startnummer eller tidtaking også i det første løpet Marcialonga medvirker til utenom Italia.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.