Sebastian Tounekti (19) hadde håpet på et bedre utlån. Foto: Mats Torbergsen / NTB

Sebastians tunge år: – Man blir litt sjalu når du ser kampene Bodø/Glimt spiller

Sebastian Tounekti (19) dro på utlån til FC Groningen i fjor sommer. Nå nærmer det seg retur til Bodø.

 – Det har jo vært et spesielt og vanskelig år, jeg skal ikke legge skjul på det. 

Sebastian Tounekti (19) åpner opp om forholdene i Nederland og innrømmer at ting ikke helt har gått etter planen i Groningen. 

Han forteller at planen var å gå inn i laget for å kjempe om en plass på a-laget. Men slik har det ikke gått. 

– Jeg kom ned hit med en liten ankelskade og brukte tid på å bli 100 prosent. Da jeg var klar, fikk jeg beskjed fra trenerne om at det var vanskelig å komme seg inn og fighte om plassen på laget, siden det var mange gode som kjempet om en kantplass. Det var ikke det jeg forventet, innrømmer 19-åringen overfor Bodø Nu.

Men han står uansett igjen med mye lærdom etter snart endt utlån.

– For det første så er kulturen her nede totalt annerledes enn det jeg er vant med. Det har jeg også kjent på kroppen. Jeg har også brukt mye tid på det mentale aspektet. Selv om ting ikke har gått etter planen, så har jeg fortsatt å jobbe knallhardt på trening. Jeg har lært mye om meg selv, og føler jeg vil komme sterkt ut av dette. Samtidig har jeg en bra treningshverdag med gode fotballspillere, så det har vært et lærerikt år, påpeker han.

Motivert for Bodø/Glimt

Den nederlandske toppklubben sikret seg en opsjon på kjøp da de kom fram til en avtale med Bodø/Glimt sist sommer. Ifølge Tounekti skulle det ha blitt tatt en avgjørelse 1. april, men han har foreløpig ikke hørt noe om hva som skjer til sommeren. 

– Ut i fra det jeg har hørt, så har dem ikke bestemt seg ennå. Jeg er veldig usikker på hva som skjer, for å være helt ærlig. Det er kjipt å ikke vite hva som skjer til sommeren, innrømmer 19-åringen. 

– Er du motivert for å dra tilbake til Bodø/Glimt og kjempe om en plass der?

[annonse]
– Om Groningen ikke benytter seg av opsjonen, så er jeg motivert for å dra tilbake til Bodø og trene godt og ta en status da. Enten om det er slik at Glimt har behov for flere kantspillere eller om vi skal se å noe nytt. Jeg er åpen for alt egentlig, sier han. 

– De har gode spillere på kant, og man vet aldri hva som skjer i sommer. Jeg er åpen for å fighte om en plass på Glimt-laget dersom de er interesserte, legger han til.

Vil til VM

Og det haster litt for 19-åringen. I vinter spilles det VM i Qatar, og som kjent har Tounekti valgt å spille for Tunisia. Dersom han vil spille VM-fotball, betyr det at han trenger fast spilletid.

– Det er hovedfokuset. Jeg trenger å spille fast seniorfotball slik jeg kan spille meg til en plass i VM-troppen. Om det blir i Bodø/Glimt eller i en annen klubb vet jeg ikke. Det er mange muligheter i sommer, mener han. 

19-åringen forteller at det er flere klubber som har vist interesse for han. 

– Klubber både i Norge og i utlandet har tatt kontakt, så det er flere muligheter her. Jeg trenger å være i en klubb der jeg får spille fast fotball og utvikle meg. Jeg kan ikke dra til hvilken som helst klubb. Bodø/Glimt har gjort det utrolig bra med unge spillere, og man kan ikke være i en bedre klubb som ung fotballspiller enn i Glimt.

– Føler du selv at du har blitt en bedre fotballspiller?

– Man trenger seniorfotball for å ta større steg. Men jeg føler jeg har tatt store steg fysisk. Vi har enormt med treninger. Jeg lærer noe nytt hver eneste dag, så treningshverdagen er veldig bra. Det eneste som mangler er kampene. 

Småsjalu

Etter Tounekti dro på utlån fra Bodø/Glimt har de helgule spilt noen minnerike fotballkamper i klubbens historie. AS Roma, Celtic og AZ Alkmaar er kamper som kommer til å stå i historiebøkene. 19-åringen forteller at han har fulgt med på alle kampene, og legger ikke skjul på at det hadde smakt godt å spille de kampene. 

– Man blir jo litt sjalu når du ser lagkompisene dine spille disse kampene, jeg kan innrømme det. Det så utrolig artig ut å være med der. Og nå kommer cupfinalen i tillegg. Jeg er ufattelig stolt av det Bodø/Glimt holder på meg, men jeg er ikke sjokkert. Jeg vet den jobben som har blitt gjort de siste årene. De trener hardt og utvikler seg hele tiden. 

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.