Temur er blant artistene som spiller i Bodø i september. Foto: Presse

Seks nye slipp til Lairofestivalen

Skrevet av Pressemelding
10.05.2019 23:30 - OPPDATERT 11.05.2019 06:00

Avslørte artistene til festivalen på Dama di fredags kveld.

Lairofestivalen er  en Bodø-basert klubbfestivalen dedikert til kortreist (altså norsk) rap, hiphop-kultur, r&b, soul og alt som hører til. Vi dukket opp på instagram uten forvarsel påskeaften, og i løpet av ei lita uke hadde vi sluppet godt over et dusin navn til den helgelange festen vår, som går ned på Dama di og nærliggende utesteder i september.

I forbindelse med Joddskis FETTE HELG-klubb med Angelo Reira på Dama di fredag 10. mai slipper vi ikke mindre enn seks artister til, og dermed må vel programmet vårt begynne å være bredt nok til å friste med en solid dose hiphop i sentrum i høst?

Bergensrapperen Angelo Reira er i likhet med de fleste av dagens artister en del av NMG/G-Huset, det altoppslukende og overskyggende rapkollektivet som trekker stamtreet sitt tilbake til Lars Vaular og Leo Ajkic. Bergen styrer det der rap-spillet, som de ville sagt selv, og det er en grunn til det.

I tillegg har vi to rimelig ferske, men ikke mindre sterke navn på tapeten. La oss forklare: 

 

DJ GIRSON

Bak FULL EFFEKT-paraplyen skjuler en av Norges tyngst arbeidende og mest innflytelsesrike hiphoppere seg. I dag går mye av dagen med til å drifte  Full Effekt Records/Full Effekt Booking, som huser en kobbel av Bergensartister.  Girson Dias er også kjent som en tredjedel av legendariske A-Laget og som Lars Vaulars høyre hånd live på scenen.  Han er også en av de mest profilerte dj-ene i Norge, og har de siste 15 årene gjort flere spillejobber enn de fleste. På Lairo har han med seg et knippe av artistene han jobber med, men han blir selvsagt å finne bak platespillerne også.

JONAS V

Jonas V er egentlig alt for ung til å kalles legende, men det er veldig fristende. Jonas V  var NMG-gjengen sin første virkelig gatebaserte rapper, og la fundamentet for mye av det vi ser av bøllete asfaltpoeter i dag. Jonas V har siden den legendariske mixtapen «21 Gram», og undergrunnshiten «Sonar ut, flippar ut» med Petter Beyer befunnet seg behagelig i ytterkanten av den kommersielle rapscenen . Der han tidligere noen ganger bar preg av en brennende rastløshet og aggresjon, viser nyere utgivelser som  “Roen” og “Troen” en atskillig roligere og mer moden artist. Jonas V er en stayer, og siden 2012 har han pumpet ut kvalitetsrap, med en, unnskyld uttrykket, swag som er få forunt.

[annonse]
MACHOMAYNE

Machomayne er yngste medlem i FULL EFFEKT/NMG-gjengen, og Norges første barnerapper.. .siden Ståle Stil. Skjønt, barn og barn. Han er akkurat blitt tenåring, men har laget musikk siden han var åtte år, med sin pappa og storebror. Etter at låten «Fidget Spinner» tok av på nettet, var veien kort til Bergens-bølgens hovedkontor. Med sin ungdommelige energi, og en tilstedeværelse stort sett forbeholdt artister med et langt liv på scenen bak seg, har han sjarmert det bergenske konsertpublikummet i senk. Nå står Nordland for tur!

MARTIN HAZY

Å si at trioen Dårlig vane, ofte kalt «Norges Migos» av folk som burde visst bedre, sparket inn dørene for NMG-gjengens tredje generasjon er en underdrivelse. «Gikk i bakken» sendte hele norges rapbransje rett i dørken, og siden har trioen levert en tilsynelatende ustoppelig strøm av hits, både hver for seg og alene. Mest fremtredende av dem alle har kanskje Martin Hazy vært. Du kan ikke unngå han, selv om du prøver.

Martin Hazy er kanskje Norges mest produktive rapper, og teppebomber oss med utgivelser om det er solo, sammen med Angelo Reira under parolen «Jekkesesong», med DV eller med utallige gjesteopptredener.

MUSTI  

17-årige Musti ble født i Norge, og vokste opp i London og på Tøyen. Du har kanskje ikke hørt om henne før, men denne unge spirende artisten er på god vei til å markere seg som en del av Skandinavias voksende internasjonal, urbane scene, med artister som Arif, Silvana Imam og Gilli. Musti har akkurat vært med på Skandinavia-turne som support for Cherrie (S), Nordens kanskje mest innlysende eksportvare. 

TEMUR

Unge Temur Ahmed fra Oslo øst ble Norgeskjent over natten da han og rapperen Hkeem tok alle på senga med monsterhiten «Fy faen», som med rette endte opp som årets låt i Norge i 2017. Men han er langt fra noen one hit wonder, bare hør på låter som knallharde «Popo», som spilte en viktig rolle i lydsporet til P3-serien 17, eller noen av de andre låtene han har sluppet som soloartist.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.