Selvmordsvideo spres på Tik Tok - Helsesista advarer

Skrevet av Kristian Rødvand
09.09.2020 14:11 - OPPDATERT 09.09.2020 18:02

Ber foreldre være ekstra oppmerksomme.

En video av en mann som tar livet av seg har i det siste blitt spredd på Tik Tok. Videoen er tilsynelatende en hyggelig hundevideo, men går brått over til å vise en mann som sitter i en gamingstol og skyter seg selv. 

Tale Maria Krohn Engvik, bedre kjent som Helsesista, har tatt til orde etter at en av hennes følgere kontaktet henne etter å ha sett den sjokkerende videoen. Hun delte i går et innlegg på sin Facebookside adressert til foreldre og voksne som jobber med barn, der hun påpekte at Tik Tok er en app som brukes av svært mange barn i ung alder.

– Det er dessverre barn ned i 10 år som allerede forteller at de har sett filmen. Det er ikke første gang ting som dette deles, og barn kan også være raske med å vise og fortelle venner dersom de ser sjokkerende ting på nettet, skriver hun i innlegget.

Hun påpeker videre viktigheten av å snakke med barna dersom de blir utsatt for slike videoer. 

– Det er så viktig at dere snakker med barna om at dersom de har sett ubehagelige eller ekle ting, eller den dagen de kommer over noe som er vondt eller skremmende - må de fortelle om det til en voksen hjemme og/eller på skolen. Og fortell de også at de ikke må vise sånt til vennene sine. Fortell de at hvis noen vil vise dem ekle ting så kan de - og har de lov å si: «nei, jeg vil ikke se. Jeg vil ikke høre om det!» skriver hun.

Hun anmoder om alltid å rapportere voldelig, skadelig og seksuelt innhold man måtte kommer over til selve appen.

 – Jeg anbefaler også at man følger med og setter seg inn i de appene barna bruker, og følger anbefalte aldersgrenser. Det viktigste er uansett dialogen man har med sine barn, både hjemme og på skolen, slik at det alltid er trygt å komme til deg som voksen og fortelle om vonde ting, møte forståelse og støtte, skriver hun videre.

Senere postet Helsesista dette innlegget som svar på responsen på det første.

[annonse]

LES OGSÅ:

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.