Foto: Andreas Sandnes Olsen

Sendte bekymringsmelding om sikkerhetsflåten på tre hurtigbåter - kjører nå med redusert kapasitet

Tre hurtigbåter, Nordlandsekspressene Elsa Laula Renberg, Regine Normann, og hurtigbåten som betjener Helgelandspendelen, Fredrikke Tønder-Olsen går med redusert passasjerkapasitet.

Det melder Nordland fylkeskommune i en pressemelding. 

– Mannskapet på båtene har stilt spørsmål til funksjonaliteten på en av sikkerhetsflåtene på båtene, og har derfor ønske om å gå med redusert passasjerkapasitet, forklarer faggruppeleder Bjørn Olaf Revang.

På Nordlandsekspressbåtene betyr det at det med to redningsflåter som kapteinene anser som sikkert, så kan båtene gå med 150 passasjerer. På Fredrikke er kapasiteten nå 95 passasjerer.

Båtene er fortsatt trygge å reise med

Det er Boreal som har meldt en bekymringsmelding til Sjøfartsdirektoratet. De mener at den ene redningsflåten ikke kan opereres sikkert ved dårlig vær.

Ved å redusere det totale antall passasjerer, har man likevel det sikkerhetsutstyret som skal til for å kunne evakuere dersom en situasjon skulle oppstå. 

– For ordens skyld, alle båtene er godkjent av Sjøfartsdirektoratet som de er utrustet i dag, men Boreal har akseptert mannskapets bekymring, og har redusert kapasiteten på disse båtene. Sjøfartsdirektoratet har meddelt oss at saken har prioritet og jobbes med. Beklageligvis kan det ikke påregnes at denne vil blir svart opp før etter påske, underbygger Revang.

– Lurt å booke plass på båtene

Revang slå igjen fast at båtene er trygge å reise med, og de ikke tar med flere passasjerer enn det man regner som sikkert å kunne evakuere.

– Siden det er noe redusert kapasitet, er det lurt å booke plass på båtene. Det gjøres lett på reisnordland sine nettsider. Bookingsystemet er oppdatert med korrekt antall passasjerkapasitet, så det går klart fram om det er ledig plass.

– Vi beklager selvsagt at kapasiteten er noe redusert. Det betyr at våre reisende bør være ute i god tid for å bestille billett, og for å eventuelt kunne reise på andre tidspunkter hvis det ikke er ledig plass, avslutter Bjørn Revang.

Saken fortsetter under annonsen.
[annonse]
 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.
Saken fortsetter under annonsen.