44 grader i Bodø på torsdag? Foto: Skjermdump (NRK)

Ser du hva som er feil med dette bildet?

Blir det så varmt i Bodø torsdag?


Snart er det tid for jul. Noen har valgt å reise sørover til varmere strøk, mens andre har dratt hjem på ferie. 

Men du trenger ikke å dra langt for å få god sommertemperatur førstkommende torsdag.

Det går mot varmere tider, skal vi tro værmeldingen til NRK. 

Selv om temperaturen ligger på rundt null grader i dag, så meldte NRK at det kom til å bli hele 44 varmegrader førstkommende torsdag.

Dette var åpenbart en feil på grafikken. For i realiteten er det meldt rundt minus én grad på torsdag og vindkast ned mot fire - fem meter per sekund.

– Det har kommet så mange klager fra Bodø på denne snøen, så nå må temperaturen skrus opp for å få grønne plener til jul, skriver meteorolog John Smits i en humoristisk kommentar til et Facebook-innlegg på gruppen «Bodø i dag».

I innlegget på Facebook er det flere som reagerer med humoristisk sans.

Bodø Nu har forsøkt å komme i kontakt med meteorologen uten hell.

Selv om det ikke ser ut som det blir grønne plener til jul, så tror meteorolog Sofie Tunes i Meteorologisk Institutt at det blir en hvit jul.

– Det kommer an på hvor mye snø som kommer i morgen. Det kommer også litt påfyll både torsdag og fredag, men det blir mest sannsynlig sludd. Det ligger litt snø nå, og forhåpentligvis kommer det til å ligge noe igjen på julaften. Det kan bli hvit jul, men det er noen dager frem i tid, sa hun til Bodø Nu tidligere denne uken.

 

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.