Det blir ikke seriespill for Grand-jentene i 2020. Foto: Martin Solhaug Standal

Sesongen avlyst for Junkeren og Grand Bodø

Skrevet av Sindre Kolberg
18.09.2020 10:21

Det blir ikke 3. divisjon for herrer og 2. divisjon for kvinner i 2020.

I dag kom nyheten mange så komme: Det blir ikke breddefotball i Norge i 2020.

Norges fotballforbund bekrefter i dag at 3. divisjon for herrer og 2. divisjon for kvinner er avlyst som følge av Korona-pandemien.

– Dette er en trist dag for forbundsstyret, 18 fotballkretser og ikke minst alle klubber og spillere som er berørt og har hatt et håp om seriespill i 2020. Norsk fotball har tatt smittevern på alvor fra dag en og utviklet gode smittevernprotokoller for alle nivåer i norsk fotball. Vi har lykkes med mye og fått åpnet opp for seriekamper i både toppfotballen og barne- og ungdomsfotballen. Gjennom dette har klubbene fått god erfaring med smittevern, og det er få eller ingen smittetilfeller som kan spores tilbake til fotballaktivitet. For de gjenværende seriene i senior breddefotball satt vi opp avdelinger med få lag og korte reiseavstander.

– Når regjeringen til tross for dette likevel ikke har åpnet opp for normal kontakttrening igjen nå, så har vi ikke noe annet valg enn å avlyse sesongen. Det er rett og slett ikke lenger praktisk mulig å gjennomføre sesongen over hele landet, sier fotballpresident Terje Svendsen i en pressemelding fra NFF.

Debatt
Bodø Nu oppfordrer leserne til saklig debatt!
Tenk over hva man skriver og vis hensyn. Kommentarfeltet overvåkes av våre moderatorer. Grove overtredelser av normal debattskikk kan straffes med utestengelse.